Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καλή σας επιτυχία



Δύο δικά μας παιδιά, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα κοινά της Χίου και εμείς όχι μόνο δεν έχουμε πρόβλημα να τους προβάλουμε αλλά επί προσθέτως θα τους ευχηθούμε και καλή επιτυχία στον αγώνα τους.

Και ο Δημήτρης Γεωργούλης αλλά και ο αρχηγός της ομάδας μας Σίμος Σούκας εκτιμούμαι πως μπορούν να προσφέρουν σε αυτό που έθεσαν ως στόχο. Ωστόσο αν εκλεγούν κάτι για το οποίο ευχόμαστε ολόψυχα, να ξέρουν πως μετά θα έχουν να «λογοδοτήσουν» και …σε μας.  



Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Και τώρα τρέχουμε...

ΘΕΜΑ: Τελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων/ ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Παναθηναϊκός ΟΑΚΑ Σαββάτο 26 Απριλίου 2014.
Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί

Η διεξαγωγή το Σαββάτο στις 16 Απριλίου 2014 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας του τελικού αγώνα Κυπέλλου Επαγγελματικών ομάδων μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού  δημιουργεί μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της ασφαλούς, για διαγωνιζόμενες ομάδες, παράγοντες του αγώνα και θεατές, οργάνωσης και ολοκλήρωσής του.

Τώρα όλα θα πάνε καλά διότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι μέχρι βέβαια τον επόμενο κόμπο. Τώρα όλα θα πάνε καλά γιατί παίζουν μεταξύ τους οι «εξεγερμένοι» που ξέρουν ότι θα τους τσακίσουν με το παραμικρό και θα είναι κοτούλες διότι αυτό που ήθελαν να πουν και να δείξουν το έδειξαν.

Αν το κράτος είχε άντερα θα έκανε ότι οι Άγγλοι που αυτοτιμωρήθηκαν. Αλλά δεν έχει διότι είναι δέσμιο διαπλεκόμενων ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τις μπίζνες τους με οπαδικό στρατό και….εντολείς τους πάντα κατάλληλους στις κατάλληλες θέσεις.

Αν πολλοί από σας σκαλίζατε για να ενημερωθείτε το τι ετοιμαζόταν και τι λεγόταν από πολλές μέρες να συμβεί χτες, μέσα από οπαδικά σαιτ και blog κυρίως του ΠΑΟΚ (αυτή τη φορά), ίσως σκεφτόσασταν αλλιώς  το θέμα που είχαμε γράψει εδώ για τους παρατηρητές. Αλλά δεν ειχαμε απαιτήσεις. Ποτέ δεν έχουμε από αυτούς που βλεπουν ότι τους δείχνουν.

Τα αίσχη είχαν από πριν τεράστιο άλλοθι, οι οπαδοί είχαν ήδη μπολιαστεί από τους πάντες και κυρίως από τα ΜΜΕ, οι απαντήσεις της επόμενη μέρας είχαν ήδη γραφτεί και όλα είχαν στηθεί στην εντέλεια. Μία απλή βόλτα στο ιντερνετ χρειαζόταν. Εκεί που ο «νόμος» δεν έχει τα άντερα να ακουμπήσει ούτε τρίχα της κεφαλής τους. 



Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τελική βαθμολογία Α΄ Κατηγορία Χίου 2013-14



Πρωταθλήτρια ομάδα ο Ηρακλής Θυμιανών.
Υποβιβάστηκε  Βαρβασιακός και η  Κυβέλη.
Στα μπαράζ ο Λαίλαπας (στη θέση του έπρεπε να είναι η Κυβέλη) και η Αναγέννηση.

Ατρόμητος - Λαίλαπας 0-1



Ως άλλος Ατρόμητος Περιστερίου ή Αστέρας Τρίπολης ή ότι άλλο παρόμοιο βλέπουμε  στην Super League αυτό καιρό, ο αδιάφορος Ατρόμητος Αγίου Γεωργίου που ξεκίνησε σήμερα με αρκετούς μικρούς στη ενδεκάδα του, έκανε το «ψυχικό».

Ουσιαστικά  έκατσε και έχασε στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος από τον…Λαίλαπα με 1-0, ο οποίος Λαίλαπας σε όλο τον δεύτερο γύρο είχε μόλις δύο ισοπαλίες!!!

Αν μάλιστα θυμηθούμε την προκλητικά χαριστική απόφαση υπέρ του από την ΕΣΠ Χίου στο ματς με τον Ηρακλή, σήμερα πήρε και το δεύτερο δώρο και πάει αυτός στα μπαράζ εις βάρος της Κυβέλης (άλλη Μπάρτσα αυτή σήμερα) που θα έπρεπε να είναι στη θέση του.


ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε λοιπόν το πρωτάθλημα για τον Ατρόμητο ο οποίος τερμάτισε τελικά 5ος  χαλώντας την εικόνα της πορείας του, από την στιγμή που βρέθηκε εκτός στόχου πρωταθλήματος.

Τον ολοκληρωμένο απολογισμό θα τον κάνουν οι ιθύνοντες της ομάδας. Εμείς μόνο στατιστικά μπορούμε να συμβάλουμε λέγοντας το πιο απλό και εύκολο που έχει να κάνει με τις πολλές αμυντικές αδυναμίες που καταγράφηκαν. Με 27 γκολ παθητικό, πρωτάθλημα δεν μπορείς να διεκδικήσεις στην Α΄ Χίου και αυτό είναι ένα στοιχείο γνωστό εδώ και χρόνια. Είναι η μόνιμα Αχίλλειος πτέρνα του. Κράτησε το μηδέν μόνον σε οκτώ ματς όταν πρόπερσι αυτό έγινε 14 φορές.

Επιθετικά φέτος η ομάδα ήταν επίσης μέτρια καθώς πέτυχε 57 σε σχέση με πέρσι που έφτασε  τα 85 και πρόπερσι τα 78 γκολ!!! Πρώτος σκόρερ ήταν ο Παντελής Σούκας με 16 γκολ. Πολύ πεσμένος όμως και αυτός αγωνιστικά σε σχέση με πέρσι ή πρόπερσι, με τις αιτίες να τις ξέρει καλύτερα από όλους ο ίδιος.

Γκέλες με τις υποδεέστερες ομάδες πάντα συμβαίνουν όμως τον βασικότερο ρόλο αναμφίβολα έπαιξε και η παρουσία του Ατρομήτου στα ντέρμπι. Στις καίρια χρονικά στιγμές δεν μπόρεσε, με την διαιτησία να μην αποτελεί το μόνιμο άλλοθι.  Μία νίκη και μία ήττα με τον πρωταθλητή Ηρακλή, μία νίκη και μια μεγάλη ήττα με Κανάρη, μία ισοπαλία και μία ήττα με Δάφνη και απρόσμενα δύο ήττες από τον φετινό…Όμηρο που νίκησαν όλοι οι διεκδικητές. Αυτό το -6 με τον Όμηρο ήταν επίσης καθοριστικό.

Ο Ατρόμητος τα τελευταία χρόνια έχει ξεμείνει από γηγενείς. Δηλαδή από παιδιά του χωριού που θα πρέπει να αντικαταστήσουν τους «γηραιότερους». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ματώνει οικονομικά ψάχνοντας βασικά παίκτες από τις άλλες ομάδες. Στο σημείο που έχει φτάσει, δύο πράγματα μπορεί να κάνει. Αν θέλει να πρωταγωνιστεί θα πρέπει να συνεχίσει να «ψωνίζει» παίκτες αλλά μόνο από το απάνω ράφι και όχι ξαναζεσταμένα πράγματα. 

Αν θέλει μετά από μερικά χρόνια να στηριχτεί και πάλι στις δικές του δυνάμεις, θα πρέπει να αφήσει το πρωτάθλημα κατά μέρος και να ασχοληθεί στο να χτίσει ομάδα κατά το δυνατόν από Αγιοργούσους, με τις απαραίτητες πάντα προσθήκες. Δεν είναι υποχρεωτικό να βάζει στόχο συνεχώς το πρωτάθλημα. Το θέμα βέβαια της ανανέωσης της ομάδας από παιδιά του χωρίου είναι μία «αμαρτωλή» ιστορία που προκάλεσε πολλά και διάφορα.

Ανανεώνουμε το καθαρά αγωνιστικό μας ραντεβού με τον Ατρόμητο στο blog,  με τη νέα περίοδο.

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΥΜΙΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΞΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΙΟΥ 2013-14



Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα του Ηρακλή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είχε  σταθερή πορεία σε όλο το πρωτάθλημα, παρουσίασε δυνατό σύνολο, με τους παίκτες του να έχουν το ισχυρό κίνητρο της κατάκτησης του τίτλου. Συγχαρητήρια σε όλους σας.


Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Βαθμολογία 25η αγωνιστική 2013-14


Ποσειδών – Ατρόμητος 2-0



Πάνε τρία χρόνια και κάτι μέρες (από τις 26 Μαρτίου 2011) που ο Ατρόμητος έκανε δύο κολλητές ήττες στο πρωτάθλημα (στην Καλαμωτή 2-1 με το αξέχαστο «άσε την μπάλο να περάσει» και μετά με την Μίκρα 2-0) και τα «κατάφερε» ξανά χάνοντας μετά το ματς με την Μίκρα και αυτό στον Ποσειδώνα με 2-0 καθότι τα έχει παρατήσει εντελώς.

Πολύ μέτρια εμφάνιση και πάλι για τους Αγιωργούσους  που στο 90΄ γλύτωσαν από μεγαλύτερη σε έκταση ήττα. 


Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Να μας απαντήσει η διοργανώτρια αρχή της ΕΠΣ Χίου.



Πριν θέσουμε το ερώτημα τρία όμορφα θεματάκια.

1) Αν γράφαμε εμείς το παρακάτω τι θα λέγατε πάλι στην ΕΠΣ Χίου? Τα γνωστά. Ότι είμαστε εμπαθείς, αντιπαθητικοί, κομπλεξικοί και ότι σας κράζουμε χωρίς κανένα λόγο και αιτία συν βέβαια τα κλασικά κοσμητικά επίθετα. Να όμως που την ανοργανωσιά και προχειρότητά σας, την βγάζει τώρα στην επιφάνεια ο συνεργάτης και μέλος σας στην ΕΠΣ Χίου. Εκεί τώρα τα παράπονα σας που σας κάνει ρόμπα.


2) Διαμαρτυρηθήκατε ποικιλοτρόπως για το θέμα που αναδείξαμε με τους παρατηρητές  αγώνα στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Εμείς εκφράσαμε μία λογική απορία όπως και πολύς άλλος κόσμος. Την ίδια όμως απορία εξέφρασε και ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ του οποίου η απορία ήταν ακόμα πιο δυνατή, σε σημείο που ακούστηκε από τα γήπεδα της Σταυρούπολης έως την γειτονιά μας που είναι λίγα τετράγωνα παρακάτω. Ή μήπως δεν την ακούσατε και εσείς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι? Κάντε και εκεί λοιπόν τα παράπονά σας.

3) Θα σας πούμε όμως και την νέα γκάφα που κάνατε λόγω της κλασικά παντελούς άγνοιας κανονισμών που έχετε και  η οποία φέρνει στο νου τα παλιά και σας εκθέτει για ακόμα μία φορά ανεπανόρθωτα. Ο αγώνας Φάρκαινα – Ερασιτέχνη, λόγω της μόνιμης ανοργανωσιάς σας, σωστά διεκόπη από τον διαιτητή μην γίνει καμία στραβή και μπλέξει ο άνθρωπος χωρίς να φταίει. Έρχεστε λοιπόν και βάζετε τον αγώνα την επόμενη ημέρα. Για πιο λόγο? Επειδή ήταν αδιάφορος και άνευ  σημασίας?  Είστε όμως και τυχεροί διότι έχετε πλήρη άγνοια του τι κάνετε. Σας αναφέρουμε λοιπόν διότι ούτε αυτό ξέρετε,  πότε ένας αγώνας γίνεται την επόμενη μέρα. ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ.


Σε κάθε άλλη περίπτωση ΕΠΑΝΟΡΙΖΕΤΑΙ που σημαίνει ότι το νωρίτερο που μπορεί να διεξαχθεί είναι μετά τρεις μέρες από τον ορισμό. Διαβάστε κύριοι μπας μάθετε τα βασικά του αθλήματος.


Όμως για να μην μας πείτε «ακριβούς στα λάχανα και φτηνούς στο πιπέρι», εμείς δεχόμαστε ότι καλώς κάνατε και τον βάλατε την άλλη μέρα αφού τα σωματεία συμφώνησαν και πρόλαβαν κακήν κακώς να μαζέψουν ότι παίκτες βρήκαν για να  βγάλουν την υποχρέωση.

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ

Εδώ όμως φτάνουμε στο ερώτημα, στο οποίο αν υπάρχει ευθιξία από την διοργανώτρια αρχή της ΕΠΣ Χίου, περιμένουμε απάντηση. Ο αγώνας ΛΑΙΛΑΠΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ δεχθήκατε (κάκιστα) ότι διεκόπη χωρίς υπαιτιότητα κάποιας ομάδας, άσχετα αν ο Λαίλαπας έμεινε με λιγότερους από επτά παίκτες. Εφόσον δεχθήκατε ότι υπάρχει διακοπή χωρίς υπαιτιότητα ομάδων, όπως ακριβώς στο ΦΑΡΚΑΙΝΑ – ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, γιατί λοιπόν δεν ορίσατε και τότε την συνέχεια του αγώνα όπως προβλέπει ο ΚΑΠ ? Έχει κάποιος το θάρρος να καταδεχτεί να μας απαντήσει έστω και μία φορά?

Καλό Σαββατοκύριακο.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Ουφ. Όλα πήγαν καλά ευτυχώς



Είχαμε προβληματισμό και βαθιά σκέψη. Χάσαμε όμως την σουτάρα του Στοχ αλλά δεν πειράζει διότι η προσοχή ήταν στην εξέδρα


Φροντίσαμε επίσης πολύ σωστά να κρατήσουμε τις αναγκαίες αποστάσεις για παν ενδεχόμενο αλλά και για να παρατηρούμε


Και επίσης πολύ σωστά αποφύγαμε να εμπλακούμε σε ανθυγιεινές περιπέτειες καθότι τα κιλά ήταν πολλά.



Εύγε στον βοηθό παρατηρητή αγώνα. Ο άλλος παρατηρητής δεν συνελήφθη πουθενά. Ούτε σε βίντεο ούτε σε φωτό. 


Υ.Γ. Το ευχαριστήριο του ενός παρατηρητή τα λάβαμε. Ομοίως του αντευχόμαστε αλλά και του υποσχόμαστε πως όποτε μας δίνετε η δυνατότητα, θα τον κάνουμε και αυτόν διάσημο.  

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Παιδιά το νου σας στα φλας.



Όσοι παρακολούθησαν την χτεσινή Δίκη και δεν ήξεραν, αναπόφευκτα θα κατέληξαν σε ποικίλους συνειρμούς στο άκουσμα ότι παρατηρητές στο ματς κυπέλλου Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, είναι οι δύο κύριοι της ΕΣΠ Χίου (Βενέτης και Νικολαίδης).

Οι κακοπροαίρετοι είπαν ότι ο Σαρρής έβαλε κλασικά τους κολλητούς του.  Οι κάπως πιο αντικειμενικοί θα αναρωτήθηκαν τι είδους εμπειρία μπορεί να έχουν δύο μέλη της ΕΣΠ Χίου (τονίστηκε και στην Δίκη για τον παρατηρητή του αγώνα Πυργίου – Καλαμωτής), για ένα τόσο κρίσιμο αγώνα, ο οποίος προφανώς και δεν συγκρίνεται με τον αγώνα της Καλλονής στο κύπελλο στην Μυτιλήνη, θα συμπληρώσουμε εμείς.

Η ουσία είναι ότι και πάλι δόθηκαν δικαιώματα για σχόλια εναντίον του Σαρρή, που προκάλεσε όμως αποκλειστικά ο ίδιος.  Κάποιοι εξακολουθούν να ξεχνούν ότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, όταν μάλιστα κάποιοι έχουν πολύ μεγάλο στόμα, ανήμποροι να κρατήσουν την χαρά τους. 

Η σοβαρότητα ενός τέτοιου αγώνα κυπέλλου, είναι ολοφάνερο πως απαιτούσε ανάλογη στελέχωση σε όλα τα επίπεδα, από άτομα μεγάλης εμπειρίας που να μπορούν να διαχειριστούν τυχών κρίσεις. Αλλά δυστυχώς με την ίδια ελαφρότητα που αντιμετωπίζουμε τα «εσωτερικά» αντιμετωπίζουμε και ένα τέτοιο αγώνα.

Μακάρι όλα να πάνε καλά και προσοχή παιδιά στα φλας γιατί θα είναι πολλά περισσότερα.