Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Πανελευσινιακός - Ατρόμητος 2-1


Ήττα με 1-2 για τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας από τον Πανελευσινιακό, ο οποίος είναι η δεύτερη ομάδα που ακολούθησε τον Πέλοπα στη Δ΄Εθνική. 


Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους «σταχυοφόρους» να προσπαθούν και να καταφέρνουν να παίρνουν την πρωτοβουλία, κάνοντας επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια. Στο 9΄  ο Σταθάκης απέκρουσε ωραία σε κόρνερ φάουλ του Μακρίδη...


...αλλά έξι λεπτά αργότερα μπάσιμο του Ανδρεάδη από δεξιά και σέντρα, με τον επερχόμενο Ατματσίδη να σκοράρει μέσα από την μικρή περιοχή.


Στο 21΄όμως ο σκόρερ του Πανελευσινιακού συγκρούστηκε στον αέρα με τον Γεωργούλη, με συνέπεια και οι δύο να καταλήξουν εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού.
Ο Μήτσος παρακαλούσε τον γιατρό του αγώνα να τον αφήσει να αγωνιστεί. Ευτυχώς όμως ο γιατρός του Πανελευσινιακού κύριος Βενετσάνος (θα επανέρθουμε για τον γιατρό) που είχε περισσότερο μυαλό δεν τον άφησε.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται με τον Ατρόμητο να αμύνεται. Στο 26΄οριακά δεν πρόλαβε συρτή σέντρα ο Παπαευθυμίου, στο 31΄ κεφαλιά του Νάκα πέρασε μόλις άουτ  ενώ στο 33΄   από μπάσιμο του Ανδρεάδη η μπάλα κατέληξε στον Δούκα το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Για να φτάσουμε στο 35΄  με τον Ματέρη να ανατρέπει αντίπαλό του, τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι και τον Ευαγγέλου να διπλασιάζει για τους Ελευσινιώτες. 


Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο κόουτς Παπαθεοδώρου φανερά εκνευρισμένος αντικαθιστά τον Ματέρη (είχε περάσει στην θέση του Γεωργούλη), περνώντας στην θέση του τον Νύκτα Δ. Η αλλαγή αυτή δημιούργησε παρανοήσεις και πολλά σχόλια, οπότε οφείλουμε λοιπόν να εξηγήσουμε τι συνέβη. Ο Ματέρης όταν ρωτήθηκε από τον προπονητή του στο πάγκο αν μπορούσε να αγωνιστεί, δήλωσε καταφατικά. Αλλά το πρόβλημα όπως αποδείχθηκε ελάχιστα μετά ήταν ότι τελικά δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Σχεδόν αμέσως με το που μπήκε στον αγώνα χώλαινε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραχωρήσει και το πέναλτι λόγω της αδυναμίας του να τρέξει. Συνεπώς επειδή ούτε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ που μετέδιδε το ματς  (σπρώξιμο τον Ατρόμητο ε?) μπορούσαν να ξέρουν λεπτομέρειες, το αποσαφηνίζουμε.

Στο 37΄ φάνηκε για πρώτη φορά ο Ατρόμητος επιθετικά όταν σε σέντρα του Σούκα Π. από δεξιά ο Ζαννίκος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Νικολάκης μπλόκαρε εύκολα. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου αφορούσε ένα καλό σουτ του Κουτρή που πέρασε άουτ.

 Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη και μέχρι το 65΄ ο Ατρόμητος ζωντάνεψε. Στο 50΄ ο Κύλης έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν μόνος με τον αντίπαλο πορτιέρο σούταρε ψηλά άουτ.  Για να φτάσουμε στο 60΄, ο Σίμος Σούκας να σουτάρει από αριστερά ο Νικολάκης να αποκρούει, η μπάλα να καταλήγει στον Γκιάλη ο οποίος με πανέμορφο γυριστό σουτ να μειώνει.

 Λίγο μετά ο Σούκας Σίμος βγάζει μπαλιά 40 μέτρων από αριστερά στον Γκιάλη που εφορμούσε από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, το σουτ του οποίου απέκρουσε οριακά στην αριστερή του γωνία ο Νικολάκης. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του Ατρομήτου στον αγώνα.

Το τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος αναγκαστικά με τετράδα αμυντικών του Σούκα Σ., Νύκτα Δ., Κούτικα και Τσιρνίκα (δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί ούτε στις προπονήσεις), πέρασε δύσκολες στιγμές. Στο διάστημα αυτό ο Πανελευσινιακός είχε δύο οριζόντια δοκάρια και τέσσερα σουτ από πλεονεκτικές θέσεις που είτε αποκρούστηκαν είτε πέρασαν οριακά άουτ.


Λίγα λόγια για τον διαιτητή Παπαπέτρου. Μέχρι στιγμής δεν γκρινιάξαμε (αν και μπορούσαμε αν θέλαμε) για καμία διαιτησία. Η χτεσινή όμως μας άφησε με την πικρία του πέναλτι που έγινε (καθαρό χέρι αντιπάλου), με το σκορ στο 2-0 και δεν δόθηκε. Δεν καταλάβαμε τον λόγο για τον οποίο διαιτητής «έκλεινε» τα μάτια σε μερικά σκληρά μαρκαρίσματα (αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μομφή για τον Πανελευσινιακό. Το ματς ήταν δυνατό μεν αλλά σε αθλητικά πλαίσια δε) σε ακίνδυνες θέσεις του γηπέδου για την αντίπαλη ομάδα και γενικά δεν καταλάβαμε την ιδιαίτερη αυστηρότητά του μόνο προς εμάς και τον πάγκο μας. Η εικόνα που εισπράξαμε ήταν πως ο Ατρόμητος ότι και να έκανε χτες δεν θα κέρδιζε. Εμπειρία έχουμε, συνεπώς μπορούμε να κρίνουμε.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (προπονητής Γιάννης Ρόκκας): Νικολάκης, Βάσης, Τζαφεράκος, Καριαβούλας, Νάκας, Αποστολάτος, Ευαγγέλου, Μακρίδης, Δούκας (88' Τούσης), Ανδρεάδης, Ατματζίδης (21' λόγω τραυματισμού Παπαευθυμίου).
Πάγκος: Τούσης, Φιλιππής, Κανάκης, Τσουκαλάς, Οικονομόπουλος, Παπαευθυμίου, Κουιμτσίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (προπονητής Στέφανος Παπαθεοδώρου): Σταθάκης, Τομάζος (78'Τσιρνίκας), Γεωργούλης (22' λόγω τραυματισμού Ματέρης - 34' Νύκτας Δ), Γκιάλης, Κούτικας, Κούτρης, Σούκας, Κύλης, Νύκτας Κ, Σούκας, Ζαννίκος
Πάγκος: Σέργης, Νύκτας Δ, Φλάμμος, Γώνιας, Νιάκας, Ματέρης, Τσιρνίκας.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Στον αγώνα παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔΑ κ.Γιώργος Ντούρος, ο Γενικός Γραμματέας κ.Αργύρης Οικονόμου, απο τον σύνδεσμο Παλαιμάχων ο πρόεδρος Νίκος Δούκας και οι Τάσος Γιώργας, Γιάννης Καλιτζάκης, Βαγγέλης Μπάρδης, Γιώργος Μπακαλούμης, Μιχάλης Κατσάφαρος, Κώστας Κανναβάς, Ματθαίος Μουράτης,οι ποδοσφαιριστές Νίκος Πλάτανος, Χρήστος Παλιγκίνης, Κώστας Τσούπρος,Μιχάλης Αγριμάκης,ακόμα ο Καραχάλιος,ο Γιάννης Μπεκίρος, ο Στέλιος Κοντολαιμάκης, ο Στέλιος Μαυρίδης, ο Κλέαρχος Τζαφέρης κ.α.

Όσον αφορά τον Πανελευσινιακό. Συγχαρητήρια καθώς η νίκη του ήταν δίκαιη. Κατά την άποψή μας όμως η ομάδα δεν δικαιολόγησε τα χρήματα που έχουν ξοδέψει αγόγγυστα οι άνθρωποι που την αγαπούν και τρέχουν ακατάπαυστα. Όπως είπαν και οι ίδιοι «ήμασταν τυχεροί που πέσαμε σε αυτόν τον όμιλο». Ο Πανελευσινιακός χτες βρήκε και τα έκανε. Αρκούσε η απόδοση του Ατρομήτου του δευτέρου ημιχρόνου στον πρώτο αγώνα, για να υπάρξουν «εγκεφαλικά». Είναι ομάδα που οι ιθύνοντες της παρέχουν τα πάντα (ξενοδοχεία, χρήματα, γιατρούς, γυμναστές, μασέρ, προπονητήρια, πούλμαν, ξεκούραστα ταξίδια) αλλά αυτό που αποδίδει δεν είναι ικανοποιητικό. Κατά την άποψή μας σύμφωνα με την επένδυση που έγινε, ο Πανελευσινιακός έπρεπε να προκριθεί περίπατο και όχι με τόση αγωνία. Πάντως ευχόμαστε ΟΛΟΨΥΧΑ καλή συνέχεια στον Πανελευσινιακό. Μας συμπεριφέρθηκαν άψογα και για αυτό το θέμα θα κάνουμε ειδική αναφορά

 Λίγα λόγια και για τον Ατρόμητο. Καταρχήν να πούμε πως ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε τους αγώνες του στα μπαράζ καθώς δεν θα κατέβει στον Πέλοπα. Δεν θα κατέβει κυρίως για αγωνιστικούς λόγους. Τουλάχιστον 9 παίκτες είναι εκτός μάχης (τραυματισμοί, σχολικές εξετάσεις, οικογενειακές υποχρεώσεις, άδειες δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικοί) συνεπώς είναι αδύνατον να φτιάξει μία αποστολή κάπως αξιόμαχη. Από κει και μετά, η παρουσία του στον χτεσινό αγώνα κρίνεται ως μέτρια. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού εμφανίστηκαν προβλήματα που ουσιαστικά τον έβγαλαν εκτός ροή αγώνα από νωρίς.  Είτε η αναγκαστική αλλαγή του Γεωργούλη, είτε η απερίσκεπτη στάση του Ματέρη, είτε η κούραση, είτε οι τραυματισμοί κατά την διάρκεια του αγώνα (Τομάζος, Κούτικας, Νύκτας Δ.) είτε ο διαιτητής, οδήγησαν στην ήττα.
Όμως σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά το Ατρομήτου αξίζουν συγχαρητήρια καθότι εκτός του πρωταθλήματος που κατέκτησαν με εξαιρετικές εμφανίσεις, είχαν μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στα μπαράζ όπου έπρεπε να συμπεριφερθούν ως επαγγελματίες, με αγώνες ανά τρεις μέρες. Το όφελος της προπόνησης και της δουλειάς όλο το χρόνο φάνηκε τουλάχιστον σε όσους μόχθησαν παραπάνω.

8 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΤΡΟΜΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Κ ΣΕ ΣΕΝΑ ΓΙΩΡΓΟ ΡΑΠΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ.ΕΥΧΟΜΑΙ Κ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΠΑΛΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΛΛΑ Κ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΓΙΟΡΓΟΥΣΟΥΣ .Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. theoro lathos na min katevei i omada sto teleutaio paixnidi. theoro einai xeirotero na min katevei apo to na katevei na paiksei me ligoteri aksiomoxi omada

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισχύει ότι η ομάδα δε θα κατέβει; Είναι έγκυρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. makari kai tou xronou tetio kairo na maste se mparaz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ρε Μήτσο τι θα γίνει με σένα; Θα μας κυνηγάει η κυρά σε λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o θερμός υποστηρικτής σαας, ο δημοσιογράφος ήταν στεναχωρημένος, βλέπετε ολα εχουν ένα όριο σχετικά με αυτα που έκανε και σας έσπρωχνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΣΥ 10:26 ΑΝΤΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΞΕΛΑΜΠΙΚΑΡΕΙΣ ΛΙΓΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. distixos isxiei pos den tha aktevei o atromitos sto teleutaio paixnidi.krima....

    ΑπάντησηΔιαγραφή