Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Άριστος διαιτητής στο Α.Ο. Μυκόνος - Κανάρης



Ο Σπύρος Σελίμος του συνδέσμου Λακωνίας, αξιολογημένος διαιτητής Super League
θα απονείμει δικαιοσύνη στην αναμέτρηση Α.Ο.  Μύκονος – Κανάρης. Εξαιρετικός διαιτητής που σφύριξε πρόσφατα με απόλυτη επιτυχία το Ηρακλής – Παναιτωλικός.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΡΗ


Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πουλιός και Κούτικας ανηφορίζουν Αι Γιώργη, αλλά και....



Με την μέχρι τώρα πληροφόρηση οι Πουλιός και Κούτικας αποτελούν τα δύο πρώτα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδος του Ατρομήτου για την νέα σεζόν.
Καλώς ήρθαν και πάντα επιτυχίες. 


Παράλληλα διαβάσαμε πως οι μαέστροι, βομβορίχτες, ιατροί χειρούργοι ύψιστης ακρίβειας νανομέτρου (1 νανόμετρο = 0.000000001 μέτρα), του ΔΣ του Ατρομήτου κινήθηκαν με ταχύτητα φωτός (300 χιλιάδες χιλιόμετρα /sec) και απέκτησαν τους Καζάκο και Γούτη. Καλώς ήρθαν και αυτοί και επίσης πάντα επιτυχίες.

Αναμφίβολα η ομάδα σήμερα έκλεψε την παράσταση. Θερμά Συγχαρητήρια.















Αναμένουμε με αγωνία την.....



Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στις 11/6 τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΟ



Δόθηκε σαν να λέμε «παράταση» και η υπόθεση μετατέθηκε για τον Ιούνιο. Ως τότε θα αλλάξουν πολλά και όπως είναι αναμενόμενο, κατά την εκτίμησή μας,  η ΕΠΟ δεν θα αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα ή θα καταπέσουν ή θα αποσυρθούν. 


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ Γ.ΣΑΡΡΗ
 "Νομίζω πως όλο αυτό που γίνεται είναι μία κίνηση απελπισίας της αντιπολίτευσης γιατί αυτή είναι που κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Θέλει να ρίξει μια νόμιμα εκλεγμένη διοίκηση. Αυτοί είναι που τα έβαζαν τόσα χρόνια με κυβερνήσεις για να μην παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά κρίμα να πηγαίνουμε στα πολιτικά δικαστήρια για ένα τόσο γελοίο θέμα. Δεν υπάρχει καμία παραβίαση του αυτοδιοίκητου. Μπορεί να γίνει μομφή με τον απαιτούμενο αριθμό των ενώσεων κι αυτός είναι ο μόνος δημοκρατικός, νόμιμος τρόπος για να πάμε σε εκλογές.

Έχω ακούσει πολλά για το χαρτί που έχει έρθει από την FIFA μέχρι και για πλαστογράφηση. Χθες μας ήρθε χαρτί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία που μιλά καθαρά για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια ενέργεια και αφορά όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα Κύπελλα Ευρώπης. Είναι γνωστό πως η FIFA δεν δέχεται διορισμένες διοικήσεις. Οι συγκεκριμένοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια ζητούν να ορίσει το Πρωτοδικείο διοίκηση και να διορίσει εκείνους που ήταν με την παράταξη Γκαγκάτση στις προηγούμενες εκλογές.

Εγώ πληροφορήθηκα για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί την Παρασκευή το μεσημέρι ενώ βρισκόμουν σε σύσκεψη της UEFA. Θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που θα θιγούν αφού το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί εκτός UEFA. Κι αναφέρομαι σε όλες τις ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη και την Εθνική. Μέχρι στιγμής 45 ενώσεις συμπαρίστανται στην νόμιμη διοίκηση που έχει εκλεχθεί στην ΕΠΟ.

Κανείς δεν ξέρει αν είναι ανιψιά μου ή όχι. Όταν ένας πρόεδρος ζητά από το Δ.Σ. να προσλάβει μια ιδιαιτέρα με σύμβαση ενός χρόνου είναι απολύτως νόμιμο. Εγώ σέβομαι όλους τους εργαζόμενους και ποτέ δεν τα έβαλα μαζί τους".

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Κανάρης – Αναγέννηση Γέρας 1-1



Οι πρώτες απώλειες βαθμών ήρθαν τελικά εντός έδρας καθώς ο Κανάρης παραχώρησε το 1-1 στην Γέρα. Όλα τώρα θα κριθούν στην Μύκονο, με τον Κανάρη να ξεκινά από θέση ισχύος.

Καλό και δυνατό ματς με πολλές φάσεις και αρκετά φαλτσοσφυρίγματα. Στο 1-1 λίγο πριν το φινάλε έχασε πέναλτι που ελπίζουμε να μην αποβεί καθοριστικό. Ο Κανάρης μπορεί να αισθάνεται τυχερός αλλά ταυτόχρονα και άτυχος.

Όσον αφορά την διαιτησία τα λιγότερα παράπονα θα πρέπει να τα έχει ο Κανάρης καθώς και οι δύο ομάδες αδικήθηκαν.

ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΟΛΟΘΕΡΜΑ ΣΤΟ ΚΑΝΑΡΗ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ


Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μετά τον Γιαζιτζόγλου προσέγγισε τον Νέλα



Μετά την απώλεια του Γιαζιτζόγλου ο οποίος συμφώνησε ως γνωστόν με τον Όμηρο αν και στο μεταξύ διάστημα είχε δεχθεί την καλύτερη «προσέγγιση» από τον Ατρόμητο, ο πρόεδρος των Αγιοργούσων σύμφωνα με τις πληροφορίες, θέλει να εντάξει στο δυναμικό της ομάδας τον Νέλα.

Στο μεταξύ παραμένει αμείωτο το ενδιαφέρον για τον Βολάκη του οποίου ο πατέρας δεν θέλει να συνεχίσει στο Πυργί και του Στάμαργα που θέλει να αλλάξει περιβάλλον. Νέο όνομα στην μεταγραφολογία της εποχής για τον Ατρόμητο αυτό του Στ. Παλαύρα.

Μακάρι οι προσπάθειες της διοίκησης για την ενίσχυση της ομάδας να ευοδωθούν.

Δεν ανησυχούν οι κρατούντες για την νέα επίθεση



Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής που βρίσκεται στο Λονδίνο μαζί με τον αναπληρωτή πρόεδρο Γιάννη Παπακωνσταντίνου και τον Β' αντιπρόεδρο Γιώργο Βούρβαχη για το συνέδριο της UEFA επιστρέφει στην Αθήνα αύριο και όπως έλεγαν πηγές προσκείμενες σε αυτόν, δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την έκβαση της υπόθεσης.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ακόμη για τους ισχυρισμούς που περιέχονται στα ασφαλιστικά μέτρα ότι η σύμβαση με το Travel Plan ίσχυε και επί προεδρίας Γκαγκάτση αλλά και επί προεδρίας Πιλάβιου, ότι η μεν αναδιάρθρωση των κατηγοριών εγκρίθηκε πανηγυρικά από τις εμπλεκόμενες λίγκες, για το δε μνημόνιο ρύθμισης των χρεών στους παίκτες συμφώνησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Επίσης, διέψευσαν ότι ο Γιώργος Σαρρής προσέλαβε την ανιψιά του, ενώ έλεγαν ότι ο εκτελεστικός γραμματέας της Ομοσπονδίας διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα που προβλέπονται.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ξέσπασε και νέος πόλεμος


Αλλεπάλληλα πλέον τα επεισόδια που παρακολουθούμε σε πολλά μέτωπα, στα οποία προστέθηκε ακόμα ένα.   Δεν υιοθετούμε τίποτα παρά πληροφορούμε και αναμένουμε και εδώ εξελίξεις.  

Αίτημα να βγει έκπτωτη η διοίκηση της ΕΠΟ κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Γιάννης Χατζηαποστόλου.

«Επανάσταση» κατά της ΕΠΟ ξεκίνησαν δύο πρόεδροι ενώσεων ποδοσφαιρικών σωματείων της περιφέρειας. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς, Γιάννης Χατζηαποστόλου, κατέθεσαν αίτημα στο Ειρηνοδικείο για να βγει έκπτωτη η διοίκηση της ποδοσφαιρικήςομοσπονδίας.

Οι δύο πρόεδροι κατηγορούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ότι προσέλαβε την ανιψιά του με μηνιαίο μισθό που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ενώ καταγγέλλουν ότι μετά την εκλογή της στις αρχαιρεσίες της 6ης Οκτωβρίου του 2012, η νέα διοίκηση έχει προβεί σε σειρά παραβάσεων που είναι αμφισβητήσιμες και θα έπρεπε να οδηγήσουν σε νέες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, χαρακτηρίζει παράνομη την άμεση ισχύ της ενοποίησης της Γ'-Δ' Εθνικής, καθώς θα έπρεπε να ισχύσει από την επόμενη χρονιά, δίνοντας  χρόνο στα σωματεία να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν.

Σε δηλώσεις του στο grandsport.gr ο Τζώρτζογλου επισήμανε: «Από 6 Οκτωβρίου που έχει αναλάβει, έχουν πάρει μια σειρά αποφάσεων όπου είναι πέρα για πέρα παράνομες. Λέμε ότι  η διοίκηση είναι έκπτωτη και ζητάμε από το ειρηνοδικείο να ορίσει Διοικούσα Επιτροπή μέχρι να γίνουν εκλογές. Καταρχήν ο κ. Σαρρής προσέλαβε την ανιψιά του στην ΕΠΟ με μισθό πρόκληση για την κατάσταση που επικρατεί».

Η κλήση επιδόθηκε στις 14:30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας και τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν την Τρίτη 28/5 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Η έκπτωση του Δ.Σ της ΕΠΟ ζητείται για τους ακόλουθους λόγους:

1. Επειδή κακώς προσελήφθη από την ΕΠΟ, συγγενικό πρόσωπο του προέδρου της
2.Επειδή ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα βάσει του καταστατικού για τη θέση που κατέχει (πτυχίο ΑΕΙ και ξένης γλώσσας)
3.Επειδή τροποποιήθηκε ο Κανονισμός Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, με την υπογραφή του «ποδοσφαιρικού μνημονίου», κατά παράβαση των κανονισμών.
4.Επειδή η συγχώνευση Γ’ και Δ’ Εθνικής σε μία κατηγορία, έγινε μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου κατά παράβαση των κανονισμών.
5.Επειδή η σύμβαση με το Travel Plan που υπεγράφη από την προηγούμενη διοίκηση και εφαρμόζεται από την παρούσα, δεν πέρασε από το Δ.Σ.της ΕΠΟ
6.Επειδή σε κάθε Δ.Σ της ΕΠΟ, παρίστανται εκ περιτροπής πέντε αναπληρωματικά μέλη, των οποίων η αποζημίωση βαραίνει την Ομοσπονδία.

Μεταγραφολογική φήμη?



Ακούστηκε πιθανή ανταλλαγή μεταξύ Ατρομήτου και Βαρβασίου, με τον Παπαγιαννάκη να ανταλλάσετε με τον Ντεμίρι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και μακάρι, ο Ατρόμητος ενισχύεται.

Από κει και πέρα κάποια άλλα θέματα όπως αυτό με τον Στεφανή Μουλάκη, είναι ακόμα ρευστά. Η πρώτη ουσιαστική επαφή με τον νέο πρόεδρο του Ατρομήτου, δεν έφερε αποτελέσματα καθώς έκανε την εμφάνισή της μία «αβυσσαλέα» απόσταση.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οι λαγοί, οι αλεπούδες, τα ποντίκια και οι γάτες.



Ο Αίσωπος ήταν αρχαίος Έλληνας μυθοποιός και θεωρείται ιδρυτής του λογοτεχνικού είδους που σήμερα ονομάζεται παραβολή ή αλληγορία. Οι μύθοι του έχουν ιδιαίτερη χάρη, θαυμαστή απλότητα κι άφταστη διδακτικότητα! Είναι παρμένοι από τη καθημερινή ζωή και τη φύση. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο να τους διαβάζουν μικροί και μεγάλοι. Να δύο διδακτικοί.

Οι λαγοί και οι αλεπούδες
Οι λαγοί κήρυξαν πόλεμο στον αετό και ζήτησαν από τις αλεπούδες να συμμαχήσουν μαζί τους.
«Πολύ ευχαρίστως θα σας βοηθούσαμε, αν δεν ξέραμε καλά ποιοί είστε και με ποιόν πολεμάτε» τους απάντησαν εκείνες.

Το ποντίκια και οι γάτες
Κάποτε οι γάτες κήρυξαν πόλεμο στα ποντίκια και τα κατατρόπωσαν. Τα ποντίκια, ξέροντας πως νικήθηκαν απ’ την αδυναμία και τη δειλία τους, διόρισαν αρχηγούς και στρατηγούς. Οι αρχηγοί μόλις εκλέχτηκαν λοιπόν, αποφάσισαν να ξεχωρίσουν απ’ τους άλλους κι έβαλαν κέρατα στα κεφάλια τους, για να δείχνουν τάχα πιο γενναίοι.
Στο μεταξύ, οι γάτες ξανάκαναν επίθεση και τους έστρωσαν στο κυνήγι. Τα ποντίκια έτρεξαν γρήγορα και χώθηκαν στις τρύπες τους. Έτρεξαν κι οι αρχηγοί τους, αλλά τα κέρατα τους εμπόδισαν να τρυπώσουν κι οι γάτες τους κατασπάραξαν.


Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Αναγέννηση Γέρας – Α.Ο. Μυκόνου 1-3



Πολύ εύκολα οι Μυκωνιάτες πέρασαν από την Λέσβο με 3-1 και όπως όλα δείχνουν, η άνοδος θα παιχτεί μεταξύ Κανάρη και Μυκόνου.

Λογικά ο Κανάρης εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει την Γέρα στα Νένητα, οπότε θα πάει να υπερασπίσει το 2-0 στην Μύκονο για να προκριθεί. 


Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας Κανάρη και Μυκόνου, πρώτα μετράνε οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια, μετά η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και αν υπάρχει εκ νέου ισοβαθμία πάμε σε αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο με παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.  

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΡΗ


Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο Γιώργος Κακούσιος νέος προπονητής στον Ατρόμητο



Μετά από καιρό ο Ατρόμητος απέκτησε και πάλι προπονητή με «βούλα».
Οι συζητήσεις που υπήρχαν από μέρες κατέληξαν σε συμφωνία σήμερα, με αποτέλεσμα ο κύριος Κακούσιος να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου.

Ευχόμαστε ολόθερμα καλή επιτυχία στο έργο του

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Κανάρης – Α.Ο. Μυκόνου 2-0



Σημαντικότατη νίκη πέτυχε ο Κανάρης επί του Α.Ο. Μυκόνου με 2-0 μπροστά σε αρκετό κόσμο εντός και εκτός γηπέδου. 

Κακό ποιοτικά το α΄ ημίχρονο όπου κυριάρχησε  δικαιολογημένα  η σκοπιμότητα λόγω της κρισιμότητας του αγώνα. Στην πρώτη μεγάλη φάση της αναμέτρησης ο Ατσάλης στο 40΄σκόραρε από κοντά μέσα σε αποθέωση.

Στην επανάληψη το θέαμα ήταν καλύτερο, δημιουργήθηκαν αρκετές καλές φάσεις ώσπου στο 92΄ ο Πάλλας με εξαιρετικό πλασέ διπλασίασε.

Πλέον, ο αγώνας της Τετάρτης της Μυκόνου στη Μυτιλήνη, ενδιαφέρει άμεσα τον Κανάρη. Προφανώς εύχεται (και όλοι μας) η ομάδα των Κυκλάδων να έχει βαθμολογικές απώλειες.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ  ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ


Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Καλή επιτυχία στους μαθητές μας στις Πανελλήνιες



Από αύριο ρίχνονται στη μάχη οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου  που εργάζονται περίπου 16 ώρες την ημέρα και που τελικά θα κατέβουν στις εξετάσεις χωρίς προβλήματα. Προσπάθησαν, μόχθησαν και κουράστηκαν υπερβολικά για να φτάσουν ως εδώ, ελπίζοντας πως μέσα από αυτές τις εξετάσεις θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Μακάρι να δικαιωθούν οι κόποι οι δικοί τους αλλά και των γονιών τους που αγωνιούν το ίδιο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Και ένα τραγουδάκι για να «χαλαρώσουν»

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Habemus Papam! Άσπρος καπνός στον Αι Γιωργη



Και ξαφνικά μέσα στη νύχτα είδαμε τον άσπρο καπνό. Επιτελους



Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Ατρόμητου στη σημερινή συνεδρίαση και η σύνθεση έχει ως εξής.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΖΕΝΙΩΔΗΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ             ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΟΦΛΙΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ                          ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΑΜΠΑΝΗ
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΚΟΛΗΣ
ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ            ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
                    
                 ΜΕΛΗ
        ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΖΕΡΟΣ
        ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ

      ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
          ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΥΛΗΣ
          ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΟΥΝΑΣ
          ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΡΗΣ
          ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΝΙΩΔΗ



Ολόθερμα καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ (το οποιο δεν ειναι ακριβως αυτο της φωτογραφιας)


Εν αναμονή του «άσπρου» καπνού



Και σήμερα  το χρώμα του καπνού που βγήκε από την καμινάδα  του «χωριου» ήταν μαύρο.



Αναμένουμε τον άσπρο καπνό 



Πυρπολητής ο Κανάρης νίκησε 4-2 την Αναγέννηση Γέρας



Θύμισε, ας μας επιτραπεί η έκφραση Ατρόμητο (πρώτη αγωνιστική εκτός πέρσι ο Ατρόμητος είχε νικήσει 4-2 στη Σάμο) η ομάδα του Κανάρη, νικώντας εύκολα τους Μυτιληνιούς με 4-2.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνεχεία


Το «κυνήγι» του Γιάχου συνεχίζεται



Η Δίκη του Θωμαιδη αναγράφει σχετικά:

 "Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη πλέον να διαγράψει τον Θανάση Γιάχο!

Το Διοριστήριο που υπέγραψε ο ίδιος ο διαιτητής και όλοι οι συνάδελφοι του προβλέπει ότι απαγορεύεται να κάνει δηλώσεις (παράγραφος 5) και
  δεν επιτρέπεται δημόσια κρίση για συνάδελφο του (παρ. 6).

Ο Γιάχος έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα "Αλήθεια" της Χίου και στην ιστοσελίδα
chiospress.gr , τις οποίες ουδέποτε διέψευσε.

Βάσει της παραγράφου 7 του Διοριστηρίου διαγράφεται από τον πίνακα των διαιτητών."


Τα γράψαμε προχθές όταν ρωτούσαμε πως υπερασπίζονται τα όργανα διαιτησίας και οι ανώτεροι, τους διαιτητές τους? Τρεχάτε τώρα στο Θωμαιδη να σας απαντήσει.
Σας βάζουμε τις παραγράφους που επικαλείται ο «έγκριτος» δημοσιογράφος.



Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του νέου ΔΣ στον Ατρόμητο



Διαβάζουμε δεξιά και αριστερά διάφορα, ακούμε άλλα τόσα, αλλά όπως είναι φυσικό κανείς δεν μας ενημερώνει για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ατρόμητο καθότι εδώ και καιρό ανήκουμε στην κατηγορία persona non grata.

Περιμένουμε πάντως να διαβάσουμε κάτι στο επίσημο σαιτ της ομάδας.  Στα σχόλια του blog  ένας επισκέπτης μας ενημέρωσε (τον ευχαριστούμε πολύ)  ότι ο πολυπράγμων κύριος Ζενιωδης θα είναι νέος πρόεδρος και μαζί του οι ακουραστοι Τσικολης, Παπασταματης, Μυλωνας Γ. και Μυλωνας Ν, ο αρχηγος της ομαδας Σιμος Σουκας αλλα και ο παικτης μας Γιαννης Μιζερος.

Ωστόσο διακρίνουμε μια ελαφρά «δυστοκία» ώστε να ανακοινωθεί επίσημα  η 11αδα του ΔΣ, που όπως ήταν λογικό θα έπρεπε να γίνει από χτες, όπως ανάλογα είχε συμβεί και με το προηγούμενο συμβούλιο πριν 2 χρόνια.  

Το θέμα βέβαια δεν είναι το ποιοι θα είναι στην 11αδα του ΔΣ αλλά το ποιοι θα κάνουν την «λάντζα». Υπάρχουν και κάποιες αποχωρήσεις σε σχέση με την περσινή σύνθεση, αλλά όπως συνήθως λένε σε ανάλογες περιπτώσεις, ουδείς αναντικατάστατος.

Όταν ολοκληρωθεί η σύνθεση του νέου ΔΣ και ανακοινωθεί επίσημα θα ευχηθούμε και εμείς ανάλογα.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Περί δημοσιογραφικής αλη..ιας ο λόγος



Είναι αρκετά άχαρο να θέλεις να πεις την γνώμη σου, σύμφωνα με όσα έγκυρα γνωρίζεις, μία μέρα μετά τον τελικό Ελλάδας και τα όσα έγιναν…
Για το συγκεκριμένο blog, η σημερινή μέρα θυμίζει σε πολλά  την αντίστοιχη της ημέρας που είχαν ανακοινωθεί οι ένοχοι για τα στημένα.
Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε το όνομα του Θανάση Γιάχου να πρωταγωνιστεί και πάλι.
Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η φάση του Μανιάτη δεν σηκώνει κουβέντα. Είναι κόκκινη και πέναλτι. Μετά από 16 άριστους αγώνες ο Γιάχος είχε μία ατυχέστατη στιγμή.
Αλλά εμάς άλλο μας απασχολεί. Η «ανθρωποφαγία» μερικών δημοσιογράφων οι οποίοι βρήκαν ξανά ευκαιρία για φρέσκο αίμα με τα όσα έγιναν.
Θέλουν να χτυπήσουν το Ολυμπιακό «σύστημα» (αδύνατον όσο ο Μαρινάκης χώνει φράγκα) και βρήκαν την ευκαιρία μέσα από συνδυασμό παραγόντων που τους έκατσε. Θέλουν να πλήξουν τους μεγαλόσχημους, δεν μπορούν και κοπανάνε όπως μπορούν τους από κάτω που είναι πιο εύκολο.  
Μέσα σε όλα, από δημοσιογράφους υποτίθεται έγκυρους που εκτελούν δημοσιογραφικό λειτούργημα (?), αναγράφηκαν αρκετά ψέματα. Ενώ κάποιοι άλλοι επίσης γνωστοί δημοσιογράφοι, τα υιοθέτησαν αμέσως για να γράψουν τις ακατάσχετες μπουρδολογίες τους.
Καταρχήν τεράστιε κύριε Θωμαίδη (τυχαίο παράδειγμα), δεν ήταν προσχηματικό το ότι ξέχασαν τα δελτία στα αποδυτήρια του Αστέρα για  να ζητήσουν συγνώμη.
Όσο είδε δάκρυα του Γιάχου ο άλλος τεράστιος δημοσιογράφος Δημοσθένης Καρμοίρης (τυχαίο παράδειγμα), άλλο τόσο τα είδαν και αυτοί που τα ανακάλυψαν, διότι τα κείμενα στο ιντερνετ που το αναφέρουν είναι ανυπόγραφα.
Όσο ακούστηκε από το στόμα του Γιάχου για κατεστραμμένες καριέρες άλλο τόσο και το ότι κάποιοι μίλησαν πρόσφατα μαζί του.
Οι «δημοσιογράφοι» που είδαν λυγμούς και καταστροφές, τους διαλόγους του Γιάχου με τον Μποροβήλο και τον Τσιώλη πως δεν τους άκουσαν να τους αναφέρουν? Άκουσαν επιλεκτικά μόνο τα όσα είπε περί αλητείας ο Μπάκος για να δώσουν στόμφο στην αλητεία που παρήγαγαν μετά οι ίδιοι?
Η ουσία για μας είναι ότι την διαιτητική «αλητεία» που επικαλέστηκαν οι «δημοσιογράφοι» όλων των ειδών, λίγο μετά το ματς την μετέτρεψαν σε «δημοσιογραφική αλητεία» για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν  (αφεντικά, θέσεις, δουλειά, αναγνωστικό κοινό κ.λ.π.), σύμφωνα με την πάγια τακτική ανάλογων περιπτώσεων που έχουμε δει και στην Χίο, διότι τους δόθηκε άπειρη τροφή.  
Καλώς ή κακώς οι διαιτητές δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις διότι υπάρχει η περίπτωση να ελεγχθούν πειθαρχικά (το άρθρο 59  παρ. 1.15 το γνωρίζουν κάποιοι?). Πως τους προστατεύουν τα όργανά τους και οι ανώτεροί τους όταν δημοσιεύονται κατασκευασμένα ψεύδη για αυτούς? Σιωπώντας σαν την κρυπτία. Με ξεκάρφωτα δημοσιεύματα σε περιφερειακά μέσα που ελέγχουν ή ιστοτόπους (που δεν ελέγχουν) ή οργανωμένα?
Τι σας λέω πάλι ε? Δεν έχει νόημα να συνεχίσω πρώτον διότι θα παρεκτραπώ και θα γίνω δυσάρεστος αλλά και διότι αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν ήδη κατάλαβαν. Pearls before swine για τους υπόλοιπους δεν γίνεται.  

Α.Ο. ΜΥΚΟΝΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΕΡΑΣ 2-0

LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΟ http://mykonoschannel.gr/main.htm

Εύκολη νίκη της Μυκόνου κόντρα σε μία  μέτρια Αναγέννηση που είχε συνολικά δύο καλές φάσεις. 

Φάσεις και γκολ από τον αγώνα θα μπουν αργότερα  εδώ  http://sportcyclades.gr/

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Εφαρμόζοντας τον ΚΑΠ και για τα μπαράζ



Τα μπαράζ ολοκληρώθηκαν και οφείλουμε να δώσουμε και συγχαρητήρια στις  ομάδες που ανέβηκαν άξια στην Α΄ κατηγορία. Ας δούμε όμως μέσα από πια διαδικασία και κατά πόσον εφαρμοστήκαν οι κανονισμοί στα μπαραζ.

Τι δεν τηρήθηκε?
1) Η επικύρωση της βαθμολογίας της Β΄κατηγορίας.
Απ’ ότι γνωρίζουμε δεν έγινε συμβούλιο, αλλά ακόμα και αν έγινε, αυτό πραγματοποιήθηκε πριν λήξη η προθεσμία υποβολής:  
2 ημέρες για ενστάσεις
3 ημέρες για καταγγελία.

Π.χ. θα μπορούσε ο Λέων να κάνει μία καταγγελία εναντίον της Θύελλας για χι λόγους.

2)  Ορισμός αγώνων.
Αυτός έγινε την Δευτέρα και οι αγώνες Τετάρτη, ενώ θα έπρεπε να μεσολαβήσει γεμάτο 3ημερο (άρθρο 22 ΚΑΠ).

3)  Για το τυπικό και μόνον μέρος του λόγου έπρεπε, όπως στον τελικό κυπέλλου να γίνει κλήρωση για τον ορισμό του γηπεδούχου. Εδώ είχαμε ένα στρίψιμο νομίσματος πριν τον αγώνα. Γιατί?

Πάμε στην ουσία.
Μην εφαρμόζοντας κάτι από τα παραπάνω (ουσιαστικά τα δύο πρώτα), έδωσαν το δικαίωμα σε όποια από τις ομάδες των μπαράζ «ένοιωσε» θιγμένη, να υποβάλλει ένσταση κατά του κύρους των αγώνων (άρθρο 23 παράγραφος «η» του ΚΑΠ). 
Αν τώρα κάποια ομάδα διαβάσει αυτές τις αράδες και θέλει να υποβάλει ένσταση, να μην επικαλεστούν το 7μερό κλείσιμο στην ΕΠΣ (δικαιολογημένο), για να πουν ότι έληξε η προθεσμία που προβλέπει ο ΚΑΠ…που πάντα εφαρμόζεται.

Υ.Γ. 1
Είναι η δεύτερη φορά την ίδια αγωνιστική περίοδο που ορίστηκαν παράνομα (κατά την άποψή μας που τεκμηριώσαμε) αγώνες μετά το ΕΛΑΤΑ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ. Για να θυμηθούν κάποιοι την τιμωρία της Ελάτα.

Υ.Γ. 2
Άσχετα αν κάποιος έχει δίκιο ή άδικο, όταν κάνει δηλώσεις δημόσια για ποδοσφαιρικά θέματα που σας θίγουν και μιλά ποδοσφαιρικά, να βρίσκεται αντεπιχειρήματα ποδοσφαιρικά αντίστοιχα να τον πλήξετε. Και όχι να κάνετε αναφορές άλλου είδους (π.χ. επαγγελματικές), σαν αυτές που διαβάσαμε πρόσφατα από τα μέλη σας. Είναι λυπηρό και τουλάχιστον ατυχές το επίπεδο που παρουσιάσατε.