Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Pre Game: Ατρόμητος - Όμηρος

Γήπεδο Αγ. Γεωργίου, ώρα 7:30 σχεδόν βράδυ, οι προβολείς ανάβουν και σιγά-σιγά φωτίζουν σχίζοντας το πυκνό σκοτάδι της νύχτας κι οι γνώριμες φιγούρες καταφθάνουν…


Σύνολο 22 ποδοσφαιριστές.

Το «Λιμνί» ξανά στις δόξες του.

Η προπόνηση ξεκινάει, οι οδηγίες συγκεκριμένες κι ο καιρός να θέλει να αλλάξει το σκηνικό.

Αμ δε, η δυνατή βροχή αποδείχτηκε λίγη για να την σταματήσει.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές με κέφι, όρεξη και καλή διάθεση άκουγαν κι εκτελούσαν τις οδηγίες του κόουτς χωρίς να υπάρχει καμία σκέψη για εγκατάλειψη, ακόμη κι ο τιμωρημένος Νιάκας παρών δείχνοντας τον στόχο. Ο στόχος βέβαια ένας, κοντινός…

Η μπάλα στο βρεγμένο τερέν να κάνει τα δικά της παιχνίδια, δυσκολεύοντας αμυντικούς και τερματοφύλακα, αλλά μία παραπάνω προσπάθεια κι όλα αντιμετωπίζονταν.

Αν εξαιρέσουμε τον Νιάκα που θα εκτίσει ποινή 4 αγωνιστικών για τα «καπρίτσια» του Σταφίδα, κανένα άλλο πρόβλημα δεν δείχνει ικανό να μειώσει την αγωνιστικότητα των παικτών μας για το ντέρμπυ που έρχεται.

Κυριακή 2/12/2012 ώρα 3:00 μμ στο «Λιμνί»
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΟΜΗΡΟΣ

Περιμένουμε τις κερκίδες γεμάτες από χωριανούς μας κι όχι από κοντοχωριανούς μας μιας κι η έδρα επιτέλους γύρισε εκεί που θέλαμε.

Διαιτητής ο Επιτροπάκης (σύμπτωση ε?) με βοηθούς τους Πετρίδης-Καρράς.


Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Βαθμολογία 11η αγωνιστική


Πάντα ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Σιδεριδάκη αλλά…



…στα όσα διαβάσαμε, περί προτροπών, υποψιών, συμβουλών και εκτιμήσεων του,  παρατηρήσαμε επίσης πως μνημόνευσε μόνο κάποια τα άρθρα του πειθαρχικού κώδικα και όχι όλα. Εκτός και δεν του έγιναν γνωστά τα γεγονότα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Για παράδειγμα του έγινε γνωστή η ρατσιστική συμπεριφορά που εκδηλώθηκε από την εξέδρα κατά την διάρκεια του αγώνα?   Αναφερόμαστε προφανώς στο άρθρο του κώδικα περί ρατσισμού που παρέλειψε να μνημονεύσει. Συγκεκριμένα, το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει πως περιλαμβάνονται αυστηρές ποινές για αξιωματούχους, ποδοσφαιριστές αλλά και οπαδούς που διαταράσσουν την ομαλή διεξαγωγή αγώνων με ρατσιστικά συνθήματα. Ο διαιτητής ή ο παρατηρητής του αγώνα άκουσαν τίποτα? Και αν δεν την έκαναν ποιες οι συνέπειες (άρθρο15 παρ.1 δ)?

Επίσης  το άρθρο 58 του Πειθαρχικού Κώδικα της FΙFΑ επιτρέπει στις εθνικές ομοσπονδίες να τιμωρούν με αφαίρεση βαθμών τους συλλόγους των οποίων οι οπαδοί πρωταγωνιστούν σε περιστατικά εκδήλωσης ρατσιστικής συμπεριφοράς. Μόνο η Γαλλία και η Ουγγαρία αποφάσισαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος που τους δίνει η διεθνής ομοσπονδία, ενώ προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και οι προτάσεις που δέχεται η αγγλική ομοσπονδία για την πάταξη του ρατσισμού.

Συνεπώς πριν καταδικάσουμε, καλό θα είναι να βάλουμε κάτω όλες τις παράμετρες και όλα τα δεδομένα, για να είμαστε κατά το δυνατόν πιο αμερόληπτοι. Το θέμα που έχει προκύψει δεν είναι όσο απλό φαίνεται όσον αφορά τον «ένοχο». Αν υπάρξει ποινικό μέρος, θα μπλέξει κάπως η κατάσταση.

Για να ξεκαθαρίσουμε τι θέση μας, έτσι ώστε να μην δώσουμε τροφή για άλλου είδους σχόλια, απλά θα πούμε για το ποδοσφαιρικό κομμάτι που μας ενδιαφέρει, πως όπου υπάρχουν ευθύνες και προβλέπονται διατάξεις για ποινές, θα πρέπει να αποδοθούν απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως. Είτε αυτοί είναι σωματεία είτε ποδοσφαιριστές είτε οπαδοί είτε διαιτητές είτε παρατηρητές. Έτσι ώστε να μην δικαιωθούν όσοι αναφέρουν για αποσιωπήσεις ή εκπτώσεις λόγω εκλογών ή ότι άλλο. Περί «εκπτώσεων» πάντως θα επανέλθουμε λίαν συντόμως. 


Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Καρυές - Ατρόμητος 1-5

Σχετικά εύκολα πέρασε η ομάδα μας από το «μικρό» γήπεδο των Καρυών με το ευρύ 1-5. Σκόρ που αντικατοπτρίζει την δυναμικότητα των 2 ομάδων, παρόλο που η ομάδα μας έπαιζε με 10 παίκτες από το 31’. 

Φάσεις και γκόλ:

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
2’ με το καλημέρα ευκαιρία, από ένα-δύο Γκιάλη-Μουλάκη, σούτ έξω από την περιοχή του πρώτου, λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
3’ και συνέχεια με πλασέ του Π.Σούκα με το αριστερό, δίπλα από το κάθετο δοκάρι των Καρυών.
13’ νέο ένα-δύο Σταματελόπουλου-Σ.Σούκα από αριστερά, συρτή σέντρα παράλληλη στο ύψος του πέναλτι, κάνει την προβολή ο Π.Σούκας και σκοράρει αλλά σηκώνει το σημαιάκι ο επόπτης ως οφσάιντ (σωστή απόφαση).
21’ κερδισμένο φάουλ έξω από την περιοχή και δεξιά, αναλαμβάνει να το εκτελέσει ο Σταματελόπουλος, η μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά στην πλάτη του τερματοφύλακα και μέσα, 0-1.

27’ ψιλοκρεμαστή σέντρα του Γκιάλη, απ’ευθείας πλασέ του Π.Σούκα, αποκρούει ο τερματοφύλακας κι ο επερχόμενος Σ.Σούκας σε κενό τέρμα το 0-2.
31’ σε ανυποψίαστη φάση-φάουλ υπέρ μας, κίτρινη κάρτα κι αμέσως 2η κίτρινη στον Νιάκα, κόκκινη, η ομάδα μας με 10 παίκτες (για την απόφαση θα γράψουμε στο τέλος).
36’ από πάσα από το κέντρο, ο Γ.Τσαφαράς παίρνει την μπάλα, γυρίζει περνάει τον αμυντικό και με ωραίο πλασέ μειώνει 1-2.
37’ πάσα Σταματελόπουλου στην πλάτη της άμυνας, βγαίνει ο Μουλάκης μόνος και πλασάρει εύστοχα, άμεση απάντηση του Ατρομήτου 1-3.
39’ φάουλ Σταματελόπουλου έξω από την περιοχή και στο ίδιο σημείο που σημείωσε το 1ο γκόλ, πάλι άψογη εκτέλεση αλλά διώχνει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας σε κόρνερ.
43’ σέντρα παράλληλη του Νύκτα από δεξιά, προλαβαίνει ο τερματοφύλακας τον Μουλάκη και διώχνει.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς η ομάδα μας να συνεχίσει την πίεση και το καλό ποδόσφαιρο του 1ου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να παίζεται η μπάλα στο κέντρο με συνεχή διωξίματα από τις άμυνες και των 2 ομάδων, αλλά η συνέχεια ήταν καλύτερη.
55’ φάουλ για τις Καρυές έξω από την περιοχή, ωραία εκτέλεση αλλά η μπάλα περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σάλβια.


65’ νέο φάουλ για τον Ατρόμητο έξω από την περιοχή, πάλι αναλαμβάνει να εκτελέσει ο Σταματελόπουλος, ωραία εκτέλεση και νέα εντυπωσιακή επέμβαση του τερματοφύλακα.
68’ δυνατό σούτ του Γκιάλη έξω από την περιοχή, δύσκολα αποκρούει ο τερματοφύλακας.


73’ δυνατό σούτ Μουλάκη έξω από την περιοχή, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Καρυών
78’ κάθετη μπαλιά του Μουλάκη στον Π.Σούκα, πλασάρει εύστοχα και κάνει το 1-4.

79’ νέα κάθετη μπαλιά του Σίμου στον αδελφό του, πάλι ο Παντελής πλασάρει εύστοχα κάνοντας το τελικό 1-5.

Από τα παραπάνω μπορούμε να βγάλουμε το συμπέρασμα, ότι παρόλο το μικρό γήπεδο, η ομάδα έκανε ευκαιρίες παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 

Μερικά φωνήεντα για την διαιτησία του ανεκδιήγητου Σταφίδα για τον οποίον ότι και να γράψουμε είναι λίγο, καθώς χαλάμε και τσάμπα φαιά ουσία. Καταρχήν είναι αφύσικο μία ομάδα να νικά 5-1 και να "κράζει" το κοράκι.  Έχει καταντήσει τουλάχιστον αηδία αλλά και ανέκδοτο Σταφίδας -> Ατρόμητος τουλάχιστον μία κόκκινη, με τις φετινές περιπτώσεις να είναι μέχρι στιγμής 3 και προφανώς θα έχει και συνέχεια εάν η διοίκηση δεν λάβει τα μέτρα της. Ο άνθρωπος είναι τουλάχιστον προκατειλημμένος και βγάζει τα απωθημένα του, ώστε να γίνεται ο πρωταγωνιστής του αγώνα. Ας τον χαίρονται οι «ειδικοί» της διαιτησίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του 2ου ημιχρόνου, όταν ο αμυντικός των Καρυών (κι ας μας διαψεύσουν) φώναξε, σε σημείο να ακουστεί σε όλο το χωριό, «ΑΣΤΗΝ» για να κάνει την κεφαλιά. Ο ορισμός του, για το συγκεκριμένο ματς, για μας ήταν περίεργος (αρκούσε να δούμε το πρόγραμμα) και το υπονοούμενο που αφήνουμε το αφήνουμε επίτηδες. Ο κύριος Σταφίδας μπορεί να αυτοεξαιρεθεί από τους αγώνες του Ατρομήτου βρίσκοντας καμία διακαιολογία όπως άλλοι διαιτητές για άλλες ομάδες?

Ο αμυντικός μας Γεωργούλης, σηκώνοντας τα χέρια ζήτησε τουλάχιστον φάουλ, φέρνοντας μας στη μνήμη κάτι παλιές διαιτησίες που έγιναν αιτία να χυθούν τόνοι μελανιού… αλλά ποιος ν’ακούσει.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου) : Σάλβια, Τομάζος, Ναρλιάν, Γκιάλης (Κύλης), Δασκάλου, Νιάκας, Σ.Σούκας, Σταματελόπουλος , Μουλάκης (Τώρας), Π.Σούκας, Νύκτας (Γεωργούλης), Σέργης, Ποδιάς Στ., Μίζερος, Παπαγιαννάκης.

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Παίκτης

Ένα νέο περιοδικό για το στοίχημα, Ο ΠΑΙΚΤΗΣ  θα κυκλοφορεί δύο φορές την βδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) στην τιμή του ενός ευρώ.
Όσοι "παίκτες" ασχολούνται με το "άθλημα" του στοιχήματος ας το προτιμήσουν και δεν θα χάσουν.
Ο διαχειριστής αυτού του blog γράφει και αναλύει στο περιοδικό, τους αγώνες των Ισπανικών πρωταθλημάτων, ασχολία που κάνει εδώ και 14 χρόνια μέσα  από διάφορα έντυπα, ιστοσελίδες και ραδιόφωνα (Betonet, KingBet, Γαύρος, Betviews, Espresso, STAR Κεντρικής Ελλάδας, Αθλητικά Νέα 98,7 κ.λ.π.)



Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

UPDATE: Επίθεση Σκοπιανών χάκερς στην ιστοσελίδα της Δάφνης?

Όποιος κάνει την απόπειρα να μπει στην ιστοσελίδα της Δάφνης, αφού κάνει εγγραφή???? θα διαπυστώσει ότι η ιστοσελίδα μάλλον έχει δεχθεί επίθεση από Σκοπιανούς χάκερς. Αυτό τουλάχιστον δηλώνουν με το χάρτη που είναι παντελώς προκλητικός και τουλάχιστον απαράδεκτος για να μην πούμε κάτι πολύ βαρύτερο. Παντελώς περίεργο γεγονός.

 Ιδού τι φαίνεται στην ιστοσελίδα της Δάφνης

UPDATE 1
Το σκαλίζουμε το θέμα διότι είναι πολύ περίεργο. Δυο εκδοχες ως τωρα μοιάζουν πιθανές

1) Πρίν από λίγες μέρες  χάκερ επιτέθηκε στη NASA με αυτό το όνομα και να η αναφορά:
"Ακόμη μια επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση φαίνεται να έχουν πραγματοποιήσει κακόβουλοι εισβολείς σε επίσημη ιστοσελίδα της NASA. Οι hackers κατάφεραν να εισβάλουν σε ακόμη μια ευπαθή ιστοσελίδα η οποία ανήκει στη NASA, μέσω... εκμετάλλευση ευπάθειας XSS (Cross site scripting). Η ιστοσελίδα που δέχθηκε την επίθεση είναι η http://onearth.jpl.nasa.gov και ο hacker ο οποίος την πραγματοποίησε είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "Antraxt Hacker" SecNews". 

Μοιάζει ακραίο πάντως να συνδέεται με αυτούς τους χάκερς.


2) ή πρόκειται για μία κίνηση  Σκοπιανών που πρόσφατα ξεκίνησαν πόλεμο με Αλβανούς "συναδέλφους"  τους  και ιδού μία σχετική αναφορά 
 http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/3576/77/lang,el/



UPDATE 2
Να ακόμα ένα ίχνος περί του ίδιου εθνικιστικού θέματος με την ίδια υπογραφή



UPDATE 3
Η σελίδα της Δάφνης πλέον"έπεσε"














UPDATE 4 
Το πρόβημα δείχνει να λύθηκε ωστόσο η ιστοσελίδα ανιχνεύεται ακόμα ως "επικίνδυνη" για τα antivirus



Ατρόμητος – Βαρβασιακός 6 - 1



Καθαρή και δίκαιη νίκη για την ομάδα μας, αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες μας μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο δεν ήθελαν να δώσουν συνέχεια στις αποτυχίες και με πολύ διάθεση και ακολουθώντας τις οδηγίες του προπονητή τους, ευχαρίστησαν τους φιλάθλους που ήρθαν να δουν το παιχνίδι.

Η ομάδα του Βαρβασιακού, προσπαθούσε με μακρινές μπαλιές να βρει τους γρήγορους επιθετικούς της, ώστε να δημιουργήσει καταστάσεις στην εστία του Ατρομήτου.

Η ομάδα μας φόρεσε τη νέα εμφάνιση, η οποία είναι προσφορά της κας Ξενιά, εις μνήμη του συζύγου και χωριανού μας Στέλιου.

Τα γκόλ :
12’ από δεξιά σε σέντρα του Καρανικόλα, αφού πέρασε η μπάλα από τον Νύκτα στο ύψος του πέναλτι, έφτασε στον Γκιάλη που από πλάγια αριστερά στην κλειστή γωνία του Ανδρεάδη για το 1-0.

35’ σε κλέψιμο της μπάλας από αριστερά και σούτ του Γκιάλη έξω από την περιοχή, ασταθής απόκρουση του Ανδρεάδη, ο επερχόμενος Μουλάκης δεν δυσκολεύτηκε να την σπρώξει στα δίχτυα 2-0.

43’ από πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή ο Σταματελόπουλος κινείται παράλληλα της περιοχής και με δυνατό τεχνικό σούτ στην απέναντι γωνία του ΒΑΟ 3-0.

46’ εκτέλεση φάουλ του Σταματελόπουλου με σέντρα, στο πέναλτι βρίσκει τον Μουλάκη που με κεφαλιά σκοράρει για το 4-0.

54’ σε γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από αριστερά, συρτή σέντρα του Γκιάλη παράλληλα πετάγεται ο Νύκτας (κλασική κίνηση) με πλασέ 5-0.

68’ κάθετη μπαλιά του Σ.Σούκα στον αδελφό του Παντελή, τσιμπάει την μπάλα αποφεύγοντας την έξοδο του τερματοφύλακα, αλλά ανατρέπεται κι ο Ευστρατίου δίνει πέναλτι. Το εκτελεί ο Μουλάκης κάνοντας χατ-τρικ και 6-0.

77’ σε κάθετη μπαλιά, ο Μπάλιου με γυριστό σούτ από το ύψος της περιοχής πλασάρει εύστοχα τον Σάλβια κάνοντας το τελικό 6-1.

Ευκαιρίες έκανε ακόμη αρκετές και στα 2 ημίχρονα η ομάδα μας με πρωταγωνιστές το τρίο Μουλάκη-Νύκτα-Π.Σούκα

Δοκάρια από ένα για κάθε ομάδα, στο 1ο ημίχρονο για τον Ατρόμητο και στο 2ο ημίχρονο για τον ΒΑΟ.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου) : Σάλβια, Τομάζος, Ναρλιάν, Γκιάλης, Γεωργούλης, Σταματελόπουλος, Σ.Σούκας,  Καρανικόλας, Μουλάκης, Π.Σούκας, Νύκτας, Μυλωνάς, Τώρας, Σέργης, Τσόφλιας, Δασκάλου, Σ.Ποδιάς.

Βαθμολογία 10η αγωνιστική


Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Δάφνη – Ατρόμητος 2-1 στα πέναλτι (0-0)



Στην διαδικασία των πέναλτι (0-0 στο 90λεπτο και την παράταση), κρίθηκε η πρόκριση για τα ημιτελικά της φετινής διοργάνωσης του κυπέλλου, με την Δάφνη στοιχειωδώς πιο εύστοχη να πανηγυρίζει καθώς ο Ατρόμητος «κατάφερε» να αστοχήσει στα τέσσερα από τα πέντε πέναλτι που εκτέλεσε.


Συνολικά ο αγώνας ήταν πολύ μέτριος με κύριο χαρακτηριστικό τα πάρα πολλά λάθη . Ελάχιστες φάσεις που δεν δικαιολόγησαν την ποιότητα των δύο ομάδων.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Κάκιστο το θέαμα που προσέφεραν οι δύο από τις κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες του νησιού στο πρώτο ημίχρονο. Αλλεπάλληλες λάθος μεταβιβάσεις εκατέρωθεν με έκδηλη την αδυναμία να βγάλουν έστω και μία αξιόλογη φάση. Χαρακτηριστικό ίσως το γεγονός ότι ο διαιτητής κύριος Επιτροπάκης δεν υποχρεώθηκε ούτε μία φορά σε «κούρσα», αρκούμενος να διαιτητεύει με άνεση από το κέντρο του γηπέδου.

Αν αναζητούσαμε κάποιες φάσεις, αυτές θα ήταν δύο αδύναμα σουτ του Ατρομήτου με τον Σίμο Σούκα στο 25’ και τον Μουλάκη στο 30, που εξουδετερώθηκαν εύκολα από τον Παϊδούση και άλλα δύο της Δάφνης που πέρασαν άουτ. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου ημιχρόνου οι τρεις κίτρινες (αχρείαστες) στους Κύλη, Νιάκα και Νύκτα ενώ μία δέχτηκε και η Δάφνη, που καταλογίστηκε στον Ελευθερίου. ΄

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα καλυτέρευσε με τις δύο ομάδες να δημιουργούν τρεις συνολικά κλασικές φάσεις να σημειώσουν γκολ.
Πρώτη καλή στιγμή στο 53΄όταν σε σουτ του Πουλιού ο Σάλβια έδιωξε έξοχα σε κόρνερ.
Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 67΄όταν ο Σίμος Σούκας σούταρε λίγο μέσα από την μεγάλη περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Παϊδούση.
Στο 70΄δυνατό και αχρείαστο μαρκάρισμα του Κύλη πάνω στο Παπαλάνη απέφερε την δεύτερη κίτρινη, που άφησε την ομάδα του με δέκα πάικτες.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Δάφνη ισοφάρισε τα δοκάρια όταν σε σέντρα του Πουλιού  από δεξιά, ο Μονιός σημάδεψε το δοκάρι.
Στο 73΄ (Ναραγιάν στη θέση του Γκιάλη) και στο 76΄ (Σταματελόπουλος στη θέση του Νύκτα), ο κόουτς Παπαθεοδώρου συμμάζεψε με τις δύο αλλαγές την ομάδα του, η οποία παρουσιάστηκε στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας του αγώνα πιο δεμένη δίχως να φαίνεται ότι αγωνίζεται με δέκα.
Στο 89΄ο Μουλάκης δέχτηκε για διαμαρτυρία κίτρινη κάρτα κλείνοντας τα αξιοσημείωτα του 90λεπτου  


ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης ο διαιτητής κύριος Επιτροπάκης έκανε «δώρα». Πρώτα χαρίστηκε στο Νιάκα που τράβηξε αντίπαλο και έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη ενώ λίγο μετά χαρίστηκε στον Ζαμπετάκη που έπρεπε να δει και αυτός δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα από πίσω. Καλύτερη φαση ένα σουτ του Ζαμπετάκη που απέκρουσε με τα πόδια ο Σάλβια.

B΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το δεύτερο ημίχρονο της παράτασης ξεκίνησε με ένα καλό σουτ του Ζαμπετάκη που πέρασε άουτ στο 107΄. Λίγο μετά ο Σεζένιας δέχτηκε κίτρινη για διαμαρτυρία και στο 115΄ο Σκούφαλος για «φράγμα» στον Παντελή Σούκα. Τελευταία φάση και της παράτασης ένα πολύ καλό σουτ του Σίμου Σούκα στο 117΄που απέκρουσε με δυσκολία ο Παϊδούσης σε κόρνερ.

ΠΕΝΑΛΤΙ


Μουλάκης 0-1
Σεζένιας 1-1
Σίμος Σούκας, απέκρουσε ο Παϊδούσης
Παπαλάνης 2-1
Παντελής Σούκας, δοκάρι
Σκούφαλος, άουτ
Καρανικόλας, απέκρουσε ο Παϊδούσης με τη μπάλα να βρίσκει δοκάρι
Μονιός, δοκάρι
Σταματελόπουλος, άουτ.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου): Σάλβια, Τομάζος, Γεωργούλης, Νιάκας, Καρανικόλας, Κύλης, Γκιάλης (72΄Ναραγιάν), Νύκτας (80΄Σταματελόπουλος), Σ. Σούκας, Π. Σούκας, Μουλάκης. 

Οι φωτό είναι από την ζωντανή μετάδοση του αγώνα

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ατρόμητος - Λαίλαπας 5-1



Επιβλητική νίκη με 5-1 πέτυχε ο Ατρόμητος απέναντι στην ομάδα μας στο Στάδιο Αγίου Γεωργίου την περασμένη Κυριακή. Οι περσινοί πρωταθλητές ήταν καλύτεροι σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, από την ομάδα μας, που κρατήθηκε στο παιχνίδι για ένα μόνο ημίχρονο (1-1 σκορ ημιχρόνου). Ο Λαίλαπας παρατάχθηκε για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του με 5 ποδοσφαιριστές στην άμυνα (Μονιός, Πολίτης, Νύκτας, Γαλάνης και Μπουγιούκας) με προφανή σκοπό να περιορίσει την πολύ καλή επιθετική γραμμή του Ατρομήτου, ενώ ο Ζαννίκος αγωνίστηκε, μετά από πολύ καιρό, στην κορυφή της επίθεσης, στην προσπάθεια να δημιουργήσει, με την ταχύτητά του, πρόβλημα στον αντίπαλο κατά τις αντεπιθέσεις. Οι πρωταθλητές είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, και πίεζαν από την αρχή την ομάδα μας που είχε αμυντικό προσανατολισμό, ενώ από νωρίς (9΄΄) μπήκαν μπροστά στο σκορ από ένα λάθος της άμυνας. Η υπεροχή του Ατρομήτου, στη συνέχεια, δεν απέφερε δεύτερο γκολ και μάλιστα ισοφαρίστηκε από ένα εξαιρετικό γκολ του Ζαννίκου στο 26΄΄ που ανέβασε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών μας που πατούσαν πλέον καλύτερα στο γήπεδο. Αυτό, όμως, κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να καθαρίσει νωρίς το ματς, που αν δεν το έκανε, σίγουρα θα λειτουργούσε εις βάρος του στη συνέχεια. Και δυστυχώς για την ομάδα μας το πέτυχε. Με γκολ του Μουλάκη (13΄΄) και Νύκτα το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 3-1 στο 61΄΄. Ο Λαίλαπας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ στις ευκαιρίες που δημιούργησε στο 63΄΄ και στο 74΄΄, και κάπου εκεί το ματς τελείωσε. Με 2 εκπληκτικά τέρματα από σουτ έξω από την περιοχή του Γαρδίκη στο 80 (Σούκας) και στο 87 (Καρανικόλας) ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 5-1, αποτέλεσμα πέρα για πέρα δίκαιο με την εικόνα που παρουσίασαν οι 2 ομάδες. 

 
Το φιλμ του αγώνα όπως το είδαμε εμείς (Λαίλαπας):
9΄΄ ΓΚΟΛ: Σε αντεπίθεση του Ατρόμητου, ο Γαλάνης κάνει λάθος κεφαλιά σε σέντρα που γίνεται από τα αριστερά, με αποτέλεσμα ο Κ. Νύκτας να γίνει κύριος της μπάλας, να τριπλάρει το Γαρδίκη, που είχε βγεί για να τον προλάβει, και να πλασάρει: 1-0.
12΄΄Σέντρα από δεξιά για τον Ατρόμητο. Το Νο 9 παίρνει την κεφαλιά εντός της περιοχής του Γαρδίκη, αλλά καταλήγει μόλις άουτ.
14΄΄Σουτ εντός περιοχής για τον Ατρόμητο, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γαρδίκη.
24΄΄ Μακρινή πάσα από δεξιά για το αριστερό εξτρέμ του Ατρόμητου που σεντράρει στην περιοχή του Λαίλαπα. Το Νο 9 του Ατρόμητου αστοχεί προ του άδειου τέρματος του Γαρδίκη που είχε βγει στο πρώτο δοκάρι.
26΄΄ ΓΚΟΛ: Ο Ντάικο πασάρει στο Ζαννίκο, που βγαίνει από δεξιά, περνάει το αριστερό μπακ των αντιπάλων, και επιχειρεί τεχνικό σουτ στο αριστερό Γ της εστίας του Ατρομήτου. 1-1! Εκπληκτικό γκόλ!
49΄΄ Ο Α. Πιτσικούλης, από κάθετη πάσα του Ζαννίκου, βγαίνει τετ α τετ και επιχειρεί συρτό σουτ. Με τα πόδια βγάζει ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου.
51΄΄ Τετ α Τετ ο Μουλάκης από αριστερά, σουτάρει ανενόχλητος, πολύ καλή επέμβαση Γαρδίκη.
58΄΄ ΓΚΟΛ: Σουτ εξ επαφής του Μουλάκη, μετά από σέντρα από δεξιά 2-1.
59΄΄ Δοκάρι για τον Ατρόμητο από σουτ του Π. Σούκα εντός της περιοχής του Γαρδίκη.
60΄΄ ΑΛΛΑΓΗ: Στη θέση του Ντάικο ο Σταμέλος.
61΄΄ ΓΚΟΛ: Κόρνερ για τον Ατρόμητο από αριστερά. Κεφαλιά του Νύκτα εξ επαφής 3-1 για τους πρωταθλητές.
63΄΄ Μακρινή μπαλιά στον κενό χώρο από τον Πολίτη για το Ζαννίκο, που περνάει τους αμυντικούς σαν σταματημένους, τριπλάρει και τον τερματοφύλακα και σουτάρει δυνατά, αλλά η μπάλα πάει στο οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά κοντρολάρει και επιχειρεί νέο σουτ, που βγάζει με τα πόδια, πάνω στη γραμμή, αμυντικός του Ατρόμητου.
74΄΄ Σέντρα Ζαννίκου από αριστερά για τον Α. Πιτσικούλη, που κοντρολάρει μέσα στην περιοχή, αποφεύγει τον αμυντικό, αλλα. κάνει «τσαφ» και αποκρούει εύκολα ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου.
78΄΄ ΑΛΛΑΓΗ: Ο Αργυριάδης στη θέση του Μακρινού.
80΄΄ ΓΚΟΛ: Εκπληκτικό γκολ για Σίμο Σούκα με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή του Λαίλαπα.: 4-1.
83΄΄ ΑΛΛΑΓΗ: Στη θέση του Ζαννίκου περνάει ο Λιόβαρης.
85΄΄ Αντεπίθεση για τον Ατρόμητο, με το σουτ του Μουλάκη να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Γαρδίκη.
87΄΄ ΓΚΟΛ: Εξαιρετικό σουτ Καρανικόλα έξω από την περιοχή του Λαίλαπα: 5-1!

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Αἱ "πατριαρχικαί" προτροπαί ....

Πῶς ὅμως θά ἠμπορέσωμεν νά ἀνταποκριθῶμεν εἰς τάς βαρυτάτας ποδοσφαιρικάς  ἀπαιτήσεις?   

 Ὅλα τά φάρμακα διά τήν αὐτήν ἀσθένειαν δέν ἐφαρμόζονται εἰς ὅλους τούς ἀσθενεῖς. Καί αἱ πνευματικαί ἰατρεῖαι διά τάς αὐτάς πνευματικάς ἀσθενείας δέν ἀσκοῦνται εἰς ὄλους τούς πνευματικῶς ἀσθενεῖς. Καί οἱ ὀξεῖς περιπτώσεις θεραπεύονται μέ μαλακτικά μέσα: «τούς παροξυσμούς ἐμβροχαῖς παῦε».


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μας έχεις ζαλίσει πλέον Σταυρακάκη με τις εμμονές σου



Έχει κολλήσει η βελόνα με τα μέλη της πειθαρχικής επιτροπής. Ε, αφού δεν θέλουν να τα αναρτήσουν, θα τους βάλεις με το ζόρι? Να στα πούμε εμείς  λοιπόν μπας  και ησυχάσουμε από το μαρτύριο της εμμονής σου.

Πειθαρχική Επιτροπή Ε.Π.Σ. Χίου

1) Σ. Δ. (υπάλληλος ασφαλιστικού ταμείου)

2) Ν. Ι. (Δημοτικός υπάλληλος)

3) Κ. Γ. (ελεύθερος επαγγελματίας)

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Μικρασιατική – Ατρόμητος 1-3

Ωραίο παιχνίδι σήμερα στο Φαφάλειο στάδιο υπό το φως των προβολέων λόγω της απεργίας των εργαζομένων του Δημοτικού Σταδίου Χίου. Πρωταγωνιστής της νίκης του Ατρομήτου ο Παντελής Σούκας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστέρησε κάποιος από τους συμπάικτες του.



Παιχνίδι ανάμεσα σε πρώην συμπαίκτες, δυνατό αλλά σε αθλητικά πλαίσια, άψογο κλίμα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές και διοικήσεις, παράδειγμα για όλους.
Αγωνιστικά ο Ατρόμητος στο 1ο ημίχρονο ήταν νευρικός, δεν του έβγαιναν οι φάσεις κι αυτό επηρέαζε τους παίκτες. Προηγήθηκε αλλά δεν έδειξε να βρίσκει τα «πατήματά» του. Αντίθετα στο 2ο ημίχρονο, παρόλο που ισοφαρίστηκε νωρίς, το γκόλ του έδωσε δύναμη, αποτελεσματικότητα, ισορροπία, «τσαμπουκά» για να καθαρίσει το παιχνίδι. 

Βέβαια σ’αυτό τον βοήθησε και η Μίκρα, διότι όσο έπαιζε «κλειστά» και δεν του άφηνε χώρους, του δημιουργούσε προβλήματα, σε αντίθεση μετά την ισοφάριση, που βγήκε μπροστά να κυνηγήσει την νίκη. Με αποτέλεσμα να δώσει του απαιτούμενους χώρους στους επιθετικούς του Ατρομήτου που με φαρμακερές αντεπιθέσεις έφταναν εύκολα στην εστία του Γωνιά.

Σε καλό γήπεδο (ακούει κανείς?), ο Ατρόμητος έδειξε ότι μπορεί να κάνει περισσότερες φάσεις, μπορεί να αντιδράσει όταν κάτι δεν πάει καλά και γενικώς οι παίκτες του δείχνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις ενέργειές τους. Οφείλουμε πάντως να τονίσουμε πως η εστία του Ατρομήτου παραβιάστηκε και πάλι, άσχετα με πιο τρόπο.
Φάσεις και γκόλ :

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
5’ από κλέψιμο και μπαλιά στον Σούκα στην μικρή περιοχή, πλασάρει με υπερένταση, αλλά σε καλή θέση ο Γωνιάς αποκρούει με τα πόδια.
7’ άσχημο διώξιμο του Δασκάλου, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά, ο Σταθάκης διώχνει σε κόρνερ για σιγουριά.
9’ σέντρα του Καρανικόλα από δεξιά στο 1ο δοκάρι, πετάγεται ο Σούκας και με πλασέ κανένα περιθώριο στον Γωνιά 0-1.
20’ σε 2πλή φάση μέσα στην μικρή περιοχή του Ατρομήτου, με σούτ να κοντράρονται, και να διώχνει η άμυνα στο τέλος.
24’ σέντρα από φάουλ του Φαφαλιού στο 2ο δοκάρι την κεφαλιά ο Κουτελάκης, λίγο έξω από την εστία.
25’ από αριστερά σε μακρινή μπαλιά, βγαίνει ο νύκτας τετ-α-τετ, αλλά αργεί και τον κλείνει ο Γωνιάς που διώχνει σε κόρνερ.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
50’ σε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, το εκτελεί ο Φαφαλιός συρτά στο 1ο δοκάρι στον αμαρκάριστο Κουτελάκη, πλασάρει αλλά η μπάλα περνάει παράλληλα από το τέρμα, ο Σούκας στην προσπάθεια να διώξει την σπρώχνει μέσα στο τέρμα.
55’ από κόρνερ, η μπάλα πάει στο 2ο δοκάρι, γυριστό σούτ του Νύκτα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και κάτω στη γραμμή διώχνοντας η άμυνα της Μίκρας, παίζεται δείχνει ο Επιτροπάκης.
60’ δυνατό σούτ του Γκιάλη έξω από την περιοχή, αποκρούει ο Γωνιάς, στρώνεται η μπάλα στο ύψος του πέναλτι στον Νύκτα, αργεί υπερβολικά και κλείνεται με αποτέλεσμα να χαθεί μοναδική ευκαιρία.
68’ μπαλιά στον Νύκτα με το στήθος την στρώνει στον Σούκα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στην αριστερή γωνιά της Μίκρας 1-2.
74’ και 79’ κάθετες μπαλιές στην πλάτη στον Σούκα, μόνος με τον τερματοφύλακα, σφυρίζει για οφσάιντ ο διαιτητής από υπόδειξη του επόπτη, παράπονα από τους παίκτες του Ατρομήτου.
82’ άλλη μια σέντρα του Καρανικόλα από δεξιά, πάλι στο 1ο δοκάρι ο Σούκας, η μπάλα γλείφει την εξωτερική πλευρά του δοκαριού.
89’ άλλη μια υποδειγματική κάθετη μπαλιά του Γκιάλη στον Σούκα, που βγαίνει απέναντι στον Γωνιά, τον πλασάρει εύστοχα κι εκεί κάπου τελειώνει το παιχνίδι 1-3.
90+3’ δυνατό σούτ του Γεωργούλη έξω από την περιοχή, έξω από το αριστερό δοκάρι του Γωνιά.

Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κυρίου Επιτροπάκη, με μοναδική παρατήρηση ότι γύριζε πολύ πίσω (2-3 φάσεις) τα φάουλ σε πλεονέκτημα.

Ατρόμητος (Παπαθεοδώρου) : Σταθάκης, Τομάζος, Κύλης, Γκιάλης, Δασκάλου, Νιάκας, Σταματελόπουλος (Αττώνης), Καρανικόλας, Μουλάκης (Γεωργούλης), Σούκας Π. , Νύκτας (Τώρας), Σέργης, Αποστολάκης, Ναρλιάν, Ποδιάς Στ.

Υ.Γ.
Γνωρίζουμε ότι στεναχωρούμαι αρκετούς ημέτερους και υμέτερους που ασχολούμεθα ακόμα με τον Ατρόμητο. Ειλικρινά είναι δύσκολο να τους εξηγήσουμε αλλά και δύσκολο να καταλάβουν το γιατί.