Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μεταγραφές Ποδοσφαιριστών


Για την ομάδα μας αποκτήθηκαν οι

ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ν.
ΔΑΣΚΑΛΟΥ Τ.


Επίσης μετά από συμφωνία Μικρασιατικής και Ατρομήτου θα παραμείνει με μεταγραφή στην ομάδα ο ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ Δ. που ήταν δανεικός.

κι αποχώρησαν οι :

ΖΑΝΝΙΚΟΣ Ν.
ΔΙΚΑΣ Γ.
ΚΟΥΤΙΚΑΣ Ι.
ΦΛΑΜΟΣ Δ.
ΚΟΥΤΡΗΣ Μ.
ΜΑΤΤΕΡΗΣ Α.

Για το θέμα που προέκυψε με την συμμετοχή της ομάδας μας ως πρωταθλήτρια της Χίου στους ομίλους της Δ’ Εθνικής κατηγορίας, μετά από απόφαση του Δ. Συμβουλίου δεν θα δηλώσει συμμετοχή.
Ο οικονομικός και αγωνιστικός  προγραμματισμός έχει ήδη γίνει και δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για αλλαγές.
Τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣ Χίου για τις διευκρινήσεις των αποφάσεων και τις τυχόν επιπτώσεις από την μη συμμετοχή της ομάδας μας.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΑΓ. ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ


Ανάμεσα στους πολυάριθμους Αγίους, που κοσμούν το τοπικό αγιολόγιο και τη μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία του μυροβόλου νησιού της Χίου είναι και η Αγία παρθενομάρτυς Μαρκέλλα, που αποτελεί το ευλαβικό καύχημα των απανταχού της γης Χίων.
Στο κεφαλοχώρι της Βολισσού σε γραφική ακρογιαλιά βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα του ιερού Προσκυνήματος της Χιοπολίτιδας Αγίας Μαρκέλλας. Εδώ είναι και ο τόπος που μαρτύρησε (1500 μ.Χ.). 

Η Αγία που είχε καταγωγή από τη Βολισσό ορφάνεψε σε μικρή ηλικία από μητέρα. Αργότερα οι σωματικές της καλλονές άναψαν αμαρτωλούς πόθους στο σαρκολάτρη πατέρα της, στις κτηνώδεις επιθυμίες του οποίου δεν ήθελε να υποκύψει και γι αυτό εγκατέλειψε το σπίτι και κατέφυγε στα βουνά.Ο παράφρων πατέρας της την ανακάλυψε. Έβαλε φωτιά στην πυκνή βάτο που κρυβόταν και στη συνέχεια την καταδίωξε και με το βέλος του την πλήγωσε. Εκείνη προσευχήθηκε και παρακάλεσε να σχισθεί η πέτρα που πατούσε για να τη σώσει. Η γη άνοιξε και την κατάπιε έως το στήθος. Ο σκληρός πατέρας της την πρόφτασε και της απέκοψε τους μαστούς και ύστερα το κεφάλι, το οποίο και έριξε στη θάλασσα. 

Το μέρος εκείνο που καθαγιάσθηκε από την αιμόφυρτη κεφαλή της Αγίας συχνά μετατρέπεται σε θαυματουργική πηγή με ιαματικό νερό. Και στον τόπο ου κρησφύγετου της βάτου, η ευσέβεια των πιστών ύψωσε συμπαθητικό ναό αφιερωμένο στο όνομά της. Την ημέρα της εορτής της στις 22 Ιουλίου, παρουσία αρχών του νησιού και κοσμοσυρροής πιστών, γίνεται με κάθε επισημότητα, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της και κάθε χρόνο η Αγία θαυματουργεί στη χάρη της. 

Μερικά από τα πολλά θαύματά της σε παλαιότερους χρόνους (17ο και 18ο αιώνα), όπως αναφέρονται στο Χιακό Λειμωνάριο είναι: η θεραπεία των δύο ασθενών παιδιών (δύο ιερέων από τη Βολισσό), η σωτηρία από βέβαιο θάνατο γυναίκας μισοπεθαμένης στον Άγιο Γιώργη στο Φλώρι του Βροντάδου, το φως που χάρισε σε τυφλό παιδί, η ίαση σε ασθενή κοπέλλα από τα Ψαρά που έπασχε από ανίατο νόσημα στο στόμα, η θαυματουργική επέμβασή της σε ανίκανο χρόνια πολλά να περπατήσει ασθενή, η θεραπεία παράλυτης γυναίκας και άλλα. 





 







Πλήθος κόσμου από όλα τα μέρη της Ελλάδας συρρέει στο Ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας για να δεχθεί τις ευεργετικές τις δωρεές. Γύρω από το ναό υπάρχουν αρκετοί ξενώνες για προσκυνητές καθώς και άνετος χώρος για κατασκήνωση και παρκάρισμα οχημάτων.
Η διαδρομή 45 χλμ. από την πόλη, γίνεται μέσα από γραφικό ασφαλτοστρωμένο δρόμο, που οδηγεί έως την είσοδο του προσκυνήματος.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια πολλοί προσκυνητές, ως τάμα προς την Αγία, διανύουν την συγκεκριμένη διαδρομή με τα πόδια τρέχοντας ή περπατώντας, με ποδήλατα, με άλογα για να αποδώσουν τον οφειλόμενο σεβασμό στο μεγαλείο και τον ηρωϊσμό της, αλλά και να ζητήσουν τη θαυματουργική Χάρη της για την επίλυση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.
Χρόνια πολλά στην Μαρκέλλα και τον Μάρκελλο.