Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η φάση του γκολ...

...από το video που ΔΕΝ ΚΡΥΨΑΜΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ. Πριν λίγο μας ενημέρωσαν ότι η ΑΛΗΘΕΙΑ το ανέβασε στο YOUTUBE και το αναπαράγουμε, έχοντας ξεχωρίσει τρία πλάνα από το επίμαχο σημείο.


Και το video ολόκληρο

Δηλώσεις του προπονητή Παπαθεοδώρου...

...στην Chiospress

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΜΗΡΟΣ διεκόπη


Δυστυχώς σε μας πάλι έλαχε ο κλήρος καθώς το έχει μάλλον το ριζικό μας να ζούμε όλα τα παράξενα στα Χιώτικα γήπεδα. Επειδή υπάρχει πικρία και απογοήτευση από τα όσα έγιναν, θα αναφερθούμε μόνο στα γεγονότα που οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα, μάλλον του πρώτου σε επίπεδο Α Κατηγορίας στην ποδοσφαιρική Χίο.

Ο Όμηρος ήταν μπροστά στο σκορ 3-2, με τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει στο 86΄με προβολή του Σίμου Σούκα. Αμέσως με το γκολ, ο βοηθός τρέχει προς την σέντρα, ο διαιτητής επίσης δείχνει σέντρα και ο Σούκας πανηγυρίζει.

Λίγα μέτρα πριν την σέντρα σύσσωμη η ομάδα του Ομήρου τρέχει στον βοηθό διαμαρτυρόμενη πως το γκολ ήταν οφσάιντ. Σπεύδει ελάχιστα μετά στον βοηθό ο κύριος Επιτροπάκης, αρχίζουν αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις διαιτητών και παικτών που κρατούν αρκετή ώρα, για να καταλήξουμε στην ακύρωση του τέρματος. Σειρά του Ατρομήτου να διαμαρτυρηθεί με τον Σίμο Σούκα να αποβάλλεται.

Η κατάσταση εκτραχύνεται. Ύβρεις, απειλές, λίγο μετά αρχίζουν και τα μπουκαλάκια προς τον βοηθό, ένας καφές τον βρίσκει στην πλάτη και ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, διότι εκτίμησε ότι κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα του βοηθού του (και αν μετά του πέταγαν τούβλο, ειπώθηκε αυτό). Και τέλος η παράσταση.

Ίσως να αποτελεί λεπτομέρεια το αν το γκολ του Σίμου Σούκα ήταν άκυρο ή έγκυρο. Ο αγώνας καταγράφηκε από την κάμερα της  ΑΛΗΘΕΙΑ, οπότε τους παρακαλέσαμε και μας έδειξαν την φάση αρκετές φορές και σε κίνηση και σε στοπ καρε και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας, τα οποία δυστυχώς δεν συμφωνούν με τους διαιτητές. Αυτό όμως δεν έχει τώρα μεγάλη σημασία.

Σημασία έχει ότι ο διαιτητής δείχνει σέντρα  αφού είδε την ταχύτατη κίνηση του βοηθού του επίσης προς την σέντρα. Έχει δικαίωμα εκ των υστέρων ο διαιτητής να πάρει πίσω την υπόδειξή του για κατακύρωση τέρματος? Εσείς τι λέτε? Ρωτήστε λοιπόν τους ειδικούς καθότι εμείς είμαστε όψιμοι με το αντικείμενο του ποδοσφαίρου. Εμείς ειδικευόμαστε στο μπάντμινγκτον άθλημα άγνωστο ακόμα στο νησί της Χίου.

Ο Ατρόμητος σε σχέση με πέρσι, τερματίζει χωρίς να το θέλει πολύ νωρίς τους όποιους στόχους πρωταθλητισμού είχε. Οι παίκτες απογοητεύτηκαν, η διοίκηση και οι φίλαθλοι το ίδιο, οπότε να δούμε αν η ομάδα μπορεί να μαζέψει τώρα τα κομμάτια της για να συνεχίσει χωρίς κίνητρο.

Υπάρχει η σκέψη την Δευτέρα το πρωί να κατατεθεί η σφραγίδα του σωματείου, να μην ταλαιπωρούμεθα και να μην ταλαιπωρούμε κανένα, να μην υπάρχουν άλλα έξοδα σε τέτοιες δύσκολες εποχές και να πάει ο καθένας στην δουλίτσα του όμορφα και ωραία.

Ίσως δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε και εμείς άλλο από αυτό εδώ το Blog, άσχετα αν ήταν αλκοολίκι. Είναι βέβαιον ότι η  Βενετιά βελόνι αποκλείεται να χάσει. Καλή συνέχεια στους υπόλοιπους και ευχαριστούμε για την υπομονή και ανοχή που δείξατε μαζί μας τόσο καιρό. 


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Οι διαιτητές του αγώνα Ατρόμητος - Όμηρος


Το διαιτητικό τρίο που ορίστηκε με αντίπαλο την ομάδα του  Ομήρου, αποτελείται από τους κυρίους Επιτροπάκη, Λάμπο και Δημούλα. 

Ο κύριος Επιτροπάκης πέρσι με γηπεδούχο τον Ατρόμητο δεν σφύριξε σε κανένα ματς. Εκτός έδρας  σφύριξε δύο φορές. 


17η ΟΜΗΡΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1
22η ΑΤΛΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-3

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παράπονα, υπάρχουν δεν υπάρχουν?


Διαβάζουμε δεξιά και αριστερά απόψεις ουδετέρων που παρακολούθησαν τον αγώνα του Ατρομήτου με τον Κανάρη. Σε μία ιστοσελίδα διαβάσαμε πως ο Ατρόμητος έχει παράπονα από την διαιτησία και σε μία άλλη ότι έχει μάλιστα ΦΡΙΧΤΑ παράπονα.

Επιτρέψτε όμως μας εμάς από αυτό εδώ το Blog και άσχετα αν δεν είμαστε η επίσημη φωνή του Ατρομήτου, να εκφράζουμε το πότε έχει παράπονα ο Ατρόμητος από διαιτησίες και πότε όχι.  Σε τελική ανάλυση η διοίκηση του Ατρομήτου δεν μας έστειλε καμία επιστολή που να εκφράζει παράπονα, όπως κάνουν άλλες ομάδες (απόλυτο δικαίωμα τους όταν νοιώθουν ότι θίγονται), σε αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν παράπονα.  Αν την έστειλαν αλλού και δεν το ξέρουμε πάμε πάσο.

Συνεπώς ας σταματήσει η καραμέλα των παραπόνων που νομίζει ο καθένας.   Το αντεπιχείρημα βέβαια το γνωρίζουμε. Κερδίσατε οπότε τώρα όλα καλά. Αν χάνατε θα είχατε και παράπονα και μάλιστα φριχτά. Ας χάναμε λοιπόν να βλέπαμε τι θα είχαμε. Εκτιμάτε ότι δεν έχουμε το θάρρος να γράψουμε για παράπονα είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε? Όποιος το νομίζει ας το καταθέσει αφού πρώτα περάσει να διαβάσει τι είχαμε γράψει για τον αγώνα ΔΑΦΝΗ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ πέρσι που θυμόμαστε εντελώς πρόχειρα.


Νομίζουμε λοιπόν ότι για τον αγώνα με τον Κανάρη δεν γράψαμε πουθενά την λέξη «παράπονα». Αναφέραμε για την αποβολή του Νύκτα ότι διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Ατρομήτου αλλά και ο Νύκτας στον διαιτητή. Προσθέσαμε όμως ότι δεχόμαστε υποχρεωτικά την εξήγηση του διαιτητή αλλά και του παρατηρητή διαιτησίας  και το θέμα τελειώνει εκεί.Εμείς εδώ εκτιμήσαμε επίσης ότι από το γκολ και μετά σφύριξε περισσότερο έδρα. Έτσι εισπράξαμε ως "'οψιμοι".

Υ.Γ.
Η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ έχει ένα λαθάκι στο ρεπορτάζ. Η διαιτησία δεν «ελέγχεται» για καμία φάση αποβολής ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων, διότι πολύ απλά αποβλήθηκε μόνο ένας.

 

Ο επισκέπτης 111.111

Τις προάλλες είχαμε μία παρόμοια ημερομηνία, σήμερα εδώ είχαμε τον επισκέπτη  111.111 και τον ευχαριστούμε


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κανάρης - Ατρόμητος 0-1


Μεγάλη νίκη του Ατρομήτου μέσα στον Κανάρη με 1-0. Η αίσθηση των περισσοτέρων που παρακολούθησαν το ματς, ήταν πως η νίκη του Ατρομήτου ήταν πέρα για πέρα δίκαιη, τόσο από πλευράς ευκαιριών όσο και από πλευράς καλύτερης παρουσίας στον αγωνιστικό χώρο γενικότερα.

Αμφίρροπα τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με γρήγορο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες, με τον Ατρόμητο όσο περνά η ώρα να είναι καλύτερος. Χωρίς να κινδυνέψει αμυντικά η ομάδα του Αγίου Γεωργίου, έψαχνε την ευκαιρία να σκοράρει. Οριακά ο Κώστας Νύκτας δεν πρόλαβε δύο φάσεις, σε ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε κραυγαλέες ευκαιρίες αλλά έδινε την σιγουριά ότι αν κάποια ομάδα θα σκόραρε αυτή θα ήταν ο Ατρόμητος. 


Ίδιο το σκηνικό στην επανάληψη με τον Ατρόμητο καλύτερο να κινδυνεύει ουσιαστικά μόνο σε αντεπιθέσεις. Κίνδυνο από οργανωμένη επίθεση του Κανάρη δεν γνώρισε. Ο Βαϊντερλής στο 68΄από πλεονεκτική θέση αστόχησε ως την καλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο για τον Κανάρη. 


Λίγο μετά ελέγχεται ο διαιτητής Τσαπάρας σε μία ανατροπή του Νύκτα εντός αντίπαλης περιοχής, την οποία είδε ως επιθετικό φάουλ. Υποκειμενική η άποψη μας καθώς η γνώμη που μετράει είναι αυτή του διαιτητή.  

Η φάση που έκρινε τον αγώνα έγινε στο 30΄ όταν μετά από κόρνερ και άστοχες επεμβάσεις αντιπάλων, ο Τομάζος έκανε το 1-0 εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Μονιώδη, στο μόνο λάθος του.

(Η φάση σε δύο χρόνους)


Νευρική η συνέχεια, με τον Ατρόμητο να οπισθοχωρεί, τον Κώστα Νύκτα να αποβάλλεται στο 80΄ μέσα σε διαμαρτυρίες από πλευράς Ατρομήτου, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις όπου ο Κανάρης μπορούσε να ισοφαρίσει, ωστόσο ο Σταθάκης με εκπληκτική απόκρουση κράτησε τη απόλυτα δίκαιη νίκη της ομάδος του.

Για την διαιτησία του κυρίου Τσαπάρα να πούμε δύο λόγια. Μέχρι που σημείωσε το γκολ ο Ατρόμητος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πολύ καλή.

Δεχόμαστε υποχρεωτικά την εξήγηση που έδωσε για την αποβολή του Κώστα Νύκτα ωστόσο ενδιαφέρον θα είχε η άποψη του κυρίου Τσαπάρα για αντίστοιχο μαρκάρισμα του Σαμιώτη στο φινάλε του αγώνα.


Από το γκολ και μετά η αίσθηση μας  είναι ότι σφύριξε αρκετά έδρα, όσο και αν οι αντίπαλοί μας (στο γήπεδο) εκτίμησαν (αναφαίρετο δικαίωμα τους) πως δεν πήραν ούτε ένα αμφισβητούμενο σφύριγμα. Ίσως η ένταση του πολύ καλού ποιοτικά αυτού αγώνα, δεν επιτρέπει σε μας να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά. Αλλά ως όψιμοι που είμαστε ελπίζουμε να  μας συγχωρέσετε.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σίμος και Μαρκέλα...στο γήπεδο πριν τον γάμο.

Ένα πρωτότυπο «ποδοσφαιρικό» video λίγες ώρες πριν τα παιδιά ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. 

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Οι διαιτητές του αγώνα Κανάρης - Ατρόμητος


Το διαιτητικό τρίο που ορίστηκε με αντίπαλο την ομάδα του  Κανάρη, αποτελείται από τους κυρίους Τσαπάρα, Πετρίδη και Σπυριάδη. 


Με διαιτητή τον κύριο Τσαπάρα ο Ατρόμητος πέρσι έφερε τα εξής αποτελέσματα:

9η ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ 3-1
21η ΚΑΝΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2

Και ο Κανάρης:
5η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΚΑΝΑΡΗΣ 0-1
13η ΑΤΛΑΣ - ΚΑΝΑΡΗΣ 1-2
16η ΚΑΝΑΡΗΣ - ΜΙΚΡΑ 1-1
21η ΚΑΝΑΡΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-2
24η ΠΥΡΓΟΣ - ΚΑΝΑΡΗΣ 0-3

Καλή επιτυχία στο έργο τους

ΥΓ.
Επειδή κάποιοι φίλοι αγωνιούν, με χιούμορ θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε πως παρατηρητής αγώνα δεν θα είναι ο κύριος Γιαγκίνης

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Οι χορηγοί του Ατρομήτου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ατρομήτου Αγίου Γεωργίου Συκούση θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της ομάδας μας για την σεζόν 2011-2012

1. Κώστα και Συμεών Σούκα


2. Βασίλη Καλαργυρό (ΚΑΦΕΚΟΥΤΙ)


3. Παναγιώτη Τσαμούταλο (ΡΤΜ, εμφανίσεις ομάδας)


4. Στέφανο Ντούλο και Κώστας Κουργελή  (φόρμες)


5. Νικόλαο Μυλωνά (σετ προετοιμασίας)


6. Ισίδωρος Μυλωνάς και Παναγιώτης Χαλιορής


Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Προς τον "Παγκίτη"


Μας τιμά το γεγονός ότι η εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ στη στήλη του "Παγκίτη" αναφέρει το συγκεκριμένο blog, ως το μόνο που ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Μικρασιατικής. Ωστόσο ξέρετε τι μας έκανε εντύπωση? Πως το http://mikrasiatiki.blogspot.com/ ούτε αυτό ανέφερε τίποτα για την ομάδα τους. Όταν λοιπόν δεν το κάνουν οι ίδιοι ας μην έχουμε απαιτήσεις από τους άλλους.
Κάθε ηλεκτρονικό μέσο το οποίο είναι ταγμένο με τα όποια συμφέροντα μίας αμάδας και μέχρι ενός σημείου, όπως εμείς και για όσο μπορούμε, δείχνει στην πορεία αδυναμίες και υποκειμενικότητα, παρασύρεται από πάθη και εντάσεις. Όπως εμείς. Τουλάχιστον όμως προσπαθούμε να δούμε τα πράγματα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται και όχι κοντόφθαλμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στη πορεία δεν θα υποπέσουμε στα λάθη του παρελθόντος.  

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Βαθμολογία 6η αγωνιστική


Ατρόμητος - Κλασικό και Μίνι στο κύπελλο



Η κλήρωση του κυπέλλου ανέδειξε αντίπαλο του Ατρομήτου την ομάδα του Κλασικού και Μίνι που αγωνίζεται στην Γ Κατηγορία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο στις 30 Νοεμβρίου και ώρα 15:00.

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Καλή επιτυχία στη Μικρασιατική


Ευχόμαστε να ξεκινήσει με το "δεξί" τις υποχρεώσεις της η Μικρασιατική απέναντι στην ιστορική ομάδα του Εθνικού Πειραιά. Άσχετα το πώς εξελίχθηκε η ιστορία του Εθνικού Πειραιά και το πώς λέγεται τώρα, όσοι είχαν την τύχη (λόγω ηλικίας), να δουν ματς του Εθνικού στις δόξες του, θυμούνται δύο πρόσωπα. Το Ουρουγουανό Ρομπέρτο Καλκαντέρα και τον αειθαλή Γιάννη Ματζουράνη ή αλλιώς «Εθνικάρα». Στη φωτό μαζί με τον Καλκαντέρα.


Για τον Ρομπέρτο Καλκαντέρα και όσους τον θυμούνται να πω το «φωτιά κι αέρα πετιέται ο Καλκαντέρα»  που ακουγόταν στο Καραϊσκάκη όταν έπαιζε. Είχα την τύχη να δω όλους τους αγώνες εκείνης της εποχής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εθνικό και να θυμάμαι αυτό το παικταρά, του οποίου τη καριέρα έκοψε ένας Σερραίος «δολοφόνος» ονόματι Στοϊμένος που του έσπασε το πόδι. Πρόλαβε αυτός ο παικταράς και την περίοδο 1974-75 να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 20 γκολ. Στη φωτό είναι στη μέση της κάτω σειράς.


























ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ 1-1  1-5-1975

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Ατρόμητος - Βαρβασιακός 3-0

Άνετη επικράτηση του Ατρομήτου επί του Βαρβασιακού με 3-0, χωρίς η ομάδα του Αγίου Γεωργίου να πιάσει σπουδαία απόδοση.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου ξεκίνησε καλύτερα  τον αγώνα ανοίγοντας το σκορ νωρίς με τον Νιάκα. Ο Γκιάλης του πέρασε ασίστ και ο Νιάκας με το δεξί πόδι! σκόραρε στο 5΄.



Το γκολ αυτό ναι μεν απάλλαξε το άγχος από τον Ατρόμητο όμως ταυτόχρονα τον μετέτρεψε σε μέτριο στη συνέχεια.
Λάθος μεταβιβάσεις και αδικαιολόγητη νευρικότητα απέναντι σε μία ομάδα φιλότιμη η οποία όμως σε όλο το πρώτο ημίχρονο απείλησε μόνο μία φορά, με ένα σουτ του Αν. Ντάνου.

Ελάχιστα πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Γκιάλης εκμεταλλεύτηκε λάθος της αντίπαλης άμυνας έξω από την περιοχή, σούταρε αστραπιαία και σκόραρε στο 45΄



Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σχετικά ήρεμα, με τον Ατρόμητο όπως και στο πρώτο ημίχρονο να ελέγχει το ματς, τον δε Βαρβασιακό να ψάχνει το γκολ στην αντεπίθεση. Από τις σημαντικότερες φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου ξεχώρισε το γκολ του Σέργη που ακυρώθηκε, δυο σουτ του Βαρβασιακού που πέρασαν άουτ, για να φτάσουμε στο 89΄ όταν συνεργασία των Σούκηδων απέφερε το 3-0. Ο Σίμος Σούκας πέρασε τη μπάλα στον Παντελή Σούκα, το άψογο κοντρόλ του τον έφερε σε πλεονεκτική θέση όπου με πλασέ έκανε το 3-0. 



Ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις εκτέλεσε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Κώστας Νύκτας, αλλά απέκρουσε έξοχα ο αντίπαλος πορτιέρο Μπουζάνης.

Όσον αφορά την διαιτησία, σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλή με τους δύο επόπτες άριστους

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Οι διαιτητές του αγώνα Ατρόμητος - Βαρβασιακός


Το διαιτητικό τρίο που ορίστηκε με αντίπαλο την ομάδα του  Βαρβασιακού, αποτελείται από τους κυρίους Πιτταούλη, Τσούχλη και Τσαπάρα. 

Καλή επιτυχία στο έργο τους