Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έχουν βάλει στο «μάτι» τον…Μπούμπη



Το αθλητικό γίγνεσθαι της Χίου, έχει γεμίσει τον τελευταίο καιρό με «γεροντοκόρες». Μα τι γίνετε επιτέλους? Τέλειωσαν οι γαμπροί?

Μαζί με τις σημερινές στον ΠΑΓΚΙΤΗ  της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ, έχουμε ήδη μετρήσει πέντε τον αριθμό, με τις τρεις τελευταίες να έχουν βάλει σήμερα στο μάτι τον…Μπούμπη, μάλλον από τη ζήλια τους. Αλλιώς δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε.

Αμάν πια ρε κορίτσια… οι ώριμοι αποστρατευμένοι δεν σας κάνουν και το έχετε ρίξει μόνο στους αθλητικά «θεσμικούς»? 



Bob Dylan - The Times they are a Changin'



...Come writers and critics
Who prophesize with your pen
And keep your eyes wide
The chance won't come again
And don't speak too soon
For the wheel's still in spin
And there's no tellin' who that it's namin'
For the loser now will be later to win
For the times they are a-changin'....

Βαθμολογία 15η αγωνιστική 2013-14


Καλαμωτή - Ατρόμητος 0-3


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Βαθμολογία 14η αγωνιστική 2013-14


Ατρόμητος – Αναγέννηση 1-0



Νίκη στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου με το φτωχό μεν αλλά ουσιαστικό δε 1-0 επί της Αναγέννησης.

Η νίκη για τους καλύτερους Αγιοργούσους ήρθε δύσκολα καθώς δεν είχαν τύχη.  Αφού την μπάλα να βρίσκει τρεις φορές στα αντίπαλα δοκάρια σκοράραν τελικά με τον  Κούτικα στο 76΄της αναμέτρησης.

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Μόνον 3.760 ευρώ τα πρόστιμα τον πρώτο γύρο



Ο πρώτος γύρος τέλειωσε, Ο Ηρακλής στην Α΄ και οι Καρυές στην Β΄, προπορεύονται στην βαθμολογία κατακτώντας τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. 

Όμως όταν οι ομάδες παίζουν μπάλα, είτε οι ποδοσφαιριστές είτε οι παράγοντες και οι προπονητές ενίοτε παρεκτρέπονται, με συνέπεια τα σωματεία να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Ο πρώτος γύρος έβγαλε από την τσέπη των σωματείων σε πρόστιμα 3.760 ευρώ αν κρατήσαμε καλό ταμείο.


Οι ποινές λόγω αποβολών των ποδοσφαιριστών κόστισαν στις ομάδες  940 ευρώ στην Α΄ κατηγορία και 470 ευρώ στην Β΄ κατηγορία. Αυτά προήλθαν από τις 86 συνολικά αποβολές που είχαμε ως τώρα.

Το ξυράφι όμως έπεσε άσχημα στα σωματεία από παραπτώματα οπαδών (κυρίως), προπονητών και παραγόντων. Το «μαλλί» έφτασε τα 2350 ευρώ.

Οι «βαρυποινίτες» ως τώρα είναι οι του Ομήρου με συνολικά κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΠΣ Χίου 650 ευρώ και ακολουθεί η Φάρκαινα με 500 ευρώ. Α ρε ταλαίπωρε Γαϊτάνο τι αμαρτίες πληρώνεις.

Το σωματείο με τις περισσότερες αποβολές στην Α κατηγορία είναι ο Λαίλαπας με 7 αλλά ο Ατρόμητος που είχε 5 πλήρωσε τα περισσότερα για τις αποβολές (160). Στην Β κατηγορία η Φάρκαινα με 5  αποβολές είναι οι «κακοί» της υπόθεσης αλλά στον Λέοντα που είχε 4 αποβολές κόστισαν 80 ευρώ. 

Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε ότι ο Άτλας είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει πληρώσει ούτε σεντς πρόστιμο και μπράβο τους που είναι παιδιά για τον «παράδεισο». Αλλά ως πότε? Κάπου θα σας μαγκώσουν και σας. Παρθένοι θα την βγάλετε.  

Για να κάνουμε πάντως και μία εκτίμηση να πούμε πως αναμένουμε τα πρόστιμα στο τέλος να ξεπεράσουν τις 7.500 το σύνολο. 

Υ.Γ. Μένει βέβαια να προσθέσουμε και τα πρόστιμα που θα πέσουν για την αγωνιστική που πέρασε αλλά η σούμα δεν θα αλλάξει πολύ.


Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ρατσιστικές συμπεριφορές, παρουσία θεσμικών οργάνων της ΕΣΠ Χίου, στον αγώνα Άτλας – Κλασικό.



Αρκετά παρατράγουδα όπως μάθαμε είχαμε στον αγώνα  Άτλας – Κλασικό. Εκείνο που βαραίνει περισσότερο καθώς είχαμε και μία πρωτοτυπία, είναι πως και πάλι υπήρξαν ρατσιστικά συνθήματα προς αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές. Και βέβαια όσο υπάρχει ατιμωρησία και ο βήχας δεν κόβεται μαχαίρι σε αυτούς τους αλητήριους της εξέδρας, θα έχουμε τα ίδια και τα ίδια. Όσο οι νόμοι θα εφαρμόζονται επιλεκτικά ανάλογα με την δύναμη του κάθε σωματείου, κάποιοι ή θα πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους και να είναι αναίσθητοι σε ότι ακούν ή θα αντιδρούν και θα βρίσκουν τον μπελά τους. Για να δικαιωθούν πάντως από την όλη διαδικασία φαντάζει λίγο δύσκολο.

Ας δούμε όμως τι μας κατήγγειλαν.

1) Σε κάποιο χρονικό σημείο του αγώνα Άτλαντα - Κλασικού, από την πλευρά των οπαδών του Κλασικού, ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον αλλοδαπού ποδοσφαιριστή του Άτλα. Ο ποδοσφαιριστής του Άτλα, την ίδια στιγμή απευθύνθηκε στον διαιτητή για όσα ακούγονταν και λίγο μετά πήγε και προς την πλευρά και του παρατηρητή  αγώνα κυρίου Μαχαίρα που είχε δίπλα του το μέλος της ΕΠΣ Χίου κύριο Νικολαίδη και τους είπε «δεν ακούτε τι λένε? Γράψτε τα». Και οι δύο του είπαν να ηρεμίσει και πως αυτοί θα κάνουμε την δουλειά τους.

Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε πως κοντά σε αυτούς που ξεστόμισαν τα ρατσιστικά συνθήματα, καθόταν αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΣ Χίου, το οποίο σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, παραιτήθηκε από το ΔΣ του Κλασικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πέρσι στον αγώνα Μίκρα  - Άτλαντα για το κύπελλο μετά από καταγγελία της Μικρασιατικής, είχαμε κλήση σε απολογία 15 μαρτύρων, την παρουσία μελών της πειθαρχικής επιτροπής σε δικαστήριο καθώς η υπόθεση είχε και άλλο δρόμο και γενικά υπήρξε πολύ σπουδή στο όλο θέμα. Τώρα μετά την αναμενόμενη καταγγελία του Άτλαντα, θα έχουμε άραγε τις ίδιες ευαισθησίες από τους αρμόδιους?

ΕΡΩΤΗΣΗ 2 : Αυτά που άκουσε όλο το γήπεδο τα έγραψε στην έκθεσή του  όπως διαβεβαίωσε τον ποδοσφαιριστή, ως όφειλε ο παρατηρητής? Μας είπαν πως  όχι. Δηλαδή δεν άκουσε τίποτα? Κουφός μαζί με τον διαιτητή? Σε ωριλά επειγόντως

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμόζονται οι κανονισμοί που προβλέπονται και για τους παρατηρητές αγώνα, όταν δεν αποδίδουν στην έκθεση τους τα γεγονότα όπως συμβαίνουν? Προφανώς ούτε την Τρίτη Παρουσία.


2) Σε μία φάση όπου είχαμε εξύβριση βοηθού από τον τερματοφύλακα του Κλασικού και ενώ είχε την μπάλα στην κατοχή του, ο διαιτητής κατόπιν υπόδειξης από τον   βοηθό του κυρίο Μαντούβαλο, απέβαλε τον ποδοσφαιριστή. Στο μεταξύ οι παίκτες του Άτλαντα έστησαν την μπάλα στο σημείο του πέναλτι. Και τότε ο παρατηρητής του αγώνα (και αρχιδιαιτητής) κύριος Μαχαίρας, έστειλε τον πρώτο βοηθό, να πει στον διαιτητή ότι δεν είναι πέναλτι αλλά έμμεσο!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Είναι στις αρμοδιότητες του παρατηρητή να κάνει υποδείξεις σε θέματα εφαρμογής κανονισμών στον διαιτητή  κατά την ώρα του αγώνα? Και αν ναι από πότε? Τι πρωτοτυπία είναι πάλι αυτή στη Χίο? Τι κόλπα είναι πάλι αυτά? Τι είναι αυτα που κάνετε?


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Ας δεχτούμε (προς χάριν της ερωτήσεως) ότι μπορεί να επέμβει ο παρατηρητής. Αν δεν ήταν παρατηρητής ο κύριος Μαχαίρας που ξέρει τους κανονισμούς και ήταν κάποιος άλλος που δεν τους ξέρει, τι θα γινόταν?

Στο μπλογκ του Άτλαντα ανέβηκε το παρακάτω δημοσίευμα με δύο υστερόγραφα που δεν θα βρουν απάντηση. 



Βαθμολογία 13η αγωνιστική 2013-14


Λαίλαπας – Ατρόμητος 0-2



Ποδαρικό με το δεξί στο 2014 ο Ατρόμητος, ο οποίος νίκησε εύκολα στο Φαφάλειο τον Λαίλαπα με 2-0.

Υπερείχε του αντιπάλου του από την αρχή της αναμέτρησης και αυτή η υπεροχή μετουσιώθηκε σε γκολ πρώτα με τον Νύκτα  στο 35΄ και μετά στο   62΄  τον αρχηγό Σίμος Σούκα που πλάσαρε σε κενή εστία  και διπλασίασε.

Το τελικό σκορ μάλλον αδικεί τον Ατρόμητο που είχε πολλές και καλές φάσεις.

Ο Ατρόμητος τέλειωσε τον πρώτο γύρο με απολογισμό 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, με 37-11 τέρματα και 29 βαθμούς.  Μία συγκομιδή λογική που του επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα σε πρωτάθλημα, αρκεί να διατηρήσει και αν γίνεται να βελτιώσει τα στατιστικά του ακόμα περισσότερο στον ανασταλτικό τομέα. Η άμυνα θα διεκδικήσει και θα δώσει το πρωτάθλημα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Χαβιάρας, Τσέμι,Παλαύρας, Κύλης, Σκουφάρας, Νανάκης (81΄ Ποδιάς), Νύκτας, Κιάφα, Σέργης (45΄ Κούτικας), Σούκας Π., Σούκας Σ. (69΄ Κρητικός).

Εξέχουσες προσωπικότητες βλέπουμε να τίμησαν τον αγώνα. 


Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Αιγινιακός – Πανιώνιος 1-0



Κύπελλο Ελλάδας σήμερα, ο καιρός ήταν καλός οπότε ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάμε γήπεδο. Βρεθήκαμε στην Κατερίνη για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα Αιγινιακού – Πανιωνίου.


Όμορφο ματς παρουσία 1000 περίπου θεατών, με τον Αιγινιακό πολύ καλύτερο των Νεσμυρνιωτών, να νικά με γκολ πέναλτι αλλά να αδικείτε από το τελικό σκορ. Ο Πανιώνιος στο 89΄ έχασε πέναλτι με τον Κολοβό το οποίο μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο εξαιρετικός Τόλιος. 

Δηλαδή ο Τόλιος (του Αιγινιακού) ως άλλος Κρουσουλούδης κατέβασε ΤΑ ΡΟΛΑ  και όχι ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ….ήμαρτον και έλεος μαζί με αυτά που διαβάζουμε.  

 Αν προκριθεί ο Αιγινιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Καλλονή - ΟΦΗ.



Καλή χρονιά σε όλους



Αναγκαία η αποτοξίνωση σε πολλά τα επίπεδα για μερικές ημέρες. Όχι βέβαια ότι δεν παρακολουθήσαμε ποδόσφαιρο και δεν ενημερωθήκαμε.

Δυστυχώς αν και υποσχεθήκαμε να πάρουμε θέση για την αμφισβητούμενη φάση του γκολ στο ματς Δάφνη – Ατρόμητος, δεν θα το κάνουμε διότι το βίντεο που περιμέναμε δεν μας το έστειλαν. Μένουμε λοιπόν σε αυτά που είχαμε γράψει σχετικά. Ωστόσο για σχετική δική σας βοήθεια στο μέλλον και όπου αυτό είναι δυνατόν, προσέξτε αυτή ην φωτογραφία και όποτε είναι δυνατόν προσπαθήστε να έχετε δική σας άποψη σε παρόμοιες φάσεις. Το τι εννοεί και επεξηγεί η φωτογραφία είναι ξεκάθαρο.


Όσον αφορά τα θέματα της επικαιρότητας, εκείνο το οποίο μας έκανε εντύπωση είναι τα όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν για την ομάδα τη Φάρκαινας. Το στόρι γνωστό. Εμείς το μόνο που έχουμε να σχολιάσουμε είναι πως αν η ομάδα του κυρίου Αλέκου Γαϊτάνου δεν λεγόταν Φάρκαινα αλλά  Παναθηναϊκός σίγουρα δεν θα κινδύνευε.

Το γιατί δεν θα κινδύνευε ιδού μέσα από ένα πρόχειρο απειροελάχιστο δείγμα του τι κυκλοφορεί από ατελείωτα αίσχη, από καιρό σχεδόν κάθε μέρα από τους ισχυρούς, για να καταλάβεις και συ κύριε Γαϊτάνε.