Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ Σ’ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ….???

Δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω και τί να γράψω…
Όπως συνηθίζεται να λέγετε, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.
Ο λόγος είναι ότι ο φίλος μας, ο συνάδελφός μας, ο bloger μας, ο φίλαθλός μας, ο φωτογράφος μας, ο δικός μας Γιώργος φεύγει.
Επαγγελματικές και προσωπικές υποχρεώσεις θα τον στείλουν στη Θεσσαλονίκη μόνιμα. Αύριο Κυριακή στις 11:15 παίρνει το πλοίο και μας αφήνει.

Κι εμείς εδώ στο νησί θα πρέπει να συνεχίσουμε τις αθλητικές μας δραστηριότητες χωρίς τα σχόλιά του, χωρίς τις φωτογραφίες του, χωρίς την παρουσία του.
Το blog του, το «παιδί» του, που με τόση αγάπη και φροντίδα το δημιούργησε, το μεγάλωσε και το έκανε σημείο αναφοράς για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ομάδας μας κι όχι μόνο, θα πρέπει να το συνεχίσουμε. Αλλά πώς ?? Ποιος από ‘μας θα έχει το χρόνο και την ικανότητα να το συντηρεί, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του ?? Δύσκολα μας άφησες κύριε Ραπτάκη.

Αφιέρωσες τον πολύτιμο χρόνο σου, γύρω από την ομάδα μας, κατάφερες να την παρουσιάσεις και να την «μεγαλώσεις», να της δώσεις μέσω ενός blog άλλη διάσταση, να την κάνεις γνωστή, να πληροφορήσεις τους φίλους μας και συγχωριανούς μας όπου κι αν βρίσκονταν με νέα της, στους παίκτες ικανοποίηση, έγινες ο προσωπικός μας αθλητικογράφος και σημείο αναφοράς για τις ποδοσφαιρικές Χιώτικες δραστηριότητες.

Τα σχόλιά σου, περιεκτικά, πλούσια, ιδιαίτερα, καυστικά, σαρκαστικά, με γνώση πάνω σ’αυτό που έκανες κάνεις κι αγαπάς, με τη δική σου ιδιαίτερη «πινελιά» και ματιά. 

Ο κατάλογος είναι μακρύς και σίγουρα δεν μπορούμε μέσα σε λίγες γραμμές να περιγράψουμε την προσφορά σου. Πιστεύω ότι τα σχόλια που θα γραφτούν θα την παρουσιάσουν καλύτερα.
Ως ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σ’ευχαριστήσουμε, να σου ευχηθούμε υγεία, κάθε επιτυχία στη ζωή σου και στα επαγγελματικά σου, να συνεχίσεις να κάνεις αυτό που ξέρεις κι αγαπάς.
Εμείς εδώ, παίρνοντας την σκυτάλη και γνωρίζοντας το κενό που αφήνεις, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο σου.
Ευτυχώς η τεχνολογία θα σου δίνει την ευκαιρία να μας επισκέπτεσαι, να μας σχολιάζεις, να μας συμπληρώνεις κι ίσως να μας καμαρώνεις.

Εμείς πάντως θα ξέρουμε ότι ο Γιώργος Ραπτάκης είναι μαζί μας.

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Καλό καλοκαίρι σε όλους σας


Για ότι άξιον λόγου και αναφοράς λογικά θα έχετε ενημέρωση 
 
Adios amigos


Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Συνεχίζει ο Παπαθεοδώρου στον Ατρόμητο.


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση στον Αι Γιώργη, μεταξύ της διοίκησης του Ατρομήτου και του Στέφανου Παπαθεοδώρου, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών για ένα ακόμα χρόνο.

Η συμφωνία των δύο πλευρών δείχνει ότι οι στόχοι του Ατρομήτου και την επόμενη χρονιά θα είναι υψηλοί. Προσωπικά η είδηση αυτή μας ικανοποίησε απόλυτα πρώτα διότι ο Ατρόμητος έκανε κατά την άποψή μας, την καλύτερη επιλογή που υπάρχει στη Χίο και δεύτερον διότι ο Στέφανος που είναι εξαιρετικός φίλος και συνάδελφος, έμεινε στην ομάδα που αγαπάμε.

Επί δυόμιση χρόνια ο κόουτς με την βοήθεια φυσικά των διοικήσεων και των παικτών του Ατρομήτου, έφτιαξε μία ομάδα που ειδικά φέτος πρόσφερε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Η ανανέωση της συνεργασίας δημιουργεί προσδοκίες για ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες, ιδίως από την στιγμή που ο Ατρόμητος την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά θα παίζει στο δικό του γήπεδο.  


Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Ευχαριστήριο προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελευσινιακού Α.Ο.


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Π.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΥΚΟΥΣΗ, ευχαριστεί για την ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ φιλοξενία σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα, το Διοικητικό Συμβούλιο  του  ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΥ Α.Ο.
Παρά το μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον του αγώνα,  η στάση σας, συμπεριφορά σας και η προσφορά σας από την πρώτη στιγμή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Δώσατε παράδειγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού. Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή πορεία στην Δ΄ Εθνική και πάντα επιτυχίες.
Με τιμή
ο πρόεδρος
ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ευχαριστούμε τον γιατρό του Πανελευσινιακού κύριο Βενετσάνο Ιωάννη


Οφείλουμε πολλά στον γιατρό του Πανελευσινιακού Βενετσάνο Ιωάννη, τόσο για την ψυχραιμία και γρηγοράδα που αντέδρασε στους τραυματισμούς των Γεωργούλη και Ατματσίδη, όσο και για την εν γένει στάση του και προσφορά στον αγώνα.Φρόντισε έτσι ώστε το ασθενοφόρο που υπήρχε στο γήπεδο να μην χρειαστεί.


Οι δύο παίκτες αφού συγκρούστηκαν στον αέρα και έσκισαν τα κεφάλια τους, έτρεξε τάχιστα πρώτα στο Γεωργούλη, πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και μετά στο ημίχρονο, στο ιατρείο του γηπέδου τους έφτιαξε «κέντημα».

Κατά την διάρκεια του αγώνα έκανε πολλά χιλιόμετρα καθώς σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκαν και οι δικοί μας παίκτες την βοήθειά του. Πήγε πρόσφερε τις υπηρεσίες του και αμέσως μας εξηγούσε τι έπαθε ο κάθε παίκτης και τι πρέπει να προσέξει.

Τον ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες του και του ευχόμαστε πάντα υγεία και δύναμη. 


Πανελευσινιακός - Ατρόμητος 2-1


Ήττα με 1-2 για τον Ατρόμητο στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας από τον Πανελευσινιακό, ο οποίος είναι η δεύτερη ομάδα που ακολούθησε τον Πέλοπα στη Δ΄Εθνική. 


Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους «σταχυοφόρους» να προσπαθούν και να καταφέρνουν να παίρνουν την πρωτοβουλία, κάνοντας επιθέσεις κυρίως από τα πλάγια. Στο 9΄  ο Σταθάκης απέκρουσε ωραία σε κόρνερ φάουλ του Μακρίδη...


...αλλά έξι λεπτά αργότερα μπάσιμο του Ανδρεάδη από δεξιά και σέντρα, με τον επερχόμενο Ατματσίδη να σκοράρει μέσα από την μικρή περιοχή.


Στο 21΄όμως ο σκόρερ του Πανελευσινιακού συγκρούστηκε στον αέρα με τον Γεωργούλη, με συνέπεια και οι δύο να καταλήξουν εκτός αγώνα λόγω τραυματισμού.
Ο Μήτσος παρακαλούσε τον γιατρό του αγώνα να τον αφήσει να αγωνιστεί. Ευτυχώς όμως ο γιατρός του Πανελευσινιακού κύριος Βενετσάνος (θα επανέρθουμε για τον γιατρό) που είχε περισσότερο μυαλό δεν τον άφησε.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιτίθενται με τον Ατρόμητο να αμύνεται. Στο 26΄οριακά δεν πρόλαβε συρτή σέντρα ο Παπαευθυμίου, στο 31΄ κεφαλιά του Νάκα πέρασε μόλις άουτ  ενώ στο 33΄   από μπάσιμο του Ανδρεάδη η μπάλα κατέληξε στον Δούκα το σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Για να φτάσουμε στο 35΄  με τον Ματέρη να ανατρέπει αντίπαλό του, τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι και τον Ευαγγέλου να διπλασιάζει για τους Ελευσινιώτες. 


Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο κόουτς Παπαθεοδώρου φανερά εκνευρισμένος αντικαθιστά τον Ματέρη (είχε περάσει στην θέση του Γεωργούλη), περνώντας στην θέση του τον Νύκτα Δ. Η αλλαγή αυτή δημιούργησε παρανοήσεις και πολλά σχόλια, οπότε οφείλουμε λοιπόν να εξηγήσουμε τι συνέβη. Ο Ματέρης όταν ρωτήθηκε από τον προπονητή του στο πάγκο αν μπορούσε να αγωνιστεί, δήλωσε καταφατικά. Αλλά το πρόβλημα όπως αποδείχθηκε ελάχιστα μετά ήταν ότι τελικά δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Σχεδόν αμέσως με το που μπήκε στον αγώνα χώλαινε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να παραχωρήσει και το πέναλτι λόγω της αδυναμίας του να τρέξει. Συνεπώς επειδή ούτε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ που μετέδιδε το ματς  (σπρώξιμο τον Ατρόμητο ε?) μπορούσαν να ξέρουν λεπτομέρειες, το αποσαφηνίζουμε.

Στο 37΄ φάνηκε για πρώτη φορά ο Ατρόμητος επιθετικά όταν σε σέντρα του Σούκα Π. από δεξιά ο Ζαννίκος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Νικολάκης μπλόκαρε εύκολα. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου αφορούσε ένα καλό σουτ του Κουτρή που πέρασε άουτ.

 Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στην επανάληψη και μέχρι το 65΄ ο Ατρόμητος ζωντάνεψε. Στο 50΄ ο Κύλης έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία, όταν μόνος με τον αντίπαλο πορτιέρο σούταρε ψηλά άουτ.  Για να φτάσουμε στο 60΄, ο Σίμος Σούκας να σουτάρει από αριστερά ο Νικολάκης να αποκρούει, η μπάλα να καταλήγει στον Γκιάλη ο οποίος με πανέμορφο γυριστό σουτ να μειώνει.

 Λίγο μετά ο Σούκας Σίμος βγάζει μπαλιά 40 μέτρων από αριστερά στον Γκιάλη που εφορμούσε από δεξιά στην αντίπαλη περιοχή, το σουτ του οποίου απέκρουσε οριακά στην αριστερή του γωνία ο Νικολάκης. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του Ατρομήτου στον αγώνα.

Το τελευταίο τέταρτο ο Ατρόμητος αναγκαστικά με τετράδα αμυντικών του Σούκα Σ., Νύκτα Δ., Κούτικα και Τσιρνίκα (δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί ούτε στις προπονήσεις), πέρασε δύσκολες στιγμές. Στο διάστημα αυτό ο Πανελευσινιακός είχε δύο οριζόντια δοκάρια και τέσσερα σουτ από πλεονεκτικές θέσεις που είτε αποκρούστηκαν είτε πέρασαν οριακά άουτ.


Λίγα λόγια για τον διαιτητή Παπαπέτρου. Μέχρι στιγμής δεν γκρινιάξαμε (αν και μπορούσαμε αν θέλαμε) για καμία διαιτησία. Η χτεσινή όμως μας άφησε με την πικρία του πέναλτι που έγινε (καθαρό χέρι αντιπάλου), με το σκορ στο 2-0 και δεν δόθηκε. Δεν καταλάβαμε τον λόγο για τον οποίο διαιτητής «έκλεινε» τα μάτια σε μερικά σκληρά μαρκαρίσματα (αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί μομφή για τον Πανελευσινιακό. Το ματς ήταν δυνατό μεν αλλά σε αθλητικά πλαίσια δε) σε ακίνδυνες θέσεις του γηπέδου για την αντίπαλη ομάδα και γενικά δεν καταλάβαμε την ιδιαίτερη αυστηρότητά του μόνο προς εμάς και τον πάγκο μας. Η εικόνα που εισπράξαμε ήταν πως ο Ατρόμητος ότι και να έκανε χτες δεν θα κέρδιζε. Εμπειρία έχουμε, συνεπώς μπορούμε να κρίνουμε.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (προπονητής Γιάννης Ρόκκας): Νικολάκης, Βάσης, Τζαφεράκος, Καριαβούλας, Νάκας, Αποστολάτος, Ευαγγέλου, Μακρίδης, Δούκας (88' Τούσης), Ανδρεάδης, Ατματζίδης (21' λόγω τραυματισμού Παπαευθυμίου).
Πάγκος: Τούσης, Φιλιππής, Κανάκης, Τσουκαλάς, Οικονομόπουλος, Παπαευθυμίου, Κουιμτσίδης

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (προπονητής Στέφανος Παπαθεοδώρου): Σταθάκης, Τομάζος (78'Τσιρνίκας), Γεωργούλης (22' λόγω τραυματισμού Ματέρης - 34' Νύκτας Δ), Γκιάλης, Κούτικας, Κούτρης, Σούκας, Κύλης, Νύκτας Κ, Σούκας, Ζαννίκος
Πάγκος: Σέργης, Νύκτας Δ, Φλάμμος, Γώνιας, Νιάκας, Ματέρης, Τσιρνίκας.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ
Στον αγώνα παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔΑ κ.Γιώργος Ντούρος, ο Γενικός Γραμματέας κ.Αργύρης Οικονόμου, απο τον σύνδεσμο Παλαιμάχων ο πρόεδρος Νίκος Δούκας και οι Τάσος Γιώργας, Γιάννης Καλιτζάκης, Βαγγέλης Μπάρδης, Γιώργος Μπακαλούμης, Μιχάλης Κατσάφαρος, Κώστας Κανναβάς, Ματθαίος Μουράτης,οι ποδοσφαιριστές Νίκος Πλάτανος, Χρήστος Παλιγκίνης, Κώστας Τσούπρος,Μιχάλης Αγριμάκης,ακόμα ο Καραχάλιος,ο Γιάννης Μπεκίρος, ο Στέλιος Κοντολαιμάκης, ο Στέλιος Μαυρίδης, ο Κλέαρχος Τζαφέρης κ.α.

Όσον αφορά τον Πανελευσινιακό. Συγχαρητήρια καθώς η νίκη του ήταν δίκαιη. Κατά την άποψή μας όμως η ομάδα δεν δικαιολόγησε τα χρήματα που έχουν ξοδέψει αγόγγυστα οι άνθρωποι που την αγαπούν και τρέχουν ακατάπαυστα. Όπως είπαν και οι ίδιοι «ήμασταν τυχεροί που πέσαμε σε αυτόν τον όμιλο». Ο Πανελευσινιακός χτες βρήκε και τα έκανε. Αρκούσε η απόδοση του Ατρομήτου του δευτέρου ημιχρόνου στον πρώτο αγώνα, για να υπάρξουν «εγκεφαλικά». Είναι ομάδα που οι ιθύνοντες της παρέχουν τα πάντα (ξενοδοχεία, χρήματα, γιατρούς, γυμναστές, μασέρ, προπονητήρια, πούλμαν, ξεκούραστα ταξίδια) αλλά αυτό που αποδίδει δεν είναι ικανοποιητικό. Κατά την άποψή μας σύμφωνα με την επένδυση που έγινε, ο Πανελευσινιακός έπρεπε να προκριθεί περίπατο και όχι με τόση αγωνία. Πάντως ευχόμαστε ΟΛΟΨΥΧΑ καλή συνέχεια στον Πανελευσινιακό. Μας συμπεριφέρθηκαν άψογα και για αυτό το θέμα θα κάνουμε ειδική αναφορά

 Λίγα λόγια και για τον Ατρόμητο. Καταρχήν να πούμε πως ο Ατρόμητος ολοκλήρωσε τους αγώνες του στα μπαράζ καθώς δεν θα κατέβει στον Πέλοπα. Δεν θα κατέβει κυρίως για αγωνιστικούς λόγους. Τουλάχιστον 9 παίκτες είναι εκτός μάχης (τραυματισμοί, σχολικές εξετάσεις, οικογενειακές υποχρεώσεις, άδειες δημοσίων υπαλλήλων, στρατιωτικοί) συνεπώς είναι αδύνατον να φτιάξει μία αποστολή κάπως αξιόμαχη. Από κει και μετά, η παρουσία του στον χτεσινό αγώνα κρίνεται ως μέτρια. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού εμφανίστηκαν προβλήματα που ουσιαστικά τον έβγαλαν εκτός ροή αγώνα από νωρίς.  Είτε η αναγκαστική αλλαγή του Γεωργούλη, είτε η απερίσκεπτη στάση του Ματέρη, είτε η κούραση, είτε οι τραυματισμοί κατά την διάρκεια του αγώνα (Τομάζος, Κούτικας, Νύκτας Δ.) είτε ο διαιτητής, οδήγησαν στην ήττα.
Όμως σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά το Ατρομήτου αξίζουν συγχαρητήρια καθότι εκτός του πρωταθλήματος που κατέκτησαν με εξαιρετικές εμφανίσεις, είχαν μία αξιοπρεπέστατη παρουσία στα μπαράζ όπου έπρεπε να συμπεριφερθούν ως επαγγελματίες, με αγώνες ανά τρεις μέρες. Το όφελος της προπόνησης και της δουλειάς όλο το χρόνο φάνηκε τουλάχιστον σε όσους μόχθησαν παραπάνω.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Ώρα φαγητού...με καλή παρέα























Ο κύριος δίπλα στον πρόεδρο του Ατρομήτου είναι ο παλιός διοικητής της 147 στον Αι Γιώργη, Λεωνίδας Παππάς. Ο οποίος σαν βέρος Ελευσινιώτης ήρθε και υποδέχτηκε την ομάδα στο πολυχώρο ιδιοκτησίας του προέδρου του Πανελευσινιακού κυρίου Παθιάκη. Δίπλα του ο κύριος Νικολάου Κωσταντίνος αντιπρόεδρος του Πανελευσινιακού. Οι υπόλοιποι είναι γνωστοί.

Πανελευσινιακός - Ατρόμητος: 11αδα Ατρομήτου


Εδώ Ελευσίνα

Όλα εξελίχθηκαν ομαλά ως τώρα με την ομάδα να φτάνει στο αεροδρόμιο Βενιζέλος γύρω στις 8 όπου μετά από λίγο ήρθε  το πούλμαν του Πανελευσινιακού.  Η αποστολή του Ατρομήτου έφτασε στην Ελευσίνα στις 9μιση και αυτή την ώρα βρίσκεται κατάστημα Posto Bronico (χώρος εστίασης και καφέ) www.postobromico.gr.  συμφερόντων του προέδρου του Πανελευσινιακού κυρίου Παθιάκη Αλέξανδρου. Στις 11 θα υπάρξει ελαφρύ φαγητό... και μετά γήπεδο.
 



Ο Γιώργος Σαρρής νέος πρόεδρος της ΕΠΟ???

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΒΓΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.katimagiko.gr  ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

"....Όσο για τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ η στήλη τον αποκαλύπτει σε αποκλειστικότητα σήμερα είναι ο γιατρός (άλλωστε χρειάζεται ένας τέτοιος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο) Γιώργος Σαρρής, πρόεδρος της  ΚΕΔ και της ΕΠΣ Χίου !
Περισσότερα για το θέμα αυτό αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Εuro 2012!...."


Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πανελευσινιακός – Ατρόμητος: Κυριακή στις 3 μ.μ.


Η αποστολή του Ατρομήτου (21 άτομα) θα αναχωρήσει αεροπορικώς για Αθήνα στις 7 και 5 το πρωί της Κυριακής.   
Στο αεροδρόμιο Βενιζέλος θα την περιμένει το πούλμαν του Πανελευσινιακού για να την μεταφέρει στην Ελευσίνα. 
Κάποια στιγμή θα υπάρξει ελαφρύ γεύμα και μετάβαση στο γήπεδο, με τον αγώνα να αρχίζει στις 3 μ.μ. 
Μετά τον αγώνα η αποστολή και πάλι με το πούλμαν του Πανελευσινιακού,  θα μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά για να αναχωρήσει με το European Express με ώρα άφιξης….άγνωστη.

Δίνετε η ευκαιρία να σας δώσουμε και μερικές πληροφορίες παραπάνω για αυτό το πλοίο "στολίδι" των 38 ετών.Ουσιαστικά να σας δώσουμε τα ονόματα που είχε κατά το παρελθόν με μερικές φωτογραφίες. Ναυπηγήθηκε το 1974 στα ναυπηγεία Nippon Kokan, Shimizu, Japan.


European Express (2008-2010) - COMANAV
European Express (2007-2008) - Algerie Ferries
Millennium Express (2004-2007) - CNAN


Millennium Express (2003-2004) - Access Ferries
Millennium Express (2001-2003) - Ferries del Caribe
Millennium Express (2000-2001) - Access Ferries
Millennium Express (2000) - CoTuNav (Tunisia ferries)


Millennium Express (1999-2000) - Access Ferries
 Ho Maru (1999)  
Takachiho Maru (1992-1999) - Marine Express
Takachiho Maru (1990-1992) - Seacom Ferry of Japan
Takachiho Maru (1974-1990) - Nippon Car Ferry

Η ιστορία του

Delivered in 1974 to Nippon Car Ferry, Japan. The then ship's name is TOKACHIHO MARU
1974: Set on Kawasaki - Hyuga line
1990: Sold to Seacom Ferry of Japan, Japan
1992: The company which owns the ship become Marine Express, Japan
1992: Set on Osaka - Hyuga line
1996: Set on Kobe - Hyuga
1998: The ship is retired and set for sale
11/9/1999: Sold to Access Ferries, Limassol, Cyprus. The ship is renamed HO MARU
1999: Renamed MILLENIUM EXPRESS
2/5/2000: Set on Piraeus - Limassol - Haifa line
6/2000-9/2000: Chartered to Cotunav, Tunis, and set on Genova/Marseille-La Goulette line
9/2000 : She resumes sailings on Piraeus - Limassol - Haifa line line
3/2001: Chartered to Ferries Del Caribe, Puerto Rico and due to be set on Santo Domingo-Mayagues line
29/6/2001: Passed Gibraltar on her way to Pireaus
7/2003: Resume sailings on Brindisi - Cesme
9/2003: Laid-up in Keratsini
1/2004: Chartered to CNAN, Algeria
2/2004: Set on Oran-Barcelona/Marseille line
1/2006: Arrival in Drapestona for winter lay-up
2006: Chartered again to CNAN and set on Oran/Alger-Barcelona/Marseille line
24/9/2006: Arrival in Hamburg for mechanical review. Today she is still there, one of her engine does not work, and her future in mediterranean sea is unsure
5/2007: Sold to an unknown company and renamed EUROPEAN EXPRESS.
6/2007: Chartered to Algérie ferries
7/6/2007: Sailed from Hamburg...και πήγε Αλγερία με καινούργια μηχανή
28/4/2011 : Βλάβη στον καταπέλτη στην Μυτιλήνη. Aπό λάθος κάποιου επιβάτη βαλίτσα τοποθετήθηκε σε σημείο που έσπασε η σωλήνα τροφοδοσίας του καταπέλτη, με αποτέλεσμα αυτός να μην κλείνει.
31/7/2011 :  Λίγο πριν το πλοίο απομακρυνθεί από την προβλήτα στη Χίο, έσπασε το συρματόσχοινο του καταπέλτη φορτοεκφόρτωσης οχημάτων και επιβατών, με αποτέλεσμα αυτός να πέσει με δύναμη στον προβλήτα
10/10/2011 :  Συγκρούστηκαν χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» και το Ε/Γ - Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS» σημαίας Κύπρου.Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων, ενώ αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν οι εκτεταμένες ζημιές του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROPEAN EXPRESS».