Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Δάφνη - Ατρόμητος 1-0 (κύπελλο)


Ένα παιχνίδι ανάμεσα στις ομάδες της Δάφνης Δαφνώνα και Ατρομήτου Αγ. Γεωργίου Συκούση έχει πάντα ένα ξεχωριστό «σασπένς» και συνήθως συζητιέται αρκετές μέρες μετά.

Έτσι και σήμερα το παιχνίδι κυπέλλου, τελείωσε επεισοδιακά, με μία φάση που θα χυθούν τόνοι μελανιού και θα συζητιέται στα ποδοσφαιρικά πηγαδάκια, με τις γνώμες να διίστανται. Πάμε από την αρχή…


Από την αρχή φαινόταν ότι θα ήταν ένα δυνατό παιχνίδι, νευρικό με τις ομάδες να προσέχουν τις άμυνές τους και τις μονομαχίες στο κέντρο να έχουν την τιμητική τους. Μέχρι το 13’ δεν είχε γίνει αξιόλογη φάση.

Ο Ατρόμητος δεδομένων των απωλειών του, πρόσεξε τα νώτα του και ανάθεσε στην παλιά «φρουρά» (Νύκτας-Σέργης) την επιθετική του δημιουργία. Ο Σέργης ξεκίνησε με το Νο 12, στην θέση του Μερκούρι που ίσως δεν ήταν έτοιμος.

Η Δάφνη, που ερχόταν από το αποτέλεσμα των Νενήτων, ήταν αγχώδης με αποτέλεσμα οι καλές ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν δεν κατάφεραν να τις μετατρέψουν σε γκολ οι επιθετικοί της.

1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

13’ σέντρα απ’αριστερά του Τομάζου, ο Πελαντής βρίσκει την μπάλα με το καλά μι και την στέλνει άουτ.
15’ νέα σέντρα απ’ο φάουλ του Παπαλάνη στο 2ο δοκάρι κεφαλιά του Πελαντή στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

31’ μπάσιμο στον άξονα του Παπαγιάννη, γυρίζει την μπάλα στην μικρή περιοχή στον Πελαντή, προλαβαίνει ο Τσέμι και διώχνει σε κόρνερ.


32’ φάουλ του Σταματελόπουλου ψηλά στην γωνία με γροθιές διώχνει ο Χαβιάρας.

35’ κάθετη μπαλιά του Παπαγιάννη στον Πελαντή, βγαίνει ο τερματοφύλακας και διώχνει με τα πόδια σε πλάγιο άουτ.

41’ κεφαλιά πάσα του Σέργη, αμέσως το πλασέ του Σούκα, αδύναμο στα χέρια του Νησιώτη.

43’ από κόρνερ του Παπαλάνη, καρφωτή κεφαλιά του Πελαντή, πέφτει κι αποκρούσει πάνω στη γραμμή ο Χαβιάρας και διώχνουν μετά οι αμυντικοί.
Τέλος ημιχρόνου


Στα αποδυτήρια των διαιτητών, ο πρόεδρος του Ατρομήτου έδινε συγχαρητήρια για την πολύ καλή απόδοση των διαιτητών με την προτροπή να συνεχίσουν και στο 2ο έτσι.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ

51’ σέντρα Μαμούνα, από αριστερά, απ’ευθείας το σούτ ο Παπαλάνης, γκόλ. Ο επόπτης Τσούχλης παραμένει στην θέση του με υψωμένο το σημαιάκι κι ο διαιτητής ακυρώνει το γκόλ. Μετά από διαμαρτυρίες των παιχτών της Δάφνης και διαβουλεύσεις με τον διαιτητή, κατακυρώνεται το γκόλ. Σύσσωμη η ομάδα του Ατρομήτου πέφτουν πάνω και στους δύο διαμαρτυρόμενοι με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για 5 λεπτά.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο αγώνας «χάλασε» με διαμαρτυρίες σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή και η νευρικότητα των ομάδων δεν τις άφησε να δημιουργήσουν κάτι καλό.

61’ φάουλ του Σούκα στα χέρια του Νησιώτη.

67’ κεφαλιά πάσα του Πελαντή, ο Μαμούνας μόνος απέναντι από τον Χαβιάρα, σουτάρι διαγώνια άουτ.

77’ κόρνερ του Σταματελόπουλου, μόνος στο κέντρο της μικρής περιοχής ο Ελευθερίου με κεφαλιά, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαβιάρα.
Η συνέχεια είχε μία αμφισβητούμενη φάση για επιθετικό φάουλ του Νύκτα στον Νησιώτη, 1-2 γεμίσματα για τον Ατρόμητο στους επιθετικούς του, την Δάφνη να προσέχει την άμυνά της και να φεύγει σε αντεπιθέσεις που δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Με την λήξη, φίλαθλοι και παράγοντες αποδοκίμασαν τους διαιτητές, ενώ οι παίκτες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς παρατράγουδα.

Εν κατακλείδι, ο Ατρόμητος πλήρωσε τις απουσίες του, δεν είχε επιθετική δύναμη, πρόσεξε τα νώτα του με τον Τσέμι να είναι σκιά του Πελαντή, και προσπάθησε να κερδίσει κάτι από την πείρα των «παλιών» του παικτών.



Το αποτέλεσμα, αν και κρίθηκε από ένα αμφισβητούμενο γκολ, είναι δίκαιο, με την Δάφνη να έχει περισσότερες και κλασικές ευκαιρίες.

Υ.Γ. : «Το να πέφτεις ανθρώπινο, το να επιμένεις διαβολικό, το να συγχωρείς Θεϊκό»

Δάφνη (Παπαθεοδώρου): Νησιώτης, Τομάζος, Ναρλιάν, Ελευθερίου, Χειλάς, Μηλιώτης, Σεζένιας, Παπαγιάννης, Πελαντής, Σταματελόπουλος, Παπαλάνης, Γεωργούλης, κλήμης, Σαραντάκης, Ζαντιώτης, Κουιμάνης, Μαμούνας, Παντέλης.

Ατρόμητος (Κακούσιος): Χαβιάρας, Τσέμι, Τσόφλιας, Παλαύρας, Σκουφάρας, Νανάκης, Μερκούρι, Κούτικας, Νύκτας, Σούκας, Καζάκος, Σέργης, Τώρας, Ανδριτσόπουλος, Γεωργιάδης, Κρητικός, Τσιρνίκας, Ποδιάς.

Η φάση του γκολ. Οριακή θέση.

σέντρα ο διαιτητής


στην θέση του με το σημαιάκι υψωμένο ο βοηθός. 

και ο διαιτητής σηκώνει χέρι  

Και η φάση που ζήτησε πέναλτι ο Ατρόμητος. Στην προβολή που επιχειρεί ο Νύκτας δεν βρίσκει την μπάλα. Ούτε πιο πριν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο άρα ούτε πέναλτι.

Φάσεις του αγώνα από το SPORTSCHIOS

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η κοινωνική προσφορά των ΕΠΣ της υπόλοιπης Ελλάδας



Πήγαμε μία «βόλτα» σε μερικές ΕΠΣ της Ελλάδας, για να δούμε πως κινούνται αυτές τις μέρες καθώς πλησιάζουν γιορτές και μερικοί συνάνθρωποί μας, αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι σε πολύ δεινή θέση.

Τι κάνει η δική μας που κανονικά έχει ένα λόγο παραπάνω από όλες τις άλλες να φαίνεται και να δίνει το καλό παράδειγμα?

Παρακαλώ πολύ να μην λέμε πάλι τα ίδια για το τι κάνει.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η ένωση έβαλε ήδη  «γκολ» στην φτώχεια για να συγκεντρώσει τρόφιμα για τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Διοργανώνει τουρνουά με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων ρούχων και παιχνιδιών


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Οργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία απόλυτα επιτυχημένη




ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Αποφασίσθηκε η αγορά εκατό κιλών ζυμαρικών για να δοθούν λόγω των εορτών στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Φανών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Φανών. Η συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση έχει να κάνει με την ευαισθησία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (και όσον ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γενικά), προς τους συνανθρώπους τους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης και καθημερινότητας.


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η ΕΠΣ Μακεδονίας σε συνεργασία με τα Κέντρα Ανατολικού και Κουφαλίων «Νίκος Τσαλαμιδάρης», που φιλοξενούν αγώνες Τζούνιορ των Πρωταθλημάτων Υποδομών της Ενωσης συγκέντρωσαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία έδωσαν με ευθύνη της ΕΠΣΜ στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Επίσης, στα ίδια προαναφερόμενα Κέντρα και στα υπόλοιπα Κέντρα της Δυτικής Περιφέρειας «Νίκος Τσαλαμιδάρης» το Δεκέμβριο 2013 και τον Ιανουάριο 2014 θα συγκεντρωθούν φάρμακα με ευθύνη των διαγωνιζομένων σωματείων, προκειμένου να δοθούν με ευθύνη της Ενωσης στη φιλανθρωπική οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ

Η  ΕΠΣ Κιλκίς επισκέφτηκε την Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ Κιλκίς, προσφέροντας είδη παιδικού  ιματισμού (σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλαροθήκες κλπ) για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της.


Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Βαθμολογία 12η αγωνιστική 2013-14


Ατρόμητος - Ποσειδών 2-0



Σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ο Ατρόμητος μετά την δίκαιη νίκη του επί του Ποσειδώνα με 2-0. Σκόρερ των Αγιοργούσων ήταν οι Κιάφα και Μερκούρης. Ο Ατρόμητος τέλειωσε με εννέα παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Κιάφα και Πουλιός. 


Michael Jackson - I'm Bad

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Με αυτά δεν ξέρετε να ασχοληθείτε…


…αλλά μόνο με μας και το πώς να το βουλώσουμε. Που να κάναμε και εμείς τέτοιους (απαράδεκτους) χαρακτηρισμούς στην κριτική μας. Ισόβια θα μας είχαν στείλει. Δεν ξέρω αν αυτό το δημοσίευμα υπέπεσε στην αντίληψη μερικών μερικών που κόπτονται για την δημόσια εικόνα τους.  Και δεν εννοώ βέβαια τον κύριο Γιάχο ο οποίος πέρασε τρις χειρότερα και του οποίου η διαιτητική αξία δεν θα λοιδορηθεί από τέτοια κατάπτυστα δημοσιεύματα αλλά τους άλλους… τους «θεσμοθετημένους» που ψάχνονται όχι στο πώς να βελτιωθούν αλλά στο πως θα γλυτώσουν από την κριτική. 

Κρατείστε αυτό το δημοσίευμα για να κάνετε συγκρίσεις. 


Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Βαθμολογία 11η αγωνιστική 2013-14


Ατρόμητος – Μικρασιατική 6-0



Ευρεία νίκη του Ατρομήτου επί της Μικρασιατικής με 6-0 που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, πλησίασε Δάφνη και Ηρακλή στους δύο πόντους.  

Η πολύ καλή απόδοση σε όλο τον αγώνα των Αγιοργούσων μεταφράστηκε με επιθετικό πλουραλισμό από τους παίκτες, οι οποίοι σημείωσαν τρία γκολ ανά ημίχρονο και έχασαν ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.   

Έχοντας ως πρωταγωνιστές τους σκόρερ Πουλιό (2), Μερκούρη, Σ.Σούκα (πεν.), Κρητικό και Νύκτα, με την μισή ντουζίνα γκολ που πέτυχαν, αυτή τη στιγμή διαθέτει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 33 γκολ.

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ερώτηση προς το Μέλος ΤΟΔ ΕΠΣ Χίου και Μέντορα, κύριο Μαχαίρα



Σας είπαμε ότι εκεί στην ΕΠΣ Χίου στη γκάφα είστε ασυναγώνιστοι και μοναδικοί. Συνεχίζουμε λοιπόν για να δείτε πως όταν λέμε ότι πετάτε αετό έχουμε απόλυτο δίκιο.

Ρωτάμε τον κύριο Μαχαίρα, σε ποιόν πίνακα της ΕΠΟ για το 2013-14 υπάρχουν αυτά τα ονόματα των διαιτητών που διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Χίου? Και επειδή προφανώς απάντηση δεν θα πάρουμε, οσονούπω το «ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟ» ήδη ενημερώθηκε. 


Και επίσης για να γνωρίζεται…Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία υπάρχει κύριοι μόνο για την Χίο. Σε όλη την άλλη Ελλάδα δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι διαιτητής Δ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

Για να σας βοηθήσουμε όπως πάντα...

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 4ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 4ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ…ΤΑΛΕΝΤΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 4ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ…ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΟΔΟΥ

ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 3ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 3ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ…ΤΑΛΕΝΤΑ

ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ 3ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ…ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΟΔΟΥ
 
Υ.Γ. Κύριε Μαχαίρα οι δύο υπάλληλοι δεν γνωρίζουν. Εσείς δεν οφείλατε να μπείτε  να δείτε αν ενημερώθηκε σωστά ο τομέας που σας αφορά? Σε όσα γράψαμε παραπάνω,  αν  έχουμε κάνει λάθος να μας το πείτε και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να επανορθώσουμε.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΚΑΦΟΛΟΓΙΟΥ……ΑΠΟ ΤΟ 6 ΣΤΟ 7...ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ