Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οι διαιτητές του αγώνα Κοφινάς - Ατρόμητος


Το διαιτητικό τρίο για τον αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την ομάδα του  Κοφινά, αποτελείται από τους κυρίους Φραγκογιάννη (Βοηθός Διαιτητής 4ης Κατηγορίας (Δ΄ Εθνικη) και Διαιτητής Α΄ Ερασιτεχνικής), Μυριαγκό (Διαιτητής 6ης Κατηγορίας (Β΄ Ερασιτεχνική) και Λάμπο (Διαιτητής 6ης Κατηγορίας (Β΄ Ερασιτεχνική).

Ο κύριος Φραγκογιάννης μας είχε σφυρίξει φέτος το ματς Πύργος – Ατρόμητος 1-2 ενώ ήταν βοηθός στο παιχνίδι του πρώτου γύρου Ατρόμητος – Κοφινάς 3-4.

Καλή επιτυχία στο έργο τους.

Το γρηγορότερο γκολ στο κόσμο σε 3,9 δευτερόλεπτα

Σημειώθηκε στον αγώνα της Eccellenza Umbria league Ιταλίας στις 7 Μαρτίου, μεταξύ των ομάδων Ναρνέσε – Κάσα ντελ Ντιάβολο. Το γκολ σημείωσε ο επιθετικός Μικέλε Βιτρζίλιο των γηπεδούχων. 

Επόμενος αντίπαλος ο Κοφινάς


Επόμενος αντίπαλος του Ατρομήτου είναι ο φιναλίστ του κυπέλλου Κοφινάς. Όμοια με τον Ατρόμητο έτσι και ο Κοφινάς είναι πλέον εκτός κάθε στόχου, συνεπώς ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε ένα όμορφο αλλά ήρεμο ματς, με πρωταγωνιστές μόνον τους ποδοσφαιριστές. 

Επιστρέφουν οι Σίμος Σούκας και  Φλάμος που εξέτισαν τις ποινές τους, αλλά απών θα παραμείνει ο τραυματίας Παντελής Σούκας.

Στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Κοφινάς μετά από ένα ποιοτικότατο αγώνα νίκησε τον Ατρόμητο με 4-3. Τρελός ρυθμός και από τις δύο ομάδες με πάρα πολλές φάσεις. Στα χαρακτηριστικά εκείνης της αναμέτρησης ήταν το χατ τρικ του Ζαννίκου και η επιστροφή του Ατρομήτου στο σκορ από 1-3 σε 3-3, με τα γκολ του Μερεού και του Βέκιου μεταξύ 68΄και 71΄.  

Την νίκη στον Κοφινά είχε δώσει τελικά ο Σταματελόπουλος στο 85΄με ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή και ενώ ο Ατρόμητος έψαχνε με κάθε τρόπο την ολική ανατροπή.

Ο Ατρόμητος είχε αγωνιστεί με τους:
Κουνέλη, Τομάζο,  Αττώνη, Βέκιος, Ακριβούλη (60΄ Σέργης), Κουτρή, Κύλη (30΄ Δερματας), Σούκας Σιμ, Μίζερο, Σούκα Π, Νιάκας (15΄ Μερεός).

Επεισοδιακό (είσοδος φιλάθλων και διακοπή δύο φορές)  ήταν το ματς της περισνής περιόδου που είχε γίνει στην Καλλιμασιά τέλος Γενάρη. Και πάλι είχε νικήσει ο Κοφινάς με 2-1 ανατρέποντας το σκορ μεταξύ 88΄και 90΄ και ενώ είχε προηγηθεί ο Ατρόμητος με τον Μίζερο στο 25΄. Το γκολ του Κοφινά στο 90΄είχε φέρει και την αποβολή του κόουτς Παπαθεοδώρου από τον διαιτητή Ξενάκη.

Λεπτά συμμετοχής σε 24 αγώνες

Αν και είμαστε στην 25η αγωνιστική, λόγω Πιτυός παίξαμε 24 αγώνες. 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Blog και η Μικρασιατική


Με χαρά βλέπουμε ακόμα μία ομάδα του νησιού να αποκτά ηλεκτρονική παρουσία. Πρόκειται για την Μικρασιατική την οποία καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία.  


 


Ε.Π.Σ.Χίου – Σύνδεσμος Διαιτητών Χίου 0-1…το βλεπες, το παιξες?


Τα λέγαμε και τις προάλλες. Αυτό δηλαδή που είναι η κοινή διαπίστωση και η πηγή των περισσοτέρων προβλημάτων στο Χιώτικο ποδόσφαιρο. Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Χίου έβγαλε μία νέα ανακοίνωση-επισήμανση (περιέργως άργησε, την περιμέναμε νωρίτερα και για άλλο θέμα), επισημοποιώντας για μία ακόμα φορά πως η Ε.Π.Σ. Χίου και ο Σύνδεσμος Διαιτητών είναι μόνιμα με το δάκτυλο στην σκανδάλη.

Κατανοητό σε όλους πως μερικοί διαιτητές (όχι τα όργανα εξουσία τους) είναι ανάμεσα σε συμπληγάδες. Ισχύει δηλαδή το, ή δικός μας ή εχθρός μας. Πόσοι πήγαν να ψηφίσουν, πόσοι πήγαν στην συγκέντρωση του ενός, πόσοι πήγαν στην συγκέντρωση του άλλου, τι ώρα η μία, τι ώρα η άλλη, σε ποιόν κατά κανονισμό πρέπει να προσφεύγουν οι ομάδες και σε ποιόν όχι. 

Διαιτητές εξαφανίζονται ξαφνικά από τους ορισμούς χωρίς να έχουν κακές διαιτησίες, σχολιάζοντας αργότερα τα γεγονότα σε ιδιωτικές συζητήσεις, διαιτητές ορίζονται συνεχώς σε αγώνες ότι και να κάνουν, διαιτητές που έρχονται στο νησί έχοντας άλλη άποψη για την διαιτησία σχολιάζουν πως στην Χίο είναι αλλιώς τα πράγματα και πως πρέπει να «συντονιστούν», διαιτητές αρεστοί στους μεν, διαιτητές αρεστοί στους δε και όπου μπορούμε, κοντράρουμε ο ένας τον άλλον.

Και βέβαια μην μας πείτε ότι δεν έχετε ακούσει στη «πιάτσα» για πιο λόγο γίνονται όλα αυτά. Η «πιάτσα» βοά πως κάποιοι έχασαν την «κουτάλα» και τους έχει κακοφανεί. Έχασαν προνόμια και λεφτά οπότε έχει ξεσπάσει πόλεμος. Η «πιάτσα» χαζή δεν είναι καθώς όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

Βέβαια κάπου εκεί ανάμεσα είναι και οι ομάδες που επίσης προσπαθούν να συντονιστούν και να βρουν ισορροπίες για τα δικά τους μικροσυμφέροντα. Αρχίζει το άλλο έργο. Στο τάδε ματς βάλανε τον ταδε που είναι υπάλληλος αντιπάλων, στο άλλο βάλανε τον υπάλληλό τους, στο άλλο βάλανε τον τάδε που παλιά έπαιζε στην τάδε ομάδα, τον άλλον μας τον βάλανε παρά το γεγονός ότι μόνιμα μας σφάζει, τον άλλο τον βάλανε γιατί την άλλη βδομάδα παίζουμε με τον δείνα οπότε πρέπει να «καθαρίσει» κ.ο.κ.  Τραγέλαφος με λίγα λόγια.

Ο καιρός περνάει, γίνονται διάφορα γεγονότα και κάπου κάπου εμφανίζονται ανακοινώσεις σαν την τελευταία, για να τονίζουμε την πικρία μας, την ύπαρξη μας, την συνέχεια μας αλλά να ρίχνουμε «μελάνι» και ανάθεμα στους άλλους. Η ανακοίνωση έχει τέσσερις παραγράφους. Τι μπορεί να εισπράττει ο απλός φίλαθλος διαβάζοντας?

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

Μπορεί η ΕΠΣ ΧΙΟΥ να θέλει να αγνοεί τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χίου με τελευταίο περιστατικό να μην τον καλέσει στον Τελικό του Κυπέλλου όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ο Σύνδεσμος συνεχίζει να υπάρχει και να στηρίζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των Διαιτητών όπως φάνηκε και από τη συγκέντρωση της Δευτέρας 28-3-2011 που έγινε στα γραφεία του, διατηρώντας την ιστορία του και την παράδοση του.

Πίκρα, αδικία, παρουσία, συνέχεια και δύναμη σύμφωνα με τους  αριθμούς.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 2

Επισημαίνουμε ότι τα προβλήματα που γίνονται εντονότερα το τελευταίο καιρό είναι απόρροια των προβλημάτων της διαιτησίας πανελλαδικά.

Ποια προβλήματα γίνονται εντονότερα? Παράγραφος με πολλές ερμηνείες. Η πιο απλουστευμένη μπορεί λέει ότι για ότι στραβό συμβαίνει διαιτητικά στα γήπεδα της Χίου, δεν φταίμε εμείς που σφυρίζουμε, αλλά η κατάσταση Πανελλαδικά που μας έχει επηρεάσει. Τι έχει Πανελλαδικά η διαιτησία? Είναι για πέταμα ή μόνιμα και παντού την κυνηγάνε οι τοπικές Ε.Π.Σ.?

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 3

Τοπικά οι επιλογές των διαιτητών ανά αγώνα βασίζονται σε ειλημμένες αποφάσεις που ο σύνδεσμος δεν εκφέρει γνώμη για την λήψη τους, πάρα μόνο τις υλοποιεί. Ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση επίσημα να γνωρίζει τα κριτήρια επιλογής, ούτε μπορεί να εκφράσει άποψη σε πιθανολογούμενα κριτήρια που ανήκουν σε άλλες εποχές και σε άλλες κοινωνίες.

Η πρώτη πρόταση είναι θέμα κανονισμών. Ο αρχιδιαιτητής Μαχαίρας (ο μόνος πλέον που πληροί τις προϋποθέσεις) κάνει τους ορισμούς χωρίς να υποχρεούται να δώσει εξηγήσεις και αναφορά σε κανένα. Πάμε όμως στην δεύτερη πρόταση όπου μας πληροφορεί πως στους ορισμούς σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση μάλλον υπάρχει θολούρα, διαπλοκή και συμφέροντα. Και βέβαια κατά πάγια ρατσιστική συνήθεια του Συνδέσμου Διαιτητών, ο Μαχαίρας μάλλον πλησιάζει πολιτισμικά στους HOMO ATROMITUS (ανήκουν σε άλλες εποχές και σε άλλες κοινωνίες), παρά στους πολιτισμένους.

Να πούνε στον «εγκέφαλο» που συντάσσει αυτές τις ανακοινώσεις-επισημάνσεις κουρελουργήματα,  να κόψει αυτό το κακό συνήθειο σύγκρισης πολιτισμών και κοινωνιών. Εκτός του ότι δεν έχει πρωτοτυπία και αισθητική είναι και προσβλητικός. Και αν νομίζει ότι έχει πολιτισμικό επίπεδο ανώτερο των υπολοίπων, να του πούμε πως μέσα από τέτοιες ανακοινώσεις δείχνει τα αισθήματα κατωτερότητας που νοιώθει αλλά και τα υπαρξιακά του προβλήματα. Νισάφι ποια με τον «εγκέφαλο» Κολωνακιώτη αριστοκράτη. Κατάντησε αηδία και ξέρασμα.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε το «ταλαιπωρημένο» ποδόσφαιρο να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος και να τονίσουμε ότι ο σύνδεσμος διαιτητών θεωρεί την διαιτησία ως λειτούργημα και δεν θέλει να εμπλακεί σε κάθε μορφή «συμφωνιών» με τρίτους.

Μετά τι ευχές για την επιστροφή στον κάποτε αγγελικά πλασμένο κόσμο, όπου δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, έρχεται η απειλή. Εμείς δεν θέλουμε να πάψουμε να βλέπουμε την διαιτησία ως λειτούργημα, ωστόσο επειδή υπάρχουν «τρίτοι» με τους οποίους δεν θέλουμε προς το παρών να «συμφωνήσουμε», στο μέλλον ίσως ενδώσουμε, ίσως αναγκαστούμε, ίσως οδηγηθούμε, οπότε η θεωρία του «λειτουργήματος» πάει περίπατο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Κατά προτεραιότητα η βασικότερη παράγραφος είναι η 3, διότι εκθέτει τον κύριο Μαχαίρα (προφανώς και τον Σαρρή). Τους ρίχνει την ευθύνη για τα όσα γίνονται με τις διαιτησίες στα γήπεδα, αλλά και για τα όσα ψιθυρίζονται για τους ορισμούς διαιτητών γενικότερα. Όπου καπνός και φωτιά? Ο Σύνδεσμος Διαιτητών σε μία κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και αφού πρώτα εκφράστηκαν παράπονα από ομάδες για διαιτησίες «χειρουργεία», για τα οποία όσες φορές πήρε θέση το έκανε να καταγγείλει και ποτέ να απολογηθεί για ότι του αναλογεί,  έρχεται να μας «ψυλλιάσει» ότι υπάρχει «θολούρα». Το ανάθεμα αλλού? Στην παράγραφο 4 προειδοποιεί ότι ίσως ενδώσει σε «τρίτους» αόρατους, άοσμους και άχρωμους που προφανώς ανήκουν σε άλλες κοινωνίες και πολιτισμούς.   

Και μετά από όλα αυτά τα ωραία υπάρχει η απαίτηση, οι ομάδες να μην μιλάνε (δεν μιλάνε), να μην διαμαρτύρονται (το κάνουν σπασμωδικά), οι φίλαθλοι να κάθονται Παναγίες και να μην αντιδρούν (δεν κάθονται) σε ότι βλέπουν και βέβαια όποτε ξεφεύγουν, οι ομάδες να πληρώνουν αγόγγυστα (ενίοτε διαμαρτύρονται αλλά πάντα πληρώνουν) τα σπασμένα. Αν δηλαδή έρθει ο επόμενος διαιτητής  να αποβάλει κάποιον άλλον Σίμο ή να ακυρώσει ένα γκολ διότι έτσι γούσταρε, ή θα πρέπει να ραντίσουμε με άνθη τον Σύνδεσμο Διαιτητών ή θα πρέπει να πάμε να δείρουμε το Μαχαίρα και τον Σαρρή διότι κάνουν «θολούς» ορισμούς.

Χιώτικο Ποδόσφαιρο το Σωτήριον Έτος 2011

Περί σχολίων στο Βlog


ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ  ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ

Καλώς ή κακώς υπάρχει ένα blog στο οποίο οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να λένε την γνώμη τους. Μαθαίνουμε ότι αρκετοί μας επικρίνουν διότι επιτρέποντας τα σχόλια στο Blog χαλάμε γενικώς την «πιάτσα». Χαλάει δηλαδή η σοβαροφάνεια που θέλετε να νομίζουμε ότι υπάρχει. Ότι γενικά προκαλούμε σαν blog με αυτά που γράφουμε και τις κριτικές που κάνουμε. Οπότε δημιουργούμε προβλήματα  εγείροντας κάθε λογής σχόλια.    Ίσως έχουν δίκιο διότι εμείς που λέμε την γνώμη μας  που κάνουμε κριτική και έχουμε άποψη για όσα μας ενδιαφέρουν, εκτιθέμεθα. Όποιος εκτίθεται κάνει και λάθη.  Όποιος ζει στο «σκασμό» του είναι αλάθητος.

Ίσως έχουν δίκιο γιατί δεν έχουν συνηθίσει (να συνηθίσουν) αλλά γιατί είναι άσχημο ο κόσμος να λέει την γνώμη του? Είχε την δυνατότητα και να το κάνει και παλαιότερα? Γιατί πρέπει να υπάρχει σιωπή? Γιατί θα πρέπει οι γνώμες να μένουν μόνο σε επίπεδο καφενείου γηπέδου και παρέας? Προκαλούμε επεισόδια και βία? Φανατισμό και φασαρίες? Θέλετε  μήπως να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα? Τολμάτε?

Κατανοούμε πως το «οπαδικό» υπάρχει διότι το συγκεκριμένο blog είναι με το μέρος του Ατρομήτου. Έτυχε. Δεν θα μπορούσε να είναι της Μίκρα ή του Κοφινά ή της Ελάτα, αρκεί να το έφτιαχναν άλλοι που να συμπαθούσαν τις συγκεκριμένες ομάδες? Θα μπορούσε. Απαγορέψαμε σε κανένα να μας στείλει ένα κείμενο να το ανεβάσουμε? Μας έστειλε κανείς? Μόνο η Καλαμωτή μας έστειλε ένα για να μας «πειράξει» και το ανεβάσαμε με χαρά. Και έγινε ωραίο καλαμπούρι. Κακό ήταν?

Κατανοούμε πως με αυτά που γράφουμε εδώ, υπάρχουν πολλοί (ίσως οι περισσότεροι) που διαφωνούν. Απόλυτα δεκτόν και αναφαίρετο δικαίωμά τους. Να μην το σχολιάσουν? Να μην γράψουν την διαφωνία τους, την ένστασής τους? Να μην μας ζητήσουν να είμαστε αντικειμενικοί σε όσα νομίζουν ότι δεν είμαστε? Που το κακό? Να μην «κουβεντιάσουν» μεταξύ τους οι επισκέπτες όπως αγαπούν και τους αρέσει? Δηλαδή τι κάνουν? Κλέβουν τα ταμεία του κράτους, καταχρώνται χρήματα όπως οι πολιτικοί, τρώνε μίζες, διορίζουν κανέναν στο δημόσιο, κάνουν ρουσφέτια και λαμογίες? Αγαπάνε τις ομάδες τους, λένε την άποψή τους και εκφράζουν το οπαδιλίκη τους. Ε και?

Εφόσον έχουμε επιτρέψει ως Blog το «ανώνυμο» γράψιμο έχουμε αναλάβει και το ρίσκο της επιλογής. Πρόθεση μας είναι τα σχόλια να μείνουν ελεύθερα. Ζούμε σε μία κοινωνία μαύρη από την μιζέρια, την οικονομική ανέχεια, τη  απαισιοδοξία και την ανησυχία για το αύριο που κινδυνεύει να πεθάνει από ραδιενέργεια.  Ο κόσμος λοιπόν να μένει βουτηγμένος στην μαυρίλα ή να έχει και μία μικρή έστω δυνατότητα να ξεφύγει λέγοντας για την ομάδα του, το δίκιο και το άδικο όπως το αισθάνεται?

Χαλαρώστε λοιπόν κύριοι επικριτές και κοιτάξτε την καμπούρα σας. Αφήστε τον Χιώτικο ποδοσφαιρικό μικρόκοσμο να κάνει το κέφι του και να λέει ότι θέλει και όπου θέλει, για να ξεφεύγει και λίγο από την μιζέρια που βλέπει κάθε μέρα γύρω του. Γουστάρουμε να πικάρουμε π.χ. τη Μίκρα, τη Δάφνη, την Καλαμωτή, τον Άτλα και επίσης γουστάρουν να μας πουν ότι έχουν καλύτερη ομάδα, ιστορία και ότι άλλο γουστάρουν? Ενοχλούν κανένα που το κάνουν? Γουστάρουν να πουν ότι ο Ατρόμητος είναι χώμα, ότι δεν βλέπεται, ότι ευνοείται από την διαιτησία και ότι σαν ομάδα σέρνεται. Ε και? Ποιόν ενοχλούν? Ποιοι κόπτονται και ενοχλούνται με τα σχόλια? Να το δηλώσουν αλλιώς να το βουλώσουν. Αυτοί που σχολιάζουν θα τα βρουν μεταξύ τους, εσάς τι σας κόφτει?

Το συγκεκριμένο blog τυχαίνει να είναι αθλητικό. Θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο π.χ. πολιτικό. Στο internet γενικά μπαίνετε. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι η ελευθερία έκφρασης έχει βοηθήσει γενικώς στην ενημέρωση? Σας αρέσουν τα φίλτρα και τα απόλυτα αρεστά? Έχετε μάθει τι έχει συμβεί με το τηλεοπτικό MEGA και τα Blogs? Για ενημερωθείτε λιγάκι γιατί είστε ημιμαθείς.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ

Παρατηρούμε ότι μερικές φορές η κατάσταση ξεφεύγει και εκεί υπάρχει πρόβλημα. Για παράδειγμα ενίοτε υπάρχουν χαρακτηρισμοί για ανθρώπους (π.χ. καραγκιόζης, λαμόγιο, μασόνος κ.λ.π.), μειωτικές αναφορές για καταγωγές (π.χ. χωριάτες, χοιροκαλαμωτούσοι κ.λ.π.) και υβριστικό λεξιλόγιο (π.χ. μαλάκες). Για πιο λόγο? Βρείτε άλλες λέξεις να «πειράξετε» αυτούς που θέλετε.

Πικάρετε και κριτικάρετε τις ιδιότητες που έχουν και όχι τους ανθρώπους ως πρόσωπα. Θέλετε να κράξετε ένα διαιτητή επειδή έσφαξε την ομάδα σας? Τον διαιτητή όμως όχι τον άνθρωπο. Θέλετε ένα δημοσιογράφο? Ως δημοσιογράφο όχι ως άνθρωπο. Ένα ποδοσφαιριστή ή παράγοντα, κάντε το για την ιδιότητα που έχει όχι ως πρόσωπο. Για κάποιους π.χ. ο Παντελής Σούκας μπορεί να είναι κακός παίκτης. Να γράψουν «ο χωριάτης Παντελής είναι καραγκιόζης» ή  «ο Παντελής δεν κάνει για μπάλα, δεν μπορεί να τρέξει». Δεν λέμε το ίδιο με άλλα λόγια? Προστατέψτε το δικαίωμα να εκφράζεστε ελεύθερα σε αυτό το blog, χωρίς να μας βάζετε να σβήνουμε σχόλια και χωρίς να δίνετε αφορμές για «άλλου» είδους σχόλια.

Μας πληροφόρησαν ότι σε συγκεκριμένα καφενεία και χώρους που έχουν internet υπάρχουν «παιδιά»  πιο «φανατισμένα» που ξεφεύγουν. Χαλαρώστε διότι υπάρχουν μηχανισμοί στο internet, που μπορούμε να κόψουμε διαπαντός την πρόσβαση σε όσους συνεχώς παρεκτρέπονται, διότι αν χρειαστεί μπορούμε εύκολα και με ακρίβεια να βρούμε από πού μπαίνουν και πότε.

Να θυμάστε πάντα ότι «παν μέτρον άριστον».

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η ΠΑΣΣΑ του ΠΟΛΙΤΗ έχει τρικυμία εν κρανίω


Ξεκινάμε από το Ατρόμητος – Μίκρα και πάμε στο «ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ», δηλαδή που να ήταν και γρήγορη…θα γινόταν το έλα να δεις.


Ξεπερνάμε το ποιος ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο καθώς έχει μικρή σημασία. Όμως το να βλέπει ένα ολόκληρο γήπεδο τον Μουλάκη να σκοράρει με το κεφάλι και εσείς να γράφετε «με τεχνικό πλασέ», είναι πέραν φαντασίας.
Εδώ δεν υπάρχει δαίμον τυπογραφείου αλλά τρικυμία εν κρανίω. Συνεπώς ή πρέπει να πάτε σε οφθαλμίατρο ή αλλάξτε αντικείμενο. Τόσο απλά.

Πάμε στα δίχτυα του Κανάρη


Το γήπεδο των Νενήτων υπάρχει ένα άνθρωπος ο οποίος οικιοθελώς έχει αναλάβει να προσέχει γενικά το γήπεδο. Χωρίς να έχει υποχρέωση φροντίζει για την καθαρότητα των εγκαταστάσεων και για την όποια συντήρηση (θα κάνουμε μία φορά ένα αφιέρωμα για τα αποδυτήρια των γηπέδων του νησιού τα περισσότερα εκ των οποίων κάνουν  μόνο για κοτέτσια) μπορεί να γίνει. Φροντίζει δε και για τα δίχτυα. Και επειδή έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και φωτογραφήσαμε και εμείς τα ίδια δίχτυα, αναρωτηθήκαμε για το ποιος έχει προβλήματα όρασης. Τα δίχτυα ήταν σε άριστη κατάσταση.

Τέλος, τα ΣΧΟΛΙΑ περί Γιάχου

Διαβάζοντας την κριτική για την διαιτησία του αγώνα Ατρόμητος – Μικρα αναφέρουν πως ήταν καλή. Στον αγώνα Κανάρης – Δάφνη δεν υπάρχει σχόλιο. Όμως στο ΣΧΟΛΙΟ για τον Γιάχο, διαβάζουμε για πολλές περιπτώσεις εξόφθαλμα καθαρές που τον εξέθεσαν και μάλιστα ότι θα έπρεπε να τις πάρει πάνω του.
Πως γίνεται να υπάρχουν πολλές εξόφθαλμες λανθασμένες υποδείξεις και οι διαιτησίες είτε να χαρακτηρίζονται καλές είτε να μην γίνεται αναφορά? Τι θέλει να πει ο ποιητής? Ο ποιητής γενικά κάτι ήθελε να πει αλλά δεν ήξερε ούτε το πώς ούτε το γιατί. Μπορεί και να μην ήθελε τελικά.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γνωρίζετε ποιές ομάδες της Χίου…


ανεξαρτήτου αθλήματος, έχουν κερδίσει ποτέ την άνοδο στην αντίστοιχη Α ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ?

Για να σας βοηθήσουμε,  μία είναι βέβαια ο Ναυτικός Όμιλος Χίου στο πόλο. Άλλες ξέρετε? Το ρωτάμε διότι δυστυχώς εκεί που τα φώτα της δημοσιότητας δεν έχουν γενικώς «ψωμί», κουκιά και ότι άλλο, δεν ασχολείται κανένας μα κανένας απολύτως.

Μήπως οι «αθλητικοί» δημοσιογράφοι της Χίου γνωρίζουν και μπορούν να μας βοηθήσουν? Στη Χίο άθληση είναι το μόνο το πόλο, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ? Άλλο άθλημα γνωρίζουν να υπάρχει?

Μήπως έμαθε κανείς, το χρηματικό ποσό που μπορούσε να διαθέσει πρόσφατα σε αυτή την ομάδα, μεγάλης εμβέλειας πρόσωπο του νησιού της Χίου? Αν τολμήσουμε να το γράψουμε δεν θα μας πιστέψετε με τίποτα.

Κατά τα άλλα οι κάθε λογής φορείς «ενδιαφέρονται» για  την άθληση της νεολαίας της Χίου.  

Για να δούμε πρώτα στα σχόλια τυχών απαντήσεις και μετά θα επανέλθουμε.

Ατρόμητος χωρίς Σούκα…

… γίνεται? Γίνεται όταν αστάθμητοι (τραυματισμός) στην περίπτωση του Παντελή αλλά και σταθμισμένοι (διαιτητικές αυθαιρεσίες) στην περίπτωση του Σίμου, παράγοντες επιδρούν στην ομάδα. Το περασμένο Σάββατο και οι δύο αρκέστηκαν στο να παρακολουθούν την ομάδα τους από την εξέδρα, ανήμποροι να βοηθήσουν τους συμπαίκτες τους που…έβαλαν στη μέση.
Ο  Σίμος εξέτισε την πρωτοφανή και παντελώς άδικη  ποινή του ωστόσο ο Παντελής έχει καταλάβει ότι το πρώτιστο αγαθό είναι η υγεία.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Η βαθμολογία σε 25 αγώνες


Κανάρης - Δάφνη 0-0 αλλά Γιάχος με "ένα" πόδι


Ύστερα από ένα ενδιαφέρον ματς στα Νένητα, οι ομάδες του Κανάρη και της Δάφνης αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ. Γρήγορο ποδόσφαιρο, αμφίρροπο, με τι δύο ομάδες να εναλλάσσονται την υπεροχή και τις λιγοστές φάσεις. Τις λεπτομέρειες θα τις διαβάσετε σε άλλα σαιτ και εφημερίδες καθώς εμείς στρέφουμε την προσοχή μας σε διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Διαιτητής βέβαια ο Γιάχος, ο οποίος έστω και με «ένα» πόδι έβγαλε με χαρακτηριστική άνεση τον αγώνα. Δυστυχώς μία σύγκρουση που είχε με παίκτη της Δάφνης στο πρώτο ημίχρονο, του δημιούργησε πρόβλημα που ελπίζουμε να μην έχει επιπτώσεις στα τεστ διαιτητών της ερχόμενης Τετάρτης.

Οι ομάδες παρατάχθηκαν και χαιρέτησαν…


…οπαδούς, φιλάθλους, φίλους και συγγενείς αλλά και αρκετούς ουδέτερους καθώς το ενδιαφέρον ήταν γενικά μεγάλο και η προσέλευση ικανοποιητική

Ο Γιάχος ξανά άριστος. Χαιρόσουν διαιτησία καθώς στο ποδόσφαιρο συμμετοχή στον αγώνα δεν έχουν μόνο οι ποδοσφαιριστές. Εξαιρετικά άνετος σε κινήσεις και σφυρίγματα αλλά και τιμωρός όταν έπρεπε…

Συνάμα και άτυχος μετά την σύγκρουση με παίκτη της Δάφνης στο πρώτο ημίχρονο όπου και άρχισε να χωλαίνει...


Όσο πέρναγε η ώρα η αγωνία έφτανε στο κατακόρυφο, η βοήθεια προς τις ομάδες ερχόταν από παντού ακόμα και με «σκιώδεις» (λόγω της ελιάς) συμβουλές...

Για να φτάσουμε στην καλύτερη φάση του αγώνα στα μέσα περίπου του δευτέρου ημιχρόνου, όταν σουτ του Ζαμπετάκη απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ ο πορτιέρο Μονιώδης.

Το τέλος του αγώνα βρήκε τον κύριο Γιάχο εμφανώς στεναχωρημένο και προβληματισμένο για τον τραυματισμό του, τον οποίο όμως σχολίασε με χιούμορ και χαμόγελο. Του ευχόμαστε περαστικά και καλή επιτυχία την Τετάρτη στις εξετάσεις του.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...Ισπανία


Καλημέρα

Αν εξαιρέσουμε την Θέλτα η οποία έμεινε νωρίς νωρίς με δέκα σε ένα ματς που διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, δεν χάσαμε άλλο ματς. Στατιστικά τόσοι συνεχόμενοι άσσοι δεν βγαίνουν εύκολα στην Ισπανία Β, συνεπώς στις 11 το βράδυ η Θέλτα έμοιαζε με «βρυκόλακα»

Προτού όμως πάω στα σημερινά ματς να σας δείξω μία φάση από το χθεσινό ματς Μπαρτσελόνα Β – Αλκορκόν, για να δείτε ότι εγκλήματα πολέμου γίνονται παντού.
Προσέξετε την θέση του Νολίτο της Μπάρτσα Β στο πάνω δεξί μέρος της εικόνας και την μπάλα στο πόδι του αμυντικού που κάνει την πάσα  την στιγμή που πάγωσα την εικόνα. Κι όμως ο πανύβλαξ αυτό βοηθός είδε οφσάιντ.


Και πάμε στα σημερινά όπου δεσπόζει το μεγάλο ντέρμπι Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μπέτις. Πέραν των εκτιμήσεων, οι ειδήσεις των παρακάτω αγώνων είναι στο http://www.kingbet.gr/  στην ενότητα της Β΄Ισπανίας.


276. ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ – ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Ο αγώνας που αποτελεί τοπικό ντέρμπι έχει ως έπαθλο, την ελπίδα για σωτηρία από πλευράς Σαλαμάνκα και την ελπίδα για μπαράζ από πλευράς Βαγιαδολίδ. Η ατμόσφαιρα θα είναι ηλεκτρισμένη για αυτό και ο αγώνας χαρακτηρίστηκε υψηλού κινδύνου, με την παρουσία της αστυνομίας έντονη.
Η λογική λέει πως η Σαλαμάνκα πρέπει να ρισκάρει καθώς έχει μία μοναδική ευκαιρία με νίκη να πιάσει την Ταραγόνα. Το να ανοιχτεί όμως απέναντι στην Βαγιαδολίδ που ξέρει να παίζει στην αντεπίθεση, είναι ρίσκο. Δεν μας θέλγει βέβαια η Βαγιαδολίδ με την μπάλα που παίζει αλά μας θέλγουν οι αποδόσεις που μάλλον θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένες.
Ρισκάρουμε στο διπλό του 2,90, με τους πιο συντηρητικούς να το ποντάρουν με κάλυψη στο Χ.

294. ΕΛΤΣΕ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ
Ματς ίδιας σημασίας με το προηγούμενο. Η Τενερίφη καίγεται για το τρίποντο μπας και μειώσει την απόσταση από την Ταραγόνα στους 4 βαθμούς ενώ η Έλτσε για να εδραιωθεί στα μπαράζ.Από την μία η Έλτσε έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες και πάει για πέντε ενώ η Τενερίφη από τέσσερις ήττες με στόχο να μην τις κάνει πέντε, με μόνιμο πρόβλημα την ασταθέστατη άμυνά της.
Η δυναμική και η φόρμα λέει πως έχει νόημα να ζητηθεί ο άσσος σε αποδόσεις που γυροφέρνουν το 2,00. 

296. ΧΕΡΕΘ – ΓΡΑΝΑΔΑ
Φαντάζουν πολλοί τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη για την Γρανάδα. Αιτία όμως του κακού είναι ότι ο αρχισκόρερ Άλεξ Χέιχο δεν έχει σκοράρει σε αυτούς τους αγώνες, οπότε όταν δεν σκοράρει ο Άλεξ δυσκολεύουν τα πράγματα. Σήμερα πάντως θα έχει μεγαλύτερο βάρος στα «πόδια» του διότι οι διεθνείς αγώνες τον άφησαν σχεδόν μόνο.
Στην αντίπερα όχθη υπάρχει η αψυχολόγητη ομάδα της Χερέθ. Έχουμε κουραστεί με τις μεταλλάξεις της εδώ και καιρό. Δεν έχει καμία σταθερότητα αποδίδοντας την μία το μάξιμουμ και την άλλη το μίνιμουμ. Αποχή.


300. ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ – ΜΠΕΤΙΣ
Αναμφίβολα η ματσάρα της αγωνιστικής για αυτό και μπήκε τελευταία στο Ισπανικό πρόγραμμα καθώς θα έχει τηλεοπτική μετάδοση. 
Εκτιμώ πως το ντέρμπι θα κριθεί στην άμυνα της Ράγιο που έχει προβλήματα. Στην θέση του κεντρικού αμυντικού ο μόνος υγιής είναι πλέον ο Αρίμπας καθώς ο Αμάγια είναι ξανά εκτός. Θα τραβηχτεί μέσα λοιπόν μάλλον ο Κασάδο ένα επιθετικογενής αμυντικός  (5 γκολ)  που συνήθως αγωνίζεται δεξιά, να μπαλώσει το κενό οπότε ο Τίτο (αμυν., 5 συμ.) θα παίξει στα άκρα. Το βασικό λοιπόν πρόβλημα της Ράγο είναι εκεί που η Μπέτις έχει υπεροπλία με τους Εμανά, Ρουμπέν Κάστρο και Χόρχε Μολίνα φόβος τρόμος. Άγνωστό επίσης είναι σε ποια κατάσταση ετοιμότητας θα παρουσιαστούν τα δύο αμυντικά της χαφ (Μοβίγια, Φουέγο) που έχουν ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκαν όλη την βδομάδα. Αυτά είναι τα προβλήματα της Ράγιο που με πείθουν ότι η Μπέτις δεν θα χάσει.
Στοιχηματικά υπάρχουν οι εξής επιλογές. Το ρίσκο στο διπλό του 2,90 ή το πιο συντηρητικό ασιατικό στο dnb (δηλαδή 2πλό με κάλυψη στο Χ) στο 2,05 καθώς η Μπέτις δεν χαλιέται και με Χ.

Καλή επιτυχία στις επιλογές σας.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ατρόμητος – Μικρασιατική 0-2


Καλό σε γενικές γραμμές το ποδοσφαιρικό θέαμα σήμερα στη χώρα. Ο Ατρόμητος παρά το γεγονός κατέβηκε με 11αδα ανάγκης που μάλλον δεν θα δούμε άλλη φορά φέτος (κάποιος μας είπε πως είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία του Ατρομήτου που δεν υπήρχε παίκτης με το επίθετο Σούκας στην 11αδα), στο πρώτο ημίχρονο ήταν η ομάδα που έδειχνε ότι θέλει περισσότερο τη νίκη.

Η πρώτη φάση ανήκε στον Ατρόμητο, με τον Νύκτα στο 3΄ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή σε σέντρα του Νιάκα. Στο 5΄όμως έξοχη κεφαλιά του Κουτελάκη αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κουνέλης.

Στο 11΄παρόμοια φάση με αυτή του τρίτου λεπτού, με το Νύχτα να κάνει μεν την προβολή αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ. Ακολουθεί σουτ του Γκιάλη επίσης άουτ, με την Μίκρα να απαντά με σουτ του Μαυρέλου στο 16΄, το οποίο απέκρουσε και πάλι εντυπωσιακά ο διακριθείς Κουνέλης.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος, έχοντας την μπάλα περισσότερο στην κατοχή του ,αλλά και δύο καλές φάσεις με πρωταγωνιστή το Νιάκα στο 28΄αλλά και το Νύκτα στο 35΄που σε σέντρα σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στις δύο φάσεις που η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της Μίκρα, τα γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ από τον βοηθό. Δεν έχουμε άποψη, συνεπώς εμπιστευόμαστε την κρίση του.

Το δεύτερο ημίχρονο ποιοτικά δεν ήταν το ίδιο καλό. Ωστόσο η  Μίκρα κατάφερε να σκοράρει στο πρώτο λεπτό. Σέντρα από αριστερά, με τον Μουλάκη αδικαιολόγητα αφύλακτο να πιάνει την κεφαλιά και να σκοράρει εύκολα.

Τα επόμενα λεπτά ανήκαν στην Μίκρα χωρίς όμως να δημιουργεί φάση. Ο Ατρομητος φάνηκε ξανά στο 58΄ όταν  συρτή σέντρα του Νιάκα κόπηκε οριακά, για να φτάσουμε στο 78΄. Προηγήθηκε άστοχο μαρκάρισμα του τραυματία Μερεού (αμέσως μετά ανήμπορος αντικαταστάθηκε) λίγο κάτω από το κέντρο που έβγαλε τη Μίκρα σε θέση βολής, η μπάλα έφτασε στο Μυναδάκη που σούταρε και σκόραρε στην αριστερή γωνία του Κουνέλη. Μέχρι το τέλος του αγώνα η σημαντικότερη φάση ήταν αυτή με την κεφαλιά του Σέργη στο 82΄, μετά από σέντρα του Τομάζου, που κατέληξε δίχτυα αλλά ακυρώθηκε.Λίγα λεπτα αργότερα ο Γιάχος σωστά διέκοψε τον αγώνα, προκειμένου να ηρεμίσουν τα πνεύματα.



Ο Ατρόμητος έπαιξε με τους:
Κουνέλη, Τομάζο, Βέκιο, Μερεό (70΄Αττώνης), Ακριβούλη, Νιάκα, Μπουγιαμά (80΄Νύκτας Στ.), Μίζερο (64΄Παπαγιαννάκης), Νύκτα, Γκιάλη, Σέργη.

Συγχαρητήρια στην Μίκρα για την νίκη της και καλή πορεία στην συνέχεια του πρωταθλήματος. 

Υ.Γ.
Η χαρά του φωτογράφου ενίοτε αποτυπώνεται σε τέτοιες φάσεις, για τις οποίες αισθάνεται τυχερός.


Ατρόμητος – Μικρασιατική 0-2…λίγα λόγια για την διαιτησία λόγω Γιάχου


Στην ομάδα μας σήμερα αξίζουν συγχαρητήρια, διότι παρά το γεγονός ότι κατέβηκε αποδεκατισμένη από τις απουσίες, έπαιξε με φιλότιμο για τη νίκη. Ωστόσο ο αγώνας μας άφησε λίγη πίκρα καθώς η ομάδα μας, δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ σύμφωνα με τις φάσεις που έκανε.


Πριν περάσουμε στα αγωνιστικά, τα οποία θα ανεβάσουμε αργότερα  λέμε να ξεκινήσουμε με την διαιτησία. Το σημαίνον και  κεντρικό πρόσωπο σήμερα ήταν αναμφίβολα ο κύριος Γιάχος. Το να κάνουμε κριτική στον κύριο Γιάχο σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος κρίνουμε πως είναι ιεροσυλία. Μπορούμε όμως να πούμε πως διακρίναμε μία χαρακτηριστική άνεση στις κινήσεις του, άφηνε γενικά το πλεονέκτημα χωρίς να κάνει κατάχρηση σφυρίχτρας, ενώ η κίτρινη κάρτα δεν χρειάστηκε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις καθώς ήξερε απόλυτα πώς να την «φρενάρει» και πότε να κάνει χρίση της. Ελάχιστη γκρινούλα υπήρξε για ένα δύο σφυρίγματα αλλά προβλέπεται. Μακάρι πάντως να είχαμε τέτοιους διαιτητές στο νησί. Τα πάντα θα ήταν καλύτερα.
Στον κύριο Γιάχο ευχόμαστε ολόψυχα ότι το καλύτερο και μακάρι κάποτε να το δούμε σε τελικό Μουντιάλ. Διακρίναμε για άλλη μία φορά τον χαρακτήρα ενός ήπιου και με επίπεδο ανθρώπου. Και να μας «σφάξει» καμία φορά θα το κάνει σίγουρα με τακτ, οπότε πάλι δεν θα μπορούμε να του πούμε τίποτα. Όλα με λίγα λόγια έχουν τον τρόπο τους.  
Οι ελάχιστοι διαιτητές που ήρθαν σήμερα στο γήπεδο για φροντιστήριο και μπράβο τους, σίγουρα πήραν χρήσιμα μαθήματα. 


Πάμε στους βοηθούς. Να σχολιάσουμε μία φάση. Ο κύριος Λιβανίδης στην φάση του πρώτου γκολ της Μίκρα ανεβοκατέβασε το σημαιάκι του, ισχυριζόμενος ότι έκανε λάθος εκτίμηση σε οφσαιντ. Δεκτόν. Τι γίνεται όμως στις περιπτώσεις που οι αμυντικοί παίκτες βλέπουν την σημαία του βοηθού και σταματούν περιμένοντας το σφύριγμα του διαιτητή? Εκεί τον κάλυψε απόλυτα ο κύριος Γιάχος λέγοντας χαρακτηριστικά «εγώ σφυράω, οπότε αν δεν ακούστε τίποτα συνεχίζετε» και  πράγματι είναι έτσι. Οι παίκτες γενικά να προσέχουν.


Πάμε όμως και στον κύριο Σύριο για να σχολιάσουμε την απόφασή του στο κανονικό γκολ του Σέργη που ακύρωσε ως οφσάιντ.
Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι όταν αντίπαλοι, ουδέτεροι και διαιτητές σου λένε ότι το γκολ είναι κανονικό. Εκεί πως αντιδράς? Όταν κάθε βδομάδα συμβαίνουν τα ίδια και τα ίδια τι λες? Εμείς θα πούμε, ευτυχώς που ήταν διαιτητής ο Γιάχος και υπήρξε γενικά σεβασμός  και ευτυχώς που η φάση έγινε στο 80΄. Αλλιώς ένας Θεός ξέρει τι θα γινόταν πάλι καθώς η εξέδρα που άρχισε τα Γαλλικά και τα μπουκάλια, αγρίευε άσχημα. Ακούστηκαν όμως και απίστευτες ατάκες με κορυφαία ενός στο τέλος που είπε «τα βλέπεις αυτά Μαχαίρα? Καταρχήν αυτός είναι υπέρβαρος!!!».


Ο κύριος Μαχαίρας αγαπητοί φίλοι τα βλέπει όλα, στραβός δεν είναι αλλά…αλλά και εμείς βλέπουμε, σκεπτόμαστε και γενικά μαθαίνουμε διάφορα, μερικά από τα οποία εντάσσονται στο λεγόμενο off the record που σεβόμαστε. Εμείς όμως θα αναρωτηθούμε το πλέον απλό, απευθυνόμενοι στον κύριο Μαχαίρα καθώς μας αρέσει να πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα.

Δεν θα ήταν προτιμότερο να έχει οριστεί σήμερα ένας νέος σε ηλικία βοηθός που να έχει χρόνια μπροστά του ώστε να  ωφελειθεί από την εμπειρία του Γιάχου? Και επειδή θα ήταν νέος και θα είχε κίνητρο, θα είχε και καλή απόδοση. Ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος? Να «ψήνω» ένα νέο διαιτητή δίπλα στο Γιάχο ή ένα υπέρβαρο στη δύση του? Απλές σκέψεις κύριε Μαχαίρα και μην απαντήσετε ότι βάλατε ένα έμπειρο για να μην υπάρξει γκρίνια. Όταν ετοιμάζω ανθρώπινο δυναμικό να σφυρίζει, βάζω δίπλα στο Γιάχο τους καλύτερους ή τα ταλέντα, έτσι ώστε αύριο μεθαύριο στα ντέρμπι να έχω ανθρώπους «ψημένους» από παραστάσεις στυλ Γιάχου, υψηλού επιπέδου. Μακάρι να επιτρεπόταν σήμερα να είχατε 20 βοηθούς από την μία μεριά και άλλους 20 από την άλλη.

 
Είδατε τα αποτελέσματα ξανά.  Έσκασε ο άνθρωπος διότι έπρεπε να συναγωνιστεί στο τρέξιμο παιδιά με πνευμόνια που τρέχουν 90 λεπτά όπως έσκασε και ο άλλος πριν μία βδομάδα στο ματς με την Καλαμωτή. Τι ματς περιμένατε να παιχτεί σήμερα κύριε Μαχαίρα? Πιο αργό και από replay? Ντέρμπι ήταν. Τις προάλλες σας λέγαμε για ένα διαιτητή που έπρεπε να «διαβάσει» το ματς. Εσείς ως έμπειρος,  στους ορισμούς σας δεν «διαβάζεται» τα ματς?

Στο τέλος του αγώνα ακούσατε τι έλεγε σωστά ο κόσμος. Όσο θα σκοτώνονται τα «στρατόπεδα» σας μεταξύ τους, θα την πληρώνουν, οι ομάδες, οι παίκτες,  οι διαιτητές και οι τσέπες μερικών. Μέχρι να μονιάσετε για το καλό του ποδοσφαίρου της Χίου, όλοι οι άλλοι θα είναι μόνιμα τα εξιλαστήρια θύματα. Δικαιολογίες δεν δεχόμαστε. Αυτή κατά την άποψή μας είναι για την  πηγή όλων των δεινών που συμβαίνουν. Όλα τα άλλα είναι μπουρδολογίες.

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ...Ισπανία

Λέμε να πρωτοτυπήσουμε λίγο ως Χιώτικο blog και να εισάγουμε από σήμερα μία νέα ενότητα που ίσως σας ενδιαφέρει.
Ο βοηθός προπονητής της ομάδος μας κύριος Γ. Ραπτάκης, μεταξύ άλλων ασχολείται επαγγελματικά πάνω από δέκα χρόνια με τα Ισπανικά πρωταθλήματα (της 1ης αλλά κυρίως αυτό της  2ης κατηγορίας), αρθρογραφώντας σε εφημερίδες (KingBet) και ιστοσελίδες (Betonet παλαιότερα, http://www.kingbet.gr/, http://www.betviews.com/), αλλά και κάνοντας αναλύσεις για τα ματς της Ισπανίας σε ραδιόφωνο (SentraGoal Θεσσαλονίκης) και τηλεόραση (STAR Κεντρικής Ελλάδας).
Εκτιμούμαι πως μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του όσους τυχών ασχολούνται με το στοίχημα.  Εις το εξής θα γράφει στο blog μας την ενότητα «Πάμε Στοίχημα…Ισπανία» όποτε έχει αγώνες των Ισπανικών πρωταθλημάτων.

Γεια σας.
Από την ενότητα αυτή του blog όποτε έχει αγώνες, θα διαβάζετε τις εκτιμήσεις που γράφω για τους αγώνες  της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας στην ιστοσελίδα της King Bet http://www.kingbet.gr/ . Ωστόσο μία πρώτη γεύση υπάρχει πάντα στην εφημερίδα της King Bet που κυκλοφορεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Τις ειδήσεις για τους αγώνες (αλλά και όλου γενικά του Ελληνικού κουπονιού) θα μπορείτε να τις διαβάζετε στο http://www.kingbet.gr/ διότι τα κείμενα είναι μεγάλα  και εδώ θα προκαλέσουν συμφόρεση αν τα στείλω να τα ανεβάσουν. Επίσης όποτε ξεχωρίζω αγώνες από την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας θα στέλνω εδώ τις εκτιμήσεις μου.
Ενίοτε θα βάζω ξεχωριστά τα σημεία που πιστεύω πως έχουν περισσότερες πιθανότητες επαλήθευσης.
Να ξεκαθαρίσω ότι οι αποδόσεις που ενίοτε γράφω στις εκτιμήσεις αφορούν το τι δίνεται έξω σε αξιόπιστους μπουκ και όχι στον ΟΠΑΠ, του οποίου η γκανιότα κατακλέβει τον κόσμο.
Από όσα γράφω ξεχωρίσετε όσα συμφωνούν με την δικιά σας μελέτη και άποψη. Δεν σημαίνει πως ότι γράφω είναι και το απόλυτο ή ότι θα έρθει. Να σας ξεκαθαρίσω ότι το παιχνίδι μου γίνεται πάντα σε μονά παιχνίδια και όχι παρολί. Όποιος θέλει βέβαια μπορεί να συνδυάσει ότι αγάπα. Να θυμάστε ότι τα ονόματα των ομάδων τα γράφω όπως πραγματικά λέγονται, άσχετα με τις αηδίες που γράφει ο ΟΠΑΠ.
Ο σχολιασμός των Ισπανικών αγώνων που βρίσκονται σε εξέλιξη γίνεται ζωντανά εδώ http://www.betviews.com/forum/f10/ (χρειάζεται μία απλή εγγραφή για όσους τυχών θέλουν να σχολιάζουν). Παρακολουθώ τους αγώνες τηλεοπτικά, μέσω internet π.χ. από το http://www.livescorehunter.com/live-streaming-video-football/
αλλά και ραδιοφωνικά από το http://www.cope.es  οπότε υπάρχει άμεση πληροφόρηση.

Θα δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να σας ξεκαθαρίσω μερικούς μύθους περί στοιχήματος διότι γενικά υπάρχει ακόμα σύγχυση, αχαλίνωτη φαντασία και ατέλειωτη παραπληροφόρηση. Για ότι απορίες ή ερωτήσεις υπάρχουν, στα σχόλια μπορείτε να ρωτάτε ότι θέλετε.  

Segunda Division αγωνιστική 31η


243. ΚΑΡΤΑΧΕΝΑ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Β
Δύσκολος στην προσέγγισή του αγώνας. Καταρχήν οι «γκρογκέτ» υποφέρουν άπειρα περισσότερο από την Καρταχένα λόγω των διεθνών αναμετρήσεων. Το κενό του Δανού Νίκι Μπίλε (του χρόνου μάλλον θα είναι στην πρώτη ομάδα) είναι δυσαναπλήρωτο, ενώ αρκετοί από τους πιτσιρικάδες της Βιγιαρεάλ Β να έχουν ενδεχομένως κούραση, διότι μεσοβδόμαδα η εθνική Ισπανίας κάτω των 21 ετών, έδωσε φιλικό αγώνα με την Γαλλία. Στον αντίποδα έχουμε την απουσία του γκολεαδόρ Τοτσέ από την «εφεσέ», κενό επίσης δυσαναπλήρωτο. 
Άσσος με επιφύλαξη ελπίζοντας ο έτερος σκόρερ Βίκτορ να βρει δίχτυα.

244. ΚΟΡΔΟΒΑ – ΤΑΡΑΓΟΝΑ
Μετά από 17 αγωνιστικές η Ταραγόνα κατάφερε να βγάλει το κεφάλι της έξω από το νερό. Με τις τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία ματς μπορεί να πει κανείς ότι η Νάστικ είναι στην καλύτερή της κατάσταση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Όσον αφορά την Κόρδοβα τα προβλήματα του Αλκαράθ για τον σημερινό αγώνα εντοπίζονται στα δύο άκρα και ίσως κοστίσουν. Οι απώλειες των Αρτεάγα και Φλόρες προβληματίζουν και αλλοίμονο αν δεν περάσει το τεστ ετοιμότητας και ο Καγιεχόν. 
Δύσκολο ματς με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Οι αποδόσεις θα έπρεπε να είναι πιο μοιρασμένες. Απέχω.

245. ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ – ΠΟΝΦΕΡΑΔΙΝΑ
Ματς του άγχους και της υπέρβασης. Το άγχος προφανές διότι και οι δύο ομάδες στην κυριολεξία καίγονται για τους βαθμούς με πρώτη την Πονφεραδίνα. Είναι όμως και ματς υπέρβασης αφού για πρώτη φορά φέτος η Λας Πάλμας θα διεκδικήσει τις τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.
Θα στηριχτούμε στην έδρα της Λας Πάλμας αλλά και στην ανικανότητα της Πόνφε να σκοράρει εκτός έδρας (μόλις 8 γκολ) για να ζητήσουμε τον υποτιμημένο άσσο του 1,80. Το 1,65 του ΟΠΑΠ παίζεται μόνο από απελπισμένους.

246. ΝΟΥΜΑΝΘΙΑ – ΟΥΕΣΚΑ
Οι «Νουμαντίνος» προέρχονται από την χλωμή εμφάνιση στην Καταλονία ενώ οι «Οσκένσες» από την ψυχωμένη εμφάνιση και το ισόπαλο 1-1 εντός,  κόντρα στους πιτσιρικάδες της Λα Μασία, παίζοντας με παίκτη λιγότερο.
Προφανώς δεν περιμένουμε η Νουμάνθια να κάνει περίπατο απέναντι στην τρίτη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, αυτή της Ουέσκα, λόγος που την προηγούμενη βδομάδα με είχε οδηγήσει στην πρόταση του Under με την Μπάρτσα Β. Βέβαια Under στο 1,50 δεν γίνεται να παίξουμε αυτή την βδομάδα. Ή ρισκάρουμε στον άσσο του 2,00 (ποιο 1,80) ή δεν ακουμπάμε.
Ο λόγος για να μην ακουμπήσουμε είναι ο εξής. Οργανωμένοι οπαδοί της Ουέσκα θα βρίσκονται στην Σόρια από το πρωί καθώς έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις αδελφοποίησης με τον σύνδεσμο «Ελ Πικαντίγιο» της Νουμάνθια. Έχει κανονιστεί συνάντηση σε μεγάλη Θερβεθερία (μπυραρία) για μπυροκατάνυξη και ατέλειωτη κατανάλωση «τορένθο» (κομματάκια τηγανισμένο μπέικον), μεζές στο οποίο ειδικεύονται στην Σόρια. Ίσως το γιορτινό κλίμα στις εξέδρες επηρεάσει και έχουμε κανένα χηνάρι.

247. ΤΖΙΡΟΝΑ – ΑΛΜΠΑΘΕΤΕ
Μάλλον βρήκαμε και την δεύτερη ομάδα που θα φουντάρει φέτος μετά την Πονφεραδίνα. Τα κουκιά στην Αλμπαθέτε πλέον δεν βγαίνουν εύκολα καθώς η ομάδα για να σωθεί πρέπει στις υπόλοιπες 12 αγωνιστικές (με την σημερινή) να κάνει τουλάχιστον 8 νίκες (το στατιστικό όριο σωτηρίας είναι οι 50 βαθμοί). Αν υπολογίσουμε ότι μέχρι τώρα έχει κάνει σύνολο 5 νίκες χωρίς να έχει έστω και μία το 2011, σημαίνει ότι η Άλμπα ξαφνικά πρέπει να γίνει Μπαρτσελόνα για να σωθεί.
Δεν ξέρω αν θα βοηθήσει η απομάκρυνση του Βιδάλ και η άφιξη του Σιμόν, γνωρίζω όμως ότι η Τζιρόνα ενδιαφέρεται να μπει στα μπαράζ από τα οποία απέχει τρεις πόντους (υπενθυμίζω να μην υπολογίζεται την Μπάρτσα Β). Έχει γενικά ευνοϊκό πρόγραμμα καθώς ακολουθούν οι αναμετρήσεις με τις Πονδεραδίνα, Έλτσε, Λας Πάλμας και Σαλαμάνκα.
Στο 1,83 που δίνεται ο άσσος είναι δίκαιη τιμή.

256. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Β –ΑΛΚΟΡΚΟΝ
Όπως έχω αναφέρει αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό, τα πάντα εξαρτώνται από την Μπαρτσελόνα Β. Αν θέλει να μπει και να τους καταστρέψει μπορεί να το κάνει εύκολα διότι παίζει τρομερή μπάλα. Οι πιτσιρκάδες της θέλουν να μοιάσουν στα αστέρια της πρώτης ομάδας και κάνουν ότι κάνει και αυτή. Όποιος έχει δει αγώνα της τον τελευταίο καιρό καταλαβαίνει τι εννοώ. Οι Νολίτο και Σοριάνο μπροστά είναι σαίτες και δεν παίζονται εύκολα. Βέβαια από την άλλη υπάρχει ο ένας «κούκος» που λέγεται Κίνι.
Αν τα βραδυκίνητα καράβια (εκτός έδρας, διότι εντός μεταμορφώνονται σε high speed) της Αλκορκόν καταφέρουν να κρατήσουν θα χάσουμε τον άσο του 1,75.

271. ΘΕΛΤΑ – ΟΥΕΛΒΑ
Μπροστά σήμερα η τριάδα της Θέλτα που παραμένει 4 αγώνες χωρίς νίκη (πρωτόγνωρο), θα αποτελείται από τους βετεράνους Τρασόρας, Κίκε ντε Λούκας και Νταβίδ Ροντρίγκεθ, δηλαδή τριάδα φωτιά έχοντας βέβαια την λύση και του Ιάγκο Άσπας που τα πήγε περίφημα στην Γρανάδα. Απέναντι τους θα παραταχθεί η μαστόρισσα της ισοπαλίας (9, τις περισσότερες από όλες) εκτός έδρας Ουέλβα που προέρχεται από ένα αήττητο 6 αγωνιστικών.
Η μάχη θα είναι σκληρή στον βραδινό τηλεοπτικό αγώνα (στην Ισπανία βέβαια) της ημέρας, στον οποίο θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η Ουέλβα φέτος μόνο μία φορά έχασε με πάνω από ένα γκολ διαφορά (3η αγωνιστική στην Βαγιαδολίδ).
Ισχνό το 1,65, πολύ μικρό το 1,50 στο Under, με ρίσκο το καλύτερο Χ/1 ή το 1/1. Διάλεχτε ότι σας κάνει διότι αρκετούς άσσους προτείναμε σήμερα  και δεν μου αρέσει.

Καλή επιτυχία