Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Βαθμολογία 23η αγωνιστική (συμπληρωμένη)


Βαρβασιακός - Ατρόμητος 0 - 5

Ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδος μας, απέναντι στην φιλότιμη ομάδα του Βαρβασιακού.
Οι παίκτες μας μπήκαν φουριόζοι, προσπαθώντας από τα πρώτα λεπτά να πάρουν κεφάλι στο σκόρ.
Αυτό επιτεύχθηκε στο 18ο λεπτό, όταν από εναλλαγή της μπάλας από κόρνερ και σέντρα του Γκιάλη στο 2ο δοκάρι, ο αμαρκάριστος Κούτικας με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας κάνοντας το 0-1.
Το 0-2 έγινε στο 30' από αιφνιδιασμό και κάθετη μπαλιά στον Ζαννίκο που πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα του Βαρβασιακού.
Αυτό ήταν και το σκόρ του 1ου ημιχρόνου, έχοντας και δοκάρι από πλασέ του Κουτρή στο 45'.
Οι παίκτες μας συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο 2ο ημίχρονο, σημειώνοντας γρήγορα το 0-3 στο 49' όταν από σούτ του Γκιάλη και απόκρουση του τερματοφύλακα, στην επαναφορά ο Π. Σούκας σκόραρε.
Κι άλλο δοκάρι από διαγώνιο σούτ του Ζαννίκου στο 65'.
Στο 67' από κάθετη μπαλιά του Νύκτα στο Π. Σούκα, πέφτει στα πόδια του κι διώχνει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, η μπάλα στα πόδια του Κουτρή που έκανε αμέσως την σέντρα και με κεφαλιά του Κ. Νύκτα έγινε το 0-4.
Το σκόρ έκλεισε πάλι ο Ζαννίκος σημειώνοντας το 2ο προσωπικό του γκολ, όταν από κόρνερ μόνος αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας του Βαρβασιακού, με κεφαλιά έκανε το τελικό 0-5.
Η ομάδα του Βαρβασιακού είχε κάποιες προσπάθειες του Α. Γιούρα που με μακρινά σούτ προσπάθησε να απειλήσει τον Γωνιά χωρίς αποτέλεσμα.
Σαν συμπέρασμα η ομάδα μας ήταν σε γενικές γραμμές καλή.

Ατρόμητος: Γωνιάς, Τομάζος, Φλάμος, Γκιάλης (75' Ποδιάς),  Κούτικας (46' Ματέρης), Νιάκας, Σ. Σούκας, Κουτρής, Κ.Νύκτας, Π.Σούκας(75' Δ. Νύκτας), Ζαννίκος, Σέργης, Δίκας, Σταθάκης, Τσιρνίκας.

Βραδιά ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Την Παρασκευή 30/03/2012 στο Καφέ-Μπάρ PUBLIC από τις 22:00 κι όσο αντέχεται.
Η βραδιά είναι αφιερωμένη στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας στο γνωστό στέκι.
Έχει και την σημασία της, διότι θα βοηθήσει στην οικονομική ενίσχυση του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ.

 http://www.facebook.com/events/393177260702072/

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Βαθμολογία 23η αγωνιστική


ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟ Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΟΦΙΝΑΣ - ΚΑΝΑΡΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
Η Α.Ε.ΧΙΟΥ/ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ( -2) ΒΑΘΜΟΥΣ
Η ΚΑΡΥΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ 2 ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕ (-2) ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Ατρόμητος – Κοφινάς 4-0

Με νίκη συνέχισε ο Ατρόμητος καταβάλλοντας αυτή την φορά την αντίσταση του Κοφινά με 4-0. Ο αγώνας που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, βρήκε τον Ατρόμητο καλύτερο και δίκαιο νικητή.

Ανούσια υπεροχή του Ατρομήτου από το ξεκίνημα του αγώνα, με μία αμφισβητούμενη φάση στο 24΄, όταν μετά από σέντρα του Γκιάλη στο 2ο δοκάρι , αμυντικός του Κοφινά φάνηκε να κόβει τη μπάλα με το χέρι.

Το σκορ άνοιξε στο πρώτο ημίχρονο ο Κώστας Νύκτας στο 30΄. Εκμεταλλεύτηκε λάθος των αμυντικών του Κοφινά, πήρε τη μπάλα, μπήκε γρήγορα στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε δυνατά νικώντας τον πορτιέρο Χριστοδούλου.


Ακολούθησε στο 40΄ αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Αγγελάκη (καθυστέρησε να εκτελέσει πλάγιο), για να φτάσουμε στο 45΄, με τον Ζαννίκο να ελίσσεται έξω από την περιοχή του Κοφινά και με ωραίο σουτ να διπλασιάζει το σκορ.

(η μπάλα φαίνεται οριακά αριστερά από το κεφάλι του Π.Σούκα με πορεία στα δίχτυα)

Στην επανάληψη ο ρυθμός γενικά έπεσε πολύ. Στο 49΄, σε σέντρα του Παντελή Σούκα ο Γκιάλης με προβολή έκανε το 3-0...


...ενώ  στο 77΄ ύστερα από συρτή σέντρα ο Κώστας Νύκτας στο πρώτο δοκάρι με προβολή έκανε το τελικό 4-0.

Η διαιτησία του κυρίου Ευστρατίου σήκωσε γκρίνιες κυρίως από πλευράς Κοφινά καθώς εκτός του Αγγελάκη,  αποβλήθηκε στο ημίχρονο και ο προπονητής Βαφειάδης διαμαρτυρόμενος για την αποβολή του ποδοσφαιριστή του.

Ατρόμητος: Σταθάκης, Τομάζος, Ματέρης, Γκιάλης (70΄ Ποδιάς), Κούτικας, Σούκας Σ., Νιάκας (78΄ Τσιρνίκας ), Δίκας, Νύκτας Κ. (78΄ Νύκτας Π.), Σούκας Π., Ζαννίκος.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Μην μπερδευτείτε....για την Μάλαγα λέει

Το πανό με τα μπλε γράμματα γράφει το ίδιο με αυτό ανάμεσα στους θεατές με τα κίτρινα λίγο παρακάτω. Είναι από τον αγώνα που διεξάγεται τώρα ανάμεσα στην Μάλαγα και την Βαγιεκάνο.


Και πάλι κάτι ρετρό...

...δεν ξέρω αν φταίνε οι φανέλλες αλλά παρατηρώ "αναπτυγμένους" κοιλιακούς σε ορισμένους.


Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Νισάφι αγαπητέ


Ο προπονητής του Ομήρου κύριος Λιτσάκης μάλλον προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ψάχνοντας καθημερινά άλλοθι στην διαιτησία για την ήττα της ομάδος του.

Την Κυριακή μετά τον αγώνα στις δηλώσεις του, έκρινε πως το πέναλτι εναντίον της ομάδος του ήταν ανύπαρκτοαναφαίρετο δικαίωμά του. 

Την Δευτέρα πήγε ακόμα παραπέρα καθώς για την ίδια φάση δήλωσε «όσο το βλέπω τόσο πιο ξεκάθαρο είναι ότι δεν υπήρχε πέναλτι, αντίθετα φαίνεται για επιθετικό φάουλ» ….και αυτό αναφαίρετο δικαίωμά του.


Αν αύριο μεθαύριο ζητήσει μαζί με το επιθετικό φάουλ κίτρινη ή κόκκινη κάρτα και αυτό δικαίωμά του. Τουλάχιστον αυτή την φορά δεν εξέφρασε παράπονα στον διαιτητή ότι κράτησε 15 δευτερόλεπτα παραπάνω στις 6λεπτες καθυστερήσεις.

Ταυτόχρονα όμως «πέταξε» μία απαράδεκτη μπιχτή. «Δεν ξέρω ειλικρινά τι να πω, πώς ο διαιτητής πήρε αυτή την απόφαση, μάλλον το χρώσταγε στον Ατρόμητο, από τον αγώνα με τον Κανάρη».

Το να κρίνει όπως επιθυμεί τις φάσεις του αγώνα που εκτιμά ότι αδικήθηκε η ομάδα του, είναι δικαίωμα δικό του αλλά και του καθενός. Είναι λογικό όταν ευνοείται (μήπως να δούμε φέτος τα παράπονα των άλλων ομάδων που αντιμετώπισε?) να σιωπά και όταν χάνει να «ψάχνεται». Αλλά οι μπηχτές του στυλ «χρώσταγαν» στον Ατρόμητο δεν είναι δικαίωμά του. Το λιγότερο που κάνει είναι να προσβάλει την ΜΕΓΑΛΗ ομάδα του Ομήρου στην οποία εργάζεται, της οποίας αξίζουν συγχαρητήρια.

Μπορεί να είναι στεναχωρημένος και πικραμένος για την ήττα ωστόσο πριν αρχίσει να ψάχνει για «χρωστούμενα» ή «δανεικά και αγύριστα» δεξιά και αριστερά, ας κάνει και μία ατομική κριτική για τα δικά του λάθη ως προπονητής στον συγκεκριμένο αγώνα. Μήπως ήταν αλάθητος? Μήπως να τον βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση?

Νισάφι αγαπητέ.  

Ασταθής η ισορροπία


Ο απόηχος μετά τα χτεσινά αποτελέσματα στην Α΄ κατηγορία, αποδεικνύει πως σε κορφή και βυθό, όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοιχτά.  Κάποιοι μπορεί να διαφωνούν, μα οι σώφρονες θα συμφωνούν. Τα δεδομένα αλλάζουν ανά στιγμή είτε για παράδειγμα λόγω τραυματισμών, είτε λόγω τιμωριών είτε λόγω ανθρωπίνων λαθών γενικότερα, είτε λόγω ψυχολογίας κ.ο.κ. Αυτό που λέμε τύχη, κακή μέρα,  επίσης «παίζει» ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον πιο βασικό κανόνα στο ποδόσφαιρο. Ότι είναι το πιο άδικο άθλημα στο κόσμο (συνάμα και το πιο όμορφο), καθώς οι πάντες έχουν ελπίδες να νικήσουν τους πάντες.  Όσον αφορά κάποιες «φήμες» για διάφορα θέματα που κυκλοφορούν, καλό θα είναι να μην δίνει κανείς σημασία.


Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Βαθμολογία 22η αγωνιστική


Όμηρος – Ατρόμητος 0-1

Τρίτο στη σειρά ντέρμπι που κέρδισε ο Ατρόμητος μετά και το 1-0 επί του Ομήρου στην Καλιμασιά μπροστά σε ικανοποιητικό αριθμό θεατών. Ο αγώνας από άποψη θεάματος ήταν πολύ μέτριος, με ελάχιστες φάσεις, αλλά αυτό λίγο ενδιέφερε τις δύο ομάδες καθώς εκείνο που μέτραγε ήταν το αποτέλεσμα και όχι το θέαμα. 

Πιο δραστήριος σε όλο τον αγώνα ήταν ο Ατρόμητος, που είχε μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει φάσεις καθώς είχε παρασυρθεί από το παιχνίδι του Ομήρου.

Στο πρώτο ημίχρονο την τελευταία στιγμή σε φάσεις που έβγαλαν οι Αγιωργούσοι, δεν πρόλαβε στο 4΄ο Παντελής Σούκας, ο Γκιάλης στο 6΄ και ο Ζανίκος στο 14΄. Από πλευράς Ομήρου ξεχώρισε μία κεφαλιά του Πελαντή που πέρασε άουτ στο 8΄ και μία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ψαρούδης έβγαλε από δεξιά συρτή σέντρα, με τον Φόρσο να μην προλαβαίνει.


Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν ελάχιστες αλλά έκριναν και το αποτέλεσμα. Στο 67΄  ο «αφηνιασμένος» Νιάκας έτρεξε από δεξιά, πάσαρε στο Νίκο Σέργη ο οποίος και ανατράπηκε καθαρά από τον Μουλάκη (θα έπρεπε να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα), με τον διαιτητή Τσαπάρα να δείχνει αμέσως άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Παντελής Σούκας που σούταρε στην δεξιά γωνία του Γιατζιτζόγλου, με τον τελευταίο να βρίσκει οριακά τη μπάλα, αυτή να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι, να κερδίζει το «ριμπάουντ» ο Σίμος Σούκας και να σκοράρει. Μέχρι το τέλος υπήρξε μόνο μία καλή φάση, όταν σε σουτ του Ομήρου απέκρουσε εξαιρετικά ο πορτιέρο Σταθάκης στην δεξιά του γωνία.


Κρίνουμε ότι η νίκη του Ατρομήτου ήταν δίκαιη. Μπορεί να μην απέδωσε όπως στα προηγούμενα ντέρμπι, αλλά εδώ που έφτασε μετράει περισσότερο η ουσία. Η νίκη προήλθε από το ταλέντο, την καρδιά και την εμπειρία  των παικτών του. Ήθελε το τρίποντο και το πήρε δείχνοντας χαρακτήρα. Ο Όμηρος γενικά δεν ικανοποίησε. Επέλεξε ως επί το πλείστον αμυντική τακτική, προσπαθώντας περισσότερο να κρατήσει το μηδέν πίσω παρά να σκοράρει. Ουσιαστικά δεν ρίσκαρε παρά μόνο στα τελευταία λεπτά.

Ατρόμητος: Σταθάκης, Τομάζος, Αττώνης (86΄, Κουτρής), Γκιάλης, Κούτικας, Νιάκας, Σούκας Σ., Δίκας, Νύκτας, Σούκας Π. (73΄Ματέρης), Ζαννίκος (27΄, Σέργης).


Η διαιτησία του κυρίου Τσαπάρα ήταν πολύ καλή, με τους δύο βοηθούς άριστους. Η δύσκολη στιγμή του αγώνα για τον διαιτητή Τσαπάρα έγινε στο 86΄. Ασυνεννοησία στο κέντρο της άμυνας του Ατρομήτου έβγαλε τον Φόρσο σε πλεονεκτική θέση, με τον Κούτικα που τον ακολουθούσε, να τον ανακόπτει ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ και οριακά την τελευταία στιγμή.

Πρόβλημα αντιμετώπισε ο Ζανίκος στο 27΄ και αντικαταστάθηκε (μπήκε ο Σέργης), όπως επίσης και ο Αττώνης που έσφιξε τα δόντια μέχρι το 86΄(μπήκε ο Κουτρής). Ο Παντελής Σούκας αντικαταστάθηκε για λόγους τακτικής και μόνον και όχι λόγω τραυματισμού (είχαμε αναφέρει ότι τραυματισμός του ήταν επιπόλαιος και ξεπεράστηκε σχεδόν αμέσως λόγω της καταλυτικής βοήθειας του κυρίου Πρωάκη). 


Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή του Ατρομήτου για την νίκη τους και καλή συνέχεια στα υπόλοιπα ματς. Επειδή δεν έχει κριθεί το παραμικρό οφείλουν σεμνά και ταπεινά, να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό. 

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ο Παντελής Σούκας είναι κανονικά παρών


Πολύς ο ντόρος για τον τραυματισμό του αρχισκόρερ της ομάδας Παντελή Σούκα. Ο τραυματισμός ήταν επιπόλαιος, ήδη ξεπεράστηκε και έχει τεθεί κανονικότατα στην διάθεση του προπονητή του. Αν ο Παντελής είχε έστω και την παραμικρή ενόχληση,  ο συγκεκριμένος προπονητής δεν θα ρίσκαρε την υγεία του σε καμία περίπτωση. Αυτά προς ενημέρωσή σας.


Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό

Θα θέλαμε καταρχήν να καταθέσουμε ένα προβληματισμό σχετικά με τον ορισμό του αγώνα Ομήρος - Ατρόμητος, σε σχέση με αυτόν της Μικρασιατικής. Προβληματισμός που έχει εκφραστεί δίκαια και λίγο παλαιότερα και από άλλους. Εκτιμούμαι ότι αρκετός κόσμος θα ήθελε να δει τόσο τον αγώνα της Μίκρας με τον Ιωνικό όσο και αυτόν του Ομήρου με τον Ατρόμητο. Εκτιμούμαι ότι οι φίλαθλοι του νησιού δικαιούνται και θα έπρεπε να έχουν την δυνατότητα να δουν και τα δυο ματς. Εκτιμούμαι ότι κανένα ντέρμπι δεν θα έπρεπε να διεξάγεται την ώρα που θα παίζει η Μικρασιατική αγώνες εντός έδρας και για οικονομικούς λόγους. Με λίγα λόγια δεν θα πρέπει να ορίζονται αγώνες μεγάλου τοπικού ενδιαφέροντος ταυτόχρονα με τους αγώνες της Μικρασιατικής εντός έδρας, ιδίως όταν στον νησί έρχονται ομάδες όπως ο Ιωνικός.

Λίγες ώρες όμως απέμειναν πριν το νέο ντέρμπι του Ατρομήτου κόντρα στο πρωτοπόρο Όμηρο. Όπως είναι φυσικό μονοπωλεί το ενδιαφέρον αυτή την αγωνιστική στα ποδοσφαιρικά Χιακά δρώμενα, καθώς αρκετοί εκτιμούν πως το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου θα καθορίσει πολλά για το πρωτάθλημα. Αρκετά επίσης τα σχόλια, είτε για τον ορισμό του διαιτητή Τσαπάρα , είτε για τραυματισμούς ποδοσφαιριστών ένθεν και κείθεν αλλά για διάφορα άλλα που δεν έχει νόημα να αναφερθούν ούτε εδώ.

Καλό πάντως είναι να μην βιάζεται κανένας. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει την Κυριακή που έρχεται για καμία ομάδα, άσχετα με το αποτέλεσμα του αγώνα. Στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό.


Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Το κίνημα του Οφτού

Εδώ και λίγες μέρες ακούμε για διάφορα κινήματα, όπως της πατάτας, του λαδιού και άλλα. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι στην πατρίδα μας την Κρήτη, ετοιμάζεται το κίνημα του ΟΦΤΟΥ εν όψει Πάσχα. Περί τις 20.000 αρνιά θα σφαγούν και θα πουληθούν προς 6,80 το κιλό από παραγωγούς των Ανωγείων χωρίς τα αρπακτικά τους μεσάζοντες.


Επειδή στη Χίο μάλλον είναι άγνωστος ο όρος ΟΦΤΟ, εξηγώ παρακάτω τι σημαίνει.

Οφτό ή Αντικρυστό Κρέας

Tο οφτό κρέας ή αντικρυστό, το ψήνανε παλιά μόνο στις ορεινές περιοχές της Κρήτης συνήθως οι βοσκοί. Τους εξυπηρετούσε ο τρόπος που το ψήνανε γιατί δεν είχαν στους χώρους βοσκής μαγειρικά σκεύη. Αφού έσφαζαν και έβγαζαν την προβιά από το ζώο, το έκαναν τέσσερα κομμάτια, τα λεγόμενα γουλίδια. Κάθε κομμάτι το περνούσαν από μία ξύλινη σούβλα από ξύλο ασφενδάμου και αλατίζανε το κρέας. Ορισμένοι βοσκοί, κάνανε τη λεγόμενη οτερμενιά. Έβρισκαν, δηλαδή, κατάλληλες πέτρες, τις τοποθετούσανε σε σχήμα τετράγωνου και έβαζαν επάνω τις σούβλες με το κρέας. Στη μέση και σε σωστή απόσταση (ούτε πολύ κοντά, ούτε μακριά) έβαζαν ένα σωρό από ξερά ξύλα. Άναβαν τη φωτιά και το κρέας ψηνότανε με τη φλόγα. Το κρέας λοιπόν ήτανε αντίκρυ στη φωτιά (αντικρυστό) και όχι πάνω στη φωτιά. Το αφήναν έτσι για τρία τέταρτα και ύστερα το γύριζαν από την άλλη μεριά. Το μυστικό για να γίνει το οφτό κρέας νόστιμο είναι το λίπος.

Η πρώτη φωτό είναι από "εξειδικευμένο" μαγαζί του Ηρακλείου που επισκεφθήκαμε το καλοκαίρι και οι άλλες δύο από φαγοπότια που "κάποιοι"….είχαν την τύχη να απολαύσουν σε όλο τους το μεγαλείο κατά το παρελθόν.  


Ο Δημήτρης Γεωργούλης σας ευχαριστεί όλους


Σας ευχαριστώ όλους θερμά. Τα σχόλιά σας μ'έχουν συγκινήσει και μου δίνουν κουράγιο. Ευχαριστώ το ΔΣ Κανάρη και Μικρασιατικής για τις ευχές τους, που μου δείχνουν ότι τόσα χρόνια στα γήπεδα άφησα ένα λιθαράκι στο ποδόσφαιρό μας. Ο τραυματισμός όντως είναι δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι ούτε τώρα θα τα παρατήσω. Εύχομαι γρήγορα να με ξαναδείτε συμπαίκτη ή "αντίπαλο".
Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Φάσεις, γκολ και δηλώσεις από το χτεσινό ντέρμπι

Ακούγονται βέβαια κάποια "Γαλλικά" στα βίντεο (από sportschios, chiopress) αλλά τι να κάνουμε.

 

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Βαθμολογία 21η αγωνιστική


Ατρόμητος – Κανάρης 2-1


Με νίκη συνέχισε η ομάδα του Ατρομήτου που επιβλήθηκε απόλυτα δίκαια επί του Κανάρη με 2-1, σε ένα αγώνα που διεξήχθη υπό συνεχή βροχή.


Η πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα ανήκε στον Κανάρη όταν ο Βαϊντερλής στο 4΄, από πλεονεκτική θέση πλάσαρε ασθενικά.  Ο Ατρόμητος απάντησε στο 8΄ με το Νύκτα κεφαλιά του οποίου απέκρουσε εκπληκτικά ο Μονιώδης, ακολούθησε ένα καλό συρτό σουτ του Νιάκα στο 13΄ που πέρασε μόλις άουτ, για να φτάσουμε στο 40΄όταν ο Κανάρης κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε ο Βαϊντερλής στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Ωστόσο ο Ατρόμητος  απάντησε λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου,  όταν μετά από κόρνερ του Γκιάλη,  ο Δίκας με έξοχη κεφαλιά στo αριστερό «Γ» του Μονιώδη άνοιξε το σκορ που ήταν και ημιχρόνου. 

(ευχαριστούμε το Νίκο Χούλη για τη φωτό)
Στην επανάληψη ο Ατρόμητος βγήκε «κοιμισμένος», ο Κανάρης το εκμεταλλεύτηκε με τον Καππό, που στο 49΄ελίχθηκε περίτεχνα έξω από την περιοχή του Ατρομήτου και αριστέρα, μπήκε, σούταρε δυνατά και ισοφάρισε. Το γκολ αφύπνισε τους Αγιωργούσους, με αποτέλεσμα στο 60΄ο Παντελής Σούκας που κινήθηκε αστραπιαία ξεπερνώντας από αριστερά όποιον βρήκε στο διάβα του, ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Σαμιώτη (αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη). Το πέναλτι εκτέλεσε έξοχα ο Π.Σούκας κάνοντας το 2-1.


Ουσιαστικά ο αγώνας τέλειωσε σε αυτό το λεπτό με τον Ατρόμητο να ελέγχει τον αγωνα. Ο Κανάρης αναλώθηκε σε ένα ποδόσφαιρό με αλλεπάλληλες αποτυχημένες «γιόμες» από κάθε σημείο του γηπέδου, βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών μας, ο δε Ατρόμητος που έπαιξε με αντεπιθέσεις δεν είχε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα.

Καλή η διαιτησία του κυρίου Τσαπάρα και των βοηθών του. Θα μπορούσε ίσως να είναι πιο ακριβοδίκαιος όσον αφορά την αποβολή του προπονητή μας.


Κάποια μικροεπεισόδια μετά το τέλος του αγώνα, ευτυχώς δεν είχαν συνέχεια.


Συγχαρητήρια στον Ατρόμητο και καλή συνέχεια στα υπόλοιπα ματς.

Ατρόμητος: Σταθάκης, Τομάζος (85΄Φλάμος), Αττώνης, Γκιάλης, Γεωργούλης (35΄Ματέρης), Νιάκας, Σούκας Σ., Δίκας, Νύκτας, Σούκας Π., Ζαννίκος (89΄Σέργης).

Το αγώνα επισκίασε ο σοβαρός τραυματισμός του Γεωργούλη που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Στο 33΄σε έξοδο του πορτιέρο μας Σταθάκη, τον χτύπησε με το γόνατο άσχημα στο πρόσωπο. Ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση στο Δημήτρη. 


Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ 


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Πριν τον σημαντικό αγώνα


Η ομάδα μας την Κυριακή στις 3μιση δίνει ακόμα ένα σημαντικό αγώνα, από το αποτέλεσμα του οποίου ενδεχομένως αναπροσαρμόσει τους στόχους της. Διαιτητής του ντέρμπι ορίστηκε ο κύριος Τσαπάρας όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτόν και τους βοηθούς του.

Καλούμε τους φιλάθλους της ομάδας μας να έρθουν στο γήπεδο και να συμπαρασταθούν στον Ατρόμητο.

Εμείς, σε παίκτες και προπονητή ευχόμαστε καλή επιτυχία, συν αυτό που λέει η φωτογραφία.


Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε 110 ετών

O μεγαλύτερος σύλλογος του 20ου αιώνα έγινε 110 ετών. Ήταν στις 6 Μαρτίου  το 1902 όταν ο Καταλανός Χουάν Πεδρός Ρουμπιό ίδρυσε την Σοσιεδάδ Μαδρίδ Φούτμπολ Κλούμπ. Το όνομα Real (βασιλική), της αποδόθηκε από τον Βασιλιά Αλφόνσο 13ο στις 29 Ιουνίου το 1927. Έκτοτε η ομάδα αναφέρεται ως Real Madrid (Ρεάλ Μαδρίτης), αλλά οι οπαδοί της συνηθίζουν να την αποκαλούν και ως Madrid (Μαδρίτη). Η πιο πλούσια ομάδα του κόσμου έχει στην τροπαιοθήκη της αναρίθμητους τίτλους, από τους οποίους βέβαια ξεχωρίζουν τα 9 κύπελλα πρωταθλητριών, τα 2 Ουέφα, το 1 σουπερ καπ Ουέφα, τα 31 πρωταθλήματα Ισπανίας και τα 18 κύπελλα Ισπανίας.

Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της κέρδισε τον πρώτο της τίτλο που ήταν το κύπελλο Ισπανίας καθώς νίκησε στον τελικό την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το πρώτο κύπελλο οργανώθηκε από τον Κάρλος Πεδρός προς τιμής του βασιλιά Αλφόνσο και διεξήχθη μεταξύ τεσσάρων ομάδων (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Εσπανιόλ, Αθλέτικ Μπιλμπάο). Το πρώτο Ισπανικό πρωτάθλημα (άτυπα Πριμέρα Ντιβιζιόν) ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου το 1929 με δέκα ομάδες, όπου πρώτη τερμάτισε η Μπαρτσελόνα και δεύτερη η Ρεάλ. Το πρώτο της πρωτάθλημα η Ρεάλ Μαδρίτης το κατέκτησε την περίοδο 1931-32. Τερμάτισε πρώτη με 28 πόντους μπροστά από Αθλέτικ Μπιλμπάο (25) και Μπαρτσελόνα (24). Το πρώτο πρωταθλητριών (αλλά και τα τέσσερα επόμενα) το κατέκτησε το 1956 όταν και ξεκίνησε ο θεσμός. Στον τελικό της διοργάνωσης έγινε στις 13 Ιουνίου 1956 στο Παρκ Ντε Πρενς των Παρισίων, παρουσία 38.239 θεατών. Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιγνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης των Ντι Στέφανο και Χέντο νίκησε τη γαλλική Ρεμς του Ρεϊμόν Κοπά με 4-3 (Ρίαλ 2, Ντι Στέφανο, Μαρκίτος). Τέλος, το πρώτο της κύπελλο Ουέφα το κατέκτησε στον επαναληπτικό στις 24 Απριλίου το 1985, όταν στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου νίκησε την Ίντερ με 3-0 (Σαντιλιάνα 2, Μίτσελ) ξεπερνώντας το 0-2 του πρώτου αγώνα.  

Η ιστορία των 110 ετών της Ρεάλ Μαδρίτης είναι στο παρακάτω βίντεο που φτιάχτηκε ειδικά για αυτή την ημέρα από τους Μαδριλένους. Αξίζει να το δείτε.

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Βαθμολογία 20η αγωνιστική


Η καλύτερη προπόνηση

Μια συγκέντρωση, σαν αυτές που χρόνια ξέρουν να κάνουν στα χωριά, πραγματοποιήθηκε σε καφενείο του Αϊ Γιώργη, παρουσία σύσσωμης της Διοίκησης-Τεχνικής Ηγεσίας και παικτών.
Από τις παρακάτω φωτογραφίες μπορούν να βγούν συμπεράσματα για την απόδοσή τους σε φαγητό και ποτό, εκτός ενός, (ονόματα δεν λέμε) που έπινε γκαζόζα όσο ήταν "παρών" ο προπονητής, για ευνόητους λόγους.
Ήταν μια καλή ευκαιρία για χαλαρή συζήτηση, γύρω από διάφορα θέματα της ομάδας και μή κι ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι ιστορίες από την διαχρονική πορεία της.
Εμείς να συγχαρούμε την Διοίκηση για την ενέργειά της για την πραγματοποίηση του καλύτερου δυνατού κλίματος, ώστε να έχει και το ανάλογο αντίκτυπο στ 'αγωνιστικά, στην δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Ενημερωθήκαμε και για την θετική πορεία του γηπέδου μας, που ελπίζουμε του χρόνου να είναι πάλι η φυσική μας έδρα.