Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στο πάγκο ο Ν. Κλαδιάς αύριο

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλινική εικόνα του ασθενούς, βελτιώθηκε άρδην. Το ιατρικό τιμ έδωσε άδεια και αύριο θα είναι στο πάγκο του Άτλαντα, ενώ η αποθεραπεία του διεγνώσθη ότι θα ολοκληρωθεί σε 3 μέρες.
Περαστικά Νικολή





Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Στα 149+1 καίγεσαι

Τελικά βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας? Διαβάσαμε και εμείς όπως και άλλοι, περί μίας ένστασης ομάδας της Α΄ κατηγορίας που κατατέθηκε εναντίον μίας άλλης,  η οποία βασίζεται στα χρέη της δεύτερης προς την Ε.Σ.Π. Χίου.

Προφανώς κάθε ένας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του σωματείου του, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τα προασπίσει όπως κρίνει. Αν τώρα ο καθένας κρύβει άσους στα μανίκια του, έχει επίσης το δικαίωμα να τους τραβήξει όποτε κρίνει αυτός σωστό.

Το θέμα όμως είναι ότι από αυτή την διαδικασία, αποκαλύπτεται ότι μάλλον δεν εφαρμόζεται σωστά ο Κ.Α.Π.. Δηλαδή έχουν οριστεί αγώνες (ενώ δεν θα έπρεπε), από την Ε.Π.Σ.Χίου σε ομάδες που της χρωστούν χρήματα.

Αυτό φαντάζει απαράδεκτο, αλλά από την άλλη όταν σε μία τέτοια άθλια οικονομικά περίοδο που οι ομάδες ψάχνουν ακόμα και το σεντς για να μείνουν όρθιες, μοιάζει λογικό, θεμιτό και ανθρώπινο, η Ε.Π.Σ. Χίου να κάνει τα «στραβά» μάτια και να εξυπηρετεί ομάδες που έχουν οικονομικό πρόβλημα.

Ακούσαμε ότι ήδη έπεσαν τα σχετικά τηλέφωνα προς όλους όσους χρωστούν 149+1 ευρώ και κινδυνεύουν να βρεθούν εκτεθειμένοι στην επόμενη ένσταση. Ψάξτε λοιπόν καλά τις τσέπες σας όσοι έχετε αυτές τις υποχρεώσεις και περάστε να καταθέσετε τον οβολό σας, για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως.

Προς γνώση και συμμόρφωση.  

Ο Κ. Γωνιάς στον Ατρόμητο

Ο τερματοφύλακας Κώστας Γωνιάς θα συνεχίσει την καριέρα του σε γνωστά λημέρια. Ο τέως ποδοσφαιριστής της Μκρασιατικής, από σήμερα ανήκει ξανά στο δυναμικό του Ατρομήτου.
Καλώς ήρθες και καλή επιτυχία Κώστα

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Καρυές - Ατρόμητος 0-1

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο μετά το 1-0 επί των Καρυών ύστερα από ένα πολύ μέτριο ποιοτικά ποδοσφαιρικά παιχνίδι, μπροστά σε 23!!! θεατές που αψήφησαν το τσουχτερό κρύο.
Άσχημη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο για τον Ατρόμητο με μόνη καλή φάση, μία κεφαλιά του Δίκα που πέρασε άουτ, μετά από σέντρα του Π.Σούκα. Στο ίδιο διάστημα οι Καρυές είχαν επίσης μία καλή φάση ύστερα από ασυνεννοησία των κεντρικών αμυντικών μας με τον τερματοφύλακα. 
Στην επανάληψη η εικόνα μας κάπως βελτιώθηκε κυρίως διότι οι Καρυές, επέλεξαν καθαρά αμυντικό παιχνίδι. Αρκέστηκαν μόνο στο να διώχνουν την μπάλα μακριά από την εστία του Μπαχά, ροκανίζοντας τον χρόνο όπως μπορούσαν. Είχαν πάντως μία καλή φάση στο  68΄μετά και πάλι από τραγικό λάθος της άμυνάς μας.
Ο αγώνας κρίθηκε στο 90΄όταν ο Νίκος Σέργης που εκμεταλλεύτηκε άριστα σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα, σκόραρε με προβολή. Ο αγώνας τέλειωσε στο 98΄ με τον Κουτρή να αστοχεί σε κεφαλιά από ευνοϊκή θέση.
Στο πολύ  μέτριο αυτό ποδοσφαιρικό ματς, η διαιτησία του κυρίου Πετρίδη κινήθηκε στα ίδια επίπεδα.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Προσοχή αύριο

Αρκετό το κρύο αύριο (γύρω στους 9 βαθμούς την ώρα του αγώνα) συνεπώς προσοχή για τραυματισμούς. Ο προπονητής μας γνωρίζει άριστα το θέμα αλλά θα αναφέρουμε και εμείς λίγα πράγματα προς γενικότερη ενημέρωση. 

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν μεγάλο ρόλο για την υγεία και του ποδοσφαιριστή. Όταν κάνει κρύο, το ζέσταμα θα πρέπει να είναι πιο έντονο και μετά θα πρέπει να διατηρεί ψηλά τη θερμοκρασία με τα κατάλληλα ρούχα. Ένας γενικός κανόνας είναι ότι το ζέσταμα θα πρέπει να είναι αρκετά έντονο, ώστε να αρχίσουμε να ιδρώνουμε.

Με την αύξηση της θερμοκρασίας και την καλύτερη αιμάτωση των μυών, αυξάνει η ελαστικότητα και μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμών. Υπάρχει επίσης καλύτερη κινητικότητα στο επίπεδο των αρθρώσεων. Χωρίς ζέσταμα, μια απότομη προσπάθεια επιφέρει μεγάλη πίεση στην καρδιά και στα αγγεία, η οποία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική.


Στο ποδόσφαιρο, το κλασσικό ζέσταμα αποτελείται από δέκα λεπτά αργό τρέξιμο, με μικρές επιταχύνσεις και αλλαγές κατεύθυνσης και ολοκληρώνεται με διατάσεις. Όμως, αυτός ο τύπος προθέρμανσης  αυξάνει τη θερμοκρασία του δικεφάλου (μυς με ουσιαστική σημασία στο ποδόσφαιρο) μόνο κατά 0.2°C, αύξηση που δεν είναι αρκετή. Επιπλέον, η αιμάτωση είναι πολύ ακανόνιστη, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τραβήγματα και τραυματισμούς στον ποδοσφαιριστή. Πρέπει να γνωρίζετε ότι στην επιτάχυνση ή στο σουτ, οι δικέφαλοι δέχονται πολύ έντονες πιέσεις και ένας ανεπαρκώς προετοιμασμένος μυς κινδυνεύει να τραυματιστεί. 

Η λύση είναι να αυξήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία του δικεφάλου μέσω μιας πιο κατάλληλης άσκησης. Αυτό επιτυγχάνεται με την εκτέλεση ειδικών ασκήσεων δύναμης κατά το ζέσταμα. Με τις ασκήσεις αυτές, η θερμοκρασία αυξάνει κατά 2 ή 3 βαθμούς και η κυκλοφορία του αίματος ενισχύεται σημαντικά. Έτσι, επιτυγχάνουμε μεγαλύτερη προστασία από τους τραυματισμούς. Επομένως, το ιδανικό ζέσταμα για το ποδόσφαιρο πρέπει να περιλαμβάνει τα εξής:

•    Χαλαρό τρέξιμο για 10-15 λεπτά
•    2-3 ειδικές ασκήσεις δύναμης
•    Χαλαρές διατάσεις
•    Τεχνικό τρέξιμο (σκίπινγκ, οχτάρια, αλματάκια κτλ)

Να θυμάστε, τέλος, ότι το ιδανικό ζέσταμα πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες του αθλήματος. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ούτε μαραθώνιος, ούτε στίβος. Οι παίκτες μπορεί να τρέχουν για 90’, αλλά δεν τρέχουν με την ίδια ένταση, ούτε σε ευθεία γραμμή. Οι περισσότεροι τραυματισμοί παρατηρούνται κατά την επιτάχυνση ή την αλλαγή κατεύθυνσης.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ατρόμητος - Πύργος 2-2

Ο 2ος γύρος ξεκίνησε"στραβά" για την ομάδα μας.
Πάνω που γράψαμε τον απολογισμό μας για τα θετικά του πρώτου γύρου, ήρθε η σημερινή εμφάνιση να μας προβληματίσει.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε σήμερα στο δημοτικό στάδιο. Μια ομάδα που μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά, είχε κυκλοφορία έκανε γενικώς τις φάσεις αλλά, αυτό το καταραμένο αλλά, δεν "έβρισκε" δίχτυα. Οι φάσεις που έκανε ο Ατρόμητος πολλές και στα 2 ημίχρονα αλλά πού όρεξη για να τις παραθέσουμε και να τις σχολιάσουμε.

Κι απ'την άλλη, μια ομάδα με ξεκάθαρο προσανατολισμό και με στόχο να πάρει ότι μπορεί απ'αυτό το παιχνίδι.

Για την ιστορία θα πούμε ότι ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Νιάκα κάνοντας μέχρι το τέλος του ημιχρόνου άλλες 8 κλασικές ευκαιρίες, ενώ η ομάδα του Πύργου είχε να παρουσιάσει μια ευκαιρία του Δάνδουλα. Τα ίδια και στο 2ο ημίχρονο, αλλά εδώ ήρθε να προστεθεί η ολιγωρία της άμυνάς μας, με αποτέλεσμα να δεχτούμε 2 γκόλ, το ένα μάλιστα αυτογκόλ. Το 1-1 με αυτογκόλ του Ματέρη, το 2-1 με προβολή του Σέργη κι αμέσως στο επόμενο λεπτό το 2-2 με σούτ του Δάνδουλα.

Η διαιτησία ήταν πάρα πολύ καλή και μακάρι να δούμε κι άλλες παρόμοιες.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Απολογισμός πρώτου γύρου

Ο πρώτος γύρος για την ομάδα του Ατρομήτου θα πρέπει να κριθεί ως απόλυτα θετικός. Είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας όπως πέρσι, διεκδικώντας θεωρητικά το πρωτάθλημα ενώ παραμένει και στον θεσμό του κυπέλλου.

Η σύγκριση για το πρωτάθλημα, μπορεί να γίνει με την περσινή χρονιά, ως την πλέον πρόσφατη καθώς έχουμε την δυνατότητα, να δούμε καλύτερα στατιστικά τις επιδόσεις του.


Φέτος το πρωτάθλημα έχει 13 ομάδες σε σχέση με τις 16 πέρσι. Φέτος ο Ατρόμητος έχει μαζέψει 28 βαθμούς σε 12 αγώνες ενώ πέρσι  36 σε 15 αγώνες. Αναλογικά λοιπόν φέτος έχει μαζέψει περισσότερους πόντους (2,3 ανά αγώνα σε σχέση με το 2,06 πέρσι).

Στην επίθεση έχει σημειώσει 37 γκολ σε σχέση με τα 39 πέρσι, αλλά φέτος έχει δώσει 3 αγώνες λιγότερους. Η μεγάλη διαφορά όμως είναι στην άμυνα. Το περσινό σουρωτήρι της άμυνας με τα 19 γκολ παθητικό στο πρώτο γύρο, έπαψε καθώς φέτος οι αντίπαλοί μας βρήκαν δίχτυα μόλις 9 φορές. Σημαντικότατη διαφορά για μία ομάδα που θέλει να έχει στόχους ωστόσο κάποια από αυτά τα 9 γκολ θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.



Σε αυτούς τους 12 αγώνες ο Ατρόμητος υπέστη 2 ήττες. Μία με την Δάφνη, παρά την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου που δεν συνοδεύτηκε με αντίστοιχη στην επανάληψη, αν και υπήρχαν και άτυχες στιγμές.

Η άλλη ήταν με τον Όμηρο, υπό τις περίεργες συνθήκες που διαμορφώθηκαν σε ένα αγώνα που άφησε δυσάρεστες μνήμες σε πολλούς. Σε ένα αγώνα που σε συνάρτηση με εκείνα τα 3 λεπτά (συν 15 δευτερόλεπτα που τόνιζε με εκνευρισμό και αγανάχτηση στο τέλος ο τεχνικός του Ομήρου), που παίχτηκαν μετά μερικές μέρες, ανέδειξε και τόνισε συμπεριφορές και αντιλήψεις διαφόρων κυρίων που ασχολούνται με το αντικείμενο.


Η ομάδα όμως έφερε και μία λευκή ισοπαλία με τις Καρυές, σε ένα αγώνα που συνολικά είχαμε μέτρια απόδοση.

Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, όσοι παρακολούθησαν τον Ατρόμητο θα παρατήρησαν ότι το αγωνιστικό του πρόσωπο έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Η μπάλα μένει περισσότερο κάτω, δημιουργεί φάσεις, αναπτύσσεται πιο ορθολογικά και πειθαρχημένα και γενικά δείχνει ένα ομοιογενές σύνολο παρά τα αλλεπάλληλα προβλήματα.  Η χρονιά ξεκίνησε πολύ άσχημα με τραυματισμούς και απουσίες. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις μεταγραφές που έκανε ενώ σε συνάρτηση με τους τραυματισμούς, υποχρέωναν σε κάθε αγώνα τον προπονητή Παπαθεοδώρου να αλλάζει σχήματα, θέσεις παικτών και γενικά να αδυνατεί να κατεβάσει έστω και μία φορά το ιδανικό σχήμα.

Ωστόσο ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και στους ποδοσφαιριστές, μεγάλο μέρος των οποίων εξακολουθεί να ανεβοκατεβαίνει από τον Αι Γιώργη. Έδειξαν συνέπεια, αγωνιστικότητα, στις δύσκολες στιγμές μόνιασαν και γενικά κράτησαν όσο ψηλά τον πήχη μπορούσαν. Ουδείς επιτρέπεται να παραγνωρίζει ότι αναφερόμαστε σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές η προσπάθεια των οποίων είναι και πάλι αξιέπαινη.


Δυο κουβέντες και για την διαιτησία. Αν εξαιρέσουμε την πραγματικά ατυχή διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη, ο Ατρόμητος συνολικά δεν έχει λόγους να ασχολείται με το θέμα. Προς το παρών δεν υπήρξαν τα περσινά φαινόμενα, με παλινωδίες και ακαταλαβίστικα σφυρίγματα που ενίοτε ξέφευγαν από τα όρια του ανθρωπίνου λάθους.

Κλείνοντας, ευχόμαστε να δούμε αγωνιστικά, τουλάχιστον τον ίδιο Ατρόμητο και τον δεύτερο γύρο. Αν μπορεί να βελτιωθεί, που πιστεύουμε πως άνετα μπορεί, θα δούμε ακόμα καλύτερο θέαμα που είναι και το ζητούμενο.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία και καλή επιτυχία στο δεύτερο γύρο, στο προπονητή Παπαθεοδώρου και την ομάδα του.

Βαθμολογία 13η αγωνιστική (τέλος πρώτου γύρου)





Αν παρατηρηθούν λάθη παρακαλώ να τα επισυμάνετε να τα διορθώσουμε

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ατρόμητος - Ελάτα 4-0

Σ'ένα μέτριο από πλευρά ποιότητας παιχνίδι, η ομάδα μας νίκησε την αξιόμαχη ομάδα της Ελάτας με σκόρ 4-0 ξεκινώντας ιδανικά την νέα χρονιά. Η ομάδα μας ευτύχησε να προηγηθεί πολύ νωρίς, μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα όταν σε σέντρα από αριστερά του Ματέρη, ο Κ. Νύκτας εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών των  φιλοξενουμένων και με προβολή έκανε το 1-0
Η ομάδα συνέχισε να πιέζει για την επίτευξη και 2ου γκόλ κι αυτό έγινε το 17ο λεπτό όταν σε συρτή σέντρα από αριστερά του Σέργη, αμυντικός της Ελάτας στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα από την περιοχή του, την έστειλε στο βάθος της εστίας του γράφοντας το 2-0. Μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου παρόλο που το σκόρ δεν άλλαξε, αξίζει να σημειώσουμε την ευκαιρία στο 39ο λεπτό όταν από μπαλιά κάθετη του Γκιάλη στην πλάτη της άμυνας της Ελάτας ο Π. Σούκας γύρισε παράλληλα τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο επερχόμενος Νιάκας δεν "βρήκε" την μπάλα. Επίσης στο 41ο λεπτό πάλι από μπάσιμο από δεξιά του Π. Σούκα και συρτή σέντρα η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και βρήκε το κάθετο δοκάρι. 
Στην επανάληψη η ομάδα εμφανίστηκε νωθρή σπαταλώντας τον χρόνο χωρίς αξιόλογη ευκαιρία μέχρι το 59ο λεπτό όταν σε σέντρα από δεξιά του Ματέρη στο 2ο δοκάρι, κεφαλιά του Νύκτα μόλις άουτ. Φτάνουμε έτσι στο 74ο λεπτό όταν σούτ του Π. Σούκα από το ύψος της μεγ. περιοχής της Ελάτας αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα κι έγραψε το 3-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γκιάλης στο κέντρο του γηπέδου περνάει κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Ελάτας στον Κ. Νύκτα που με ψηλοκρεμαστό πλασέ γράφει το τελικό 4-0 σημειώνοντας το 2ο προσωπικό του γκόλ. Μέχρι το τέλος να σημειωθεί μόνο ένα σούτ του Σέργη που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ελάτας.
Από την ομάδα μας διακριθέντες ήταν ο Κούτικας που στις λίγες επισκέψεις της Ελάτας στην περιοχή μας ήταν πολύ σταθερός, ο Δίκας ο οποίος έτρεξε πολύ στο κέντρο κι έδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του κι ο Κ. Νύκτας ο οποίος εκτός ότι σημείωσε τα 2 γκόλ είχε πολύ καλή αγωνιστική παρουσία.
Η ομάδα μας ξεκίνησε με τους : Σταθάκης, Τομάζος, Αττώνης, Γκιάλης, Ματέρης, Νιάκας, Κούτικας, Δίκας, Νύκτας Κ., Σούκας Π., Σέργης. Αναπληρωματικοί : Γεωργούλης, Νύκτας Δ., Φλάμος, Ρυμικής, Τσιρνίκας, Ποδιάς, Τσόφλιας.
Αλλαγές : 69΄ Νύκτας Δ. στην θέση του Νιάκα, 79΄ Τσιρνίκας στην θέση του Σέργη και 82΄ Τσόφλιας στην θέση του Γκιάλη.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Υπομονή

Οι διακοπές τέλειωσαν και σύντομα το τόπι θα ταλαιπωρηθεί και πάλι. Οι εξέδρες θα υποδεχθούν τους χαρμανιασμένους για μπάλα  και το έργο θα αρχίσει και πάλι. Υπομονή.