Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Μερικοί διαιτητές έχουν και περίσσιο θράσος.



Διαβάζουμε στα σχόλια τα διάφορα άδικα που «κάνουμε» και γράφουμε εναντίον των διαιτητών. Ταυτόχρονα όμως  πληροφορηθήκαμε ότι τις προάλλες ο διαιτητής κύριος Ευστρατίου εξέφρασε παράπονα προς τον αρχηγό της ομάδας Σίμο Σούκα, ζητώντας του τον λόγο που το παρών blog αναγράφει το όνομά του.

Πολλά τα λάθη και μαζεμένα που κάνατε κύριε διαιτητή Ευστρατίου. Θα σας τα απορυθμίσουμε διότι το θράσος μερικών από σας δεν έχει προηγούμενο.Ταυτόχρονα απαντάμε και στα περί "δηλητηρίου" των σχολίων προς κάθε ενδιαφερόμενο.

1. Δεν είχατε καμία απολύτως δουλειά να απασχολείτε ποδοσφαιριστές και να τους ασκείτε έμμεσα ψυχολογική βία για θέματα παντελώς άσχετα με αυτό που κληθήκατε να κάνετε στον αγώνα. Εχετε «όργανο» στην ΕΠΣ Χίου να αποταθείτε και να εκφράσετε τα παράπονά σας.  Προς πληροφόρησή σας κύριε διαιτητά, για να μην κάνετε ξανά το ίδιο λάθος στο μέλλον, να σας πούμε ότι το συγκεκριμένο blog έπαψε προ πολλού να είναι ο επίσημος φορέας της φωνής του Ατρομήτου. Ο Ατρόμητος έχει πλέον άλλα να τον εκφράζουν. Αυτό εδώ το blog  είναι ανεξάρτητο και δεν δίνει λογαριασμό σε κανένα.

2. Ως διαιτητής είστε δημόσιο πρόσωπο. Και ως δημόσιο πρόσωπο θα αναφέρεται και το όνομά σας που απορρέει από την αθλητική σας δραστηριότητα, όποτε κρίνεται σκόπιμο. Οι αναφορές στο όνομά σας στο blog συνοδεύτηκαν  από την λέξη «ΚΥΡΙΟΣ» και έχουν να κάνουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την διαιτητική σας ιδιότητα. Αν δεν σας αρέσει η δημοσιότητα αποσυρθείτε από την διαιτησία να ησυχάσουμε και εμείς και εσείς.  

3. Αντι να σιωπήσετε ή στην καλύτερη να ζητήσετε συγνώμη διότι από κανονισμούς είστε και εσείς ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ, έχετε το θράσος να ζητάτε να μην γίνεται κριτική για τις διαιτητικές σας επιδόσεις. Και το θέμα δεν είναι ότι είστε αδιάβαστος από κανονισμούς. Το σοβαρό θέμα είναι ότι η άγνοια κανονισμών που έχετε θέτει σε κίνδυνο την υγεία παιδιών. Και επειδή προκαλείτε πάρτε τις απαντήσεις σας που αξίζουν και εσείς αλλά και όλοι όσοι  έχουν θιχθεί με ότι γράφουμε.  



Ο κανονισμός κύριε Ευστρατίου απαγορεύει σε παιδάκια κάτω των 14 ετών να παίζουν με μαντράχαλους για να προστατέψει την υγεία τους. Διότι κύριε Ευστρατίου το κορμάκι του παιδιού ακόμα δεν έχει τις δυνάμεις και την διάπλαση που έχουν οι μαντράχαλοι. Και είναι πολύ πιθανό πάνω στην ένταση μία φάσης να πάθει ΧΟΝΤΡΗ ζημιά. Καταλάβατε κύριε Ευστρατίου ότι θέσατε σε σοβαρό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του παιδιού ή είναι για σας ψιλά γράμματα αυτά; Η ίδια ευθύνη φυσικά βαρύνει και την ομάδα του Πυργίου που τον έβαλε. Αλλοι επικίνδυνοι αυτοί. Ο κανονισμός εδώ υστερεί σε ποινή για τις ομάδες. Έπρεπε να τις σκίζει σε πρόστιμο για να το καταλάβουν.

Το «όργανό» σας κύριε Ευστρατίου για αυτό το σοβαρό λάθος έπρεπε να σας έχει στείλει τρεις μήνες διακοπές αλλά δεν το έκανε. Και εσάς αλλά και τον κύριο Σπυριάδη που έκανε ακριβώς το ίδιο. Αλλά ποιος ασχολείται ε; Ποιος δίνει σημασία; Όταν όμως σας λέμε αδιάβαστους και άσχετους στα βασικά, εκνευρίζεστε. Αλλά (ώμοι γέννητο -ω μη γεννοιτο) αν γίνει η στραβή να δω ποιος θα πάει φυλακή και ποιος θα κλαίει.



Σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές και εσείς κύριε Ευστρατίου βγάζεται κάθε Σαββατοκύριακο ένα αξιοσέβαστο χαρτζιλίκι από το αλκοολίκι και την τρέλα κάποιων ανθρώπων.  Αυτό το χαρτζιλίκι κάποιοι συνάνθρωποί μας το βλέπουν με το μακαρόνι και υποφέρουν που δεν το έχουν. Να το σέβεστε, να το τιμάτε και να είστε ταπεινός, αλλιώς να πάτε σπίτι σας διότι όπως σας αποδείξαμε η άγνοια περί του αντικειμένου που έχετε είναι ενίοτε επικίνδυνη για την υγεία των άλλων!!!


Υ.Γ. Το περιστατικό δεν θεωρείται μεμονωμένο και ιδού η απόδειξη και με άλλον διαιτητή (Σπυριάδης). Και προφανώς και σε δύο άλλες περιπτώσεις που συμμετείχε ο εν λόγω ποδοσφαιριστής σε αγώνα, έτυχε να έχει κλείσει τα 14 ελάχιστες μέρες πριν παίξει. Το φαινόμενο των αδιάβαστων και απρόσεκτων διαιτητών δεν είναι μεμονωμένο. 



Βαθμολογία 10η αγωνιστική 2014-15


Ατρόμητος – Ηρακλής 1-3



Εύκολη επικράτηση του Ηρακλή μέσα στην έδρα του Ατρομήτου με 3-1. Καλύτερος ο Ηρακλής σε όλη την διάρκεια του αγώνα απέναντι σε ένα μέτριο Ατρόμητο, προηγήθηκε στο 14’.

Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Ατρομήτου όταν ισοφάρισε στο 55’ με τον Κρητικό αλλά χωρίς συνέχεια. Λίγο αργότερα ο Ζαμπετάκης διπλασίασε για την ομάδα του, για να κλείσει το σκορ ο Αφεντής στο 78’.

Αν κάτι πρέπει να προβληματίσει τον Ατρόμητο είναι το γεγονός ότι δέχεται δύο γκολ μέσο όρο στην έδρα του σε κάθε ματς. 


Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Το θέμα με τις αβλεψίες των διαιτητών βγάζει και γέλιο



Το ότι οι διαιτητές στη Χίο είναι πλημμελώς ενημερωμένοι και από το «όργανο» τους  το αποδείξαμε. Σήμερα θα το συμπληρώσουμε για να πέσει και το λίγο γέλιο.

Πάμε στον αγώνα ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΛΕΩΝ 4-0 τη περασμένης αγωνιστικής. Στο φύλλο αγώνα αναγράφεται (κακώς) ότι ο ποδοσφαιριστής Γεωργούλης θα παίξει με την φανέλα νούμερο 13. Αμ έλα που ο Γεωργούλης φορούσε το 14.

Φτάνουμε στο 69’ λεπτό όπου ο Ποσειδών ζητάει αλλαγή και δίνει το κλασικό χαρτάκι στον βοηθό που γραφεί δύο νούμερα. Το νούμερο 8 που βγαίνει (Κυριακούδης) και το νούμερο 14 που μπαίνει (Γεωργούλης).


Μετά το τέλος του ματς που ο διαιτητής κύριος Τζαμουτζαντώνης (απότι μαθαίνουμε  περνιέται και για πολύ αρχιδιαιτητής καθώς έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του) σημείωσε τις αλλαγές στο φύλο αγώνα, δεν είδε ότι άλλο νούμερο ήταν δηλωμένο και άλλο μπήκε;  Μήπως δεν ξέρουν τον Γεωργούλη;

Ουδείς πήρε μυρουδιά ότι άλλα γράφτηκαν στα χαρτιά και άλλα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο; Κι αν ο Γεωργούλης δεχόταν κόκκινη κάρτα τι θα γινόταν; Θα τιμωρούσαν το νούμερο 14 που στα χαρτιά ήταν ο Μητσέας; Μα και τώρα που μπήκε το 14 γιατί έγραψαν Γεωργούλης και όχι Μητσέας; Αλήθεια, ο παρατηρητής (τρομάρα του) κύριος Μανάρας τι παρατηρούσε;

Φανταστείτε ότι τόσο καιρό δεν κάνουμε αναφορά καν για καλές ή κακές διαιτησίες (δεν έχει κανένα νόημα). Κάνουμε αναφορά μόνο στα αυτονόητα που πρέπει να τηρούνται στοιχειωδώς από του διαιτητές. Ούτε αυτά;

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει και βγάζει γέλιο. Ο καθένας γράφει ότι θέλει όπως θέλει και…όπου θέλει!!!

Υ.Γ. 1. Εάν για τον λόγο αυτό (λάθος στην αναγραφή του αριθμού φανέλας στο φύλλο αγώνα) κατατίθετο ένσταση από πλευράς Λέων, θα έπρεπε να απορριφτεί ή όχι; Tο λάθος θα εθεωρείτο καθοριστικό ή παρατυπία; Το παράβολο στη 2η περίπτωση (παρατυπία) θα επιστρέφονταν ή όχι; Οι απαντήσεις την επόμενη φορά που κάποιος το πάρει έγκαιρά μυρουδιά και κάνει ένσταση. Μην τα λέμε και όλα.
Υ.Γ. 2. Ευτυχώς και βγήκε ο Κυριακούδης. Αν έβγαινε άλλος και εμφανιζόταν ο Ποσειδώνας με τρεις μεγάλους και έκανε ένσταση ο Λέων τι θα έλεγε ο Ποσειδωνας; Μα εμείς βάλαμε το «Μητσέα» με το 14 ποιο Γεωργούλη μας λέτε; Αντε βρες άκρη.

Πύργος – Ατρόμητος 2-2 (5-3)



Τέλος και για φέτος η περιπέτεια του Κυπέλλου για τον Ατρόμητο μετά τον αποκλεισμό του στον Πυργί από την τοπική ομάδα.

Αμφίρροπο ματς, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία του σκορ. Ο Ατρόμητος με γκολ από τα αποδυτήρια προηγήθηκε στο 2’ με τον Παντελή Σούκα αλλά έως το  φινάλε του ημιχρόνου ο Πύργος πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο αγώνας που συνέχισε αμφίρροπος βρήκε τον Ατρόμητο να ισοφαρίζει στο 80’ με τον Παπακυριακού. Οι Αγιοργούσοι στάθηκαν άτυχοι στο φινάλε όταν είχαν κάθετο δοκάρι με τον Σίμο Σούκα και το ματς έφτασε στη  άχαρη διαδικασία των πέναλτι. 

Εκεί ο Κουτρής απώλεσε ένα πέναλτι και ο Πύργος πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά με 5-3.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αδιάβαστοι διαιτητές (κύριε Μαχαίρα) και αδιάφοροι παράγοντες = αλλοίωση ΚΑΙ πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Χίου 2014-15.



 Οι παρατηρητικοί το γνωρίζουν από καιρό. Οι ευκαιριακοί το έμαθαν αυτές τις μέρες. Οι άσχετοι ακόμα δεν πήραν μυρουδιά και ίσως το μάθουν τώρα.  Από την πλευρά μας να ξεκαθαρίσουμε ότι επίτηδες κάνουμε αναφορά στο θέμα, μετά το ματς με τον Ατρόμητο. Το γιατί θα το εξηγήσουμε παρακάτω.

Ο λόγος λοιπόν είναι για το χοντρό «λάθος» που έκανε επί πάρα πάρα πολλούς μήνες (!!!) η ομάδα της Καλαμωτής. Δηλαδή  την συστηματική παράβαση της παραγράφου 3δ του άρθρου 19 του ΚΑΠ, καθώς συνεχώς δήλωνε πάνω από 2 ξένους στο φύλλο αγώνα (γράφτηκαν έως και 5) που σημαίνει καραμπινάτη αλλοίωση πρωταθλήματος.


Αναζήτηση ευθυνών. Πρώτα στην Καλαμωτή που έκανε την παράβαση ίσως και αναγκαστικά λόγω των πολλών προβλημάτων που έχει φέτος, για να συμπληρώσει έστω και 18αδα (όπως και πέρυσι). Πληροφορηθήκαμε ότι ρώτησε «αρμόδιους» στην ΕΠΣ Χίου και της είπαν ότι δεν έχει πρόβλημα και την πιστεύουμε.

Το θέμα όμως κύριοι της Καλαμωτής είναι ότι αυτοί που ρωτήσατε είναι άσχετοι και αδιάβαστοι και σας το έχουμε αποδείξει πολλάκις από το blog. Δεν το γνωρίζατε; Δεν γνωρίζατε ότι οι σχέσεις που έχουν με το βιβλίο του ΚΑΠ είναι οι ίδιες με αυτές που έχει η «γάτα με το νερό»; Είστε όμως τυχεροί που σας προειδοποίησαν όταν έπρεπε και γλυτώσατε τα χειρότερα. Δηλαδή το πρόστιμο που φυσικά θα έτσουζε πάρα πολύ τέτοιες εποχές. Διότι αν σας έπαιρναν χαμπάρι τι θα λέγατε; Ετσι μας είπαν από την ΕΣΠ; Και πως θα το αποδεικνύατε; Δεν θα μπορούσατε. Θα τρώγατε χοντρό άδειασμα από την ΕΠΣ και από την τσέπη σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ: Όταν έχετε απορίες και σε θέματα κανονισμών και απευθύνεστε στην ΕΠΣ Χίου, να το κάνετε ΠΑΝΤΑ εγγράφως και να ζητάτε αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης σας. Δεν θα πληρώσετε τίποτα. Είναι υποχρεωμένοι να σας απαντάνε ΕΓΚΑΙΡΩΣ διότι είναι η διοργανώτρια αρχή και η δουλειά τους. Για αυτό τους ψηφίσατε. Αυτοί υποτίθεται ξέρουν τους κανονισμούς απέξω κι ανακατωτά να σας διαφωτίσουν. Και όταν πάρετε την απάντηση, αν τυχών γίνει καμία στραβή, θα είστε καλυμμένοι. Οργανωθείτε επιτέλους. Μην στηρίζεστε στο τηλέφωνο και στο «κονέ». Πληρώνεται το κέφι σας και την αγάπη σας για τις ομάδες από το υστέρημά σας. ΣΟΒΑΡΕΣ απαιτήσεις πότε θα έχετε από αυτούς που συντηρείτε στις καρέκλες; Αρκείστε στα «καθρεφτάκια» και τα «χαϊμαλιά» των 20 ευρώ που σας μοιράζουν; Τόσο μωρέ αξίζει ο αγώνας σας;   

Πάμε στους διαιτητές. Τους καθείδην αρμόδιους να πάρουν μυρουδιά την παράβαση. Οι διαιτητές σας κύριε Μαχαίρα τι είδους έλεγχο κάνουν; Εχουν διαβάσει ποτέ στη ζωή τους τον ΚΑΠ; Τους έχετε βάλει ποτέ «διαγώνισμα» να μάθουν τα αυτονόητα; Αμφιβάλλουμε. Διότι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως αποδείχτηκαν άσχετοι. Αποδείξτε το αντίθετο.

Να μας απαντήσει λοιπόν ο κύριος Ευστρατίου (ΚΑΛΑΜΩΤΗ – ΜΙΚΡΑ 1-1) που πέρυσι άφησε και έπαιξε 13χρονος, ο κύριος Πετρίδης (ΚΑΛΑΜΩΤΗ – ΚΛΑΣΙΚΟ 2-2), ο κύριος Τζαμουτζαντώνης (ΚΑΛΑΜΩΤΗ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1-1) και ο κύριος Επιτροπάκης (ΛΕΩΝ – ΚΑΛΑΜΩΤΗ 1-2), αν έλεγξαν τα δελτία και αν έχουν ιδέα τι λέει ο κανονισμός ώστε να πράξουν τα δέοντα. Οι βοηθοί έχουν άποψη; Τι να μας πουν όμως οι κύριοι όταν μπερδεύουν τους κανονισμούς της Super League με τα ερασιτεχνικά και ψάχνουν τις φανέλες του φιλοξενούμενου. Μήπως είναι και αυτό ψέμα; Μήπως; Αλλά είπαμε. Πορευόμαστε με ότι έχουμε.

Ορίστε οι "αποδείξεις" όπου με κόκκινο έχουμε σημειώσει τους αλλοδαπούς παίκτες της Καλαμωτής που αναγράφηκαν στα φύλα αγώνα. 

ΚΑΛΑΜΩΤΗ - ΜΙΚΡΑ 1-1
ΚΑΛΑΜΩΤΗ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1-1
ΛΕΩΝ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ 1-2
ΚΑΛΑΜΩΤΗ - ΚΛΑΣΙΚΟ 2-2

Τιμωρία προβλέπεται κύριε Μαχαίρα για τους διαιτητές αυτούς που συνέβαλλαν με την ασχετοσύνη τους στην αλλοίωση του πρωταθλήματος; Προφανώς και προβλέπεται. Για να δούμε λοιπόν τι θα κάνετε.



Αρχίστε τους φροντιστήριο κύριε Μαχαίρα και μάλιστα εντατικό αν επιθυμείτε ισονομία και τήρηση κανονισμών στο 99%. Αν όχι…το κλείνουμε και πάμε για ούζα.   

Αναφέραμε μόνο τους αγώνες στους οποίους η Καλαμωτή πήρε πόντους (παράβαση υπήρχε σε όλους ανεξαιρέτως). Συνεπώς όποια ομάδα έκανε ένσταση θα κέρδιζε το ματς. Και για πείτε μας υπάρχει έστω και μία που δεν καίγεται για πόντους; Μήπως δεν έγινε αλλοίωση πρωταθλήματος σε κορυφή και ουρά; Η Μίκρα για παράδειγμα δεν έχασε δύο πόντους; Να πούμε για τον Λέων; Παλιός και παθών στο κουρμπέτι ο Λέων. Πως του ξέφυγε από πέρυσι με την Κυβέλη;

Οι παράγοντες των ομάδων είδαν το φύλλο αγώνα το οποίο υπέγραψαν οι αρχηγοί των ομάδων τους; Αλλά και να το είδαν αφού δεν έχουν ιδέα από κανονισμούς. Για το μόνο που ξέρουν (αν το ξέρουν και αυτό) είναι να φωνάζουν άμα δεν τους δώσουν κανένα πέναλτι. Εκει χαλάνε τον κόσμο. Κατά τα άλλα πληρώνουν λεφτά συνέχεια χωρίς να ξέρουν το γιατί.

Και επίσης, μην βγει κανείς να πει ότι «εμείς θέλουμε να κερδίζουμε τους αγώνες μέσα στο γήπεδο» διότι θα σας αραδιάσω ομάδες που ήδη τραβάνε μην πω τι, που δεν το έμαθαν όταν έπρεπε. Αυτά τα περί fair play αφήστε τα στη μπάντα για τους αδαής.Οι κανονισμοί γράφτηκαν και υπάρχουν για να εφαρμόζονται για γεγονότα εντός και εκτός γηπέδου.

Στη εισαγωγή γράψαμε ότι επίτηδες κάνουμε την αναφορά μετά το ματς με τον Ατρόμητο και θα εξηγήσουμε γιατί, αφού πρώτα ξεκαθαρίσουμε ότι ούτε με την Καλαμωτή έχουμε τίποτα εμπάθειες ή είμαστε εναντίον της. Το αντίθετο και είναι προφανές αφού την "καλύψαμε" για περίπτωση ένστασης.

1. Θέλαμε να περάσει το ματς με τον Ατρόμητο για να μην γυρίσει να πει κανείς ότι δυναμιτίζουμε κανένα κλίμα.
2. Ξέραμε ότι η Καλαμωτή θα ειδοποιηθεί όταν πρέπει, συνεπώς στο ματς με τον Ατρόμητο και ασχέτου αποτελέσματος, δεν θα έκανε ξανά την ίδια παράβαση και να η απόδειξη, όπου στην αποστολή υπήρχαν μόλις 14 πάικτες.

ΚΑΛΑΜΩΤΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-3

3. Αν κάναμε αναφορά τις προηγούμενες βδομάδες, θα δίναμε την δυνατότητα σε ομάδες να κάνουν ενστάσεις. Δεν το θέλαμε και ούτε είχαμε καμία υποχρέωση να το κάνουμε. Δεν θα ρίχναμε νερό στο μύλο κανενός.
4. Ακόμα και με τον Ατρόμητο να έκανε παράβαση η Καλαμωτή και πάλι δεν θα κάναμε αναφορά. Θα περιμέναμε να έρθουν τα Χριστούγεννα, να έχει γίνει η διακοπή, για να μην μπορεί καμία ομάδα να κάνει ένσταση. Εφόσον δεν το πήρε μυρουδιά καμία, έπρεπε να το αφήσουμε να εξελιχτεί με αυτό τον τρόπο.

Όταν από καιρό σας έχουμε αποδείξει ότι οι περισσότεροι πετάνε αετό, ήταν θέμα χρόνου να δικαιωθούμε ξανά. Το μόνο που ξέρουν να κάνουν μερικά παπαγαλάκια και μερικοί άσχετοι με το αντικείμενο του ποδοσφαίρου,  είναι να μας βρίζουν είτε με σχόλια είτε με αναρτήσεις. Στη λάσπη και στα μπινελίκια πρώτοι. Από ουσία όμως μηδέν. Και είναι λογικό. Από το «μηδέν» αν αφαιρέσεις το «μηδέν», πάλι «μηδέν» θα πάρεις.

Υ.Γ. 1. Τελικά το «γαϊτανάκι», αναβάλω - δεν αναβάλω, δεν είχε αίσιο τέλος για τη «μύγα». Τράκαρε στον ΚΑΠ τον οποίο θέλουν λέει να εφαρμόζουν στην ΕΠΣ για να μην γκινιάζει το blog και μπράβο τους. Μπράβο τους διότι παραδέχτηκαν αυτό που φωνάζουμε συνέχεια. Οτι δεν τον εφάρμοζαν. Αντίστοιχο παράδειγμα για να θυμίσουμε ήταν η «καρναβαλίστικη» αναβολή του αγώνα Ατρομήτου – Δάφνης πέρυσι.
Να εφαρμόζεται τον ΚΑΠ αλλά παντού και όχι μόνο στις ομάδες. Και όχι μόνο τον ΚΑΠ αλλά να τηρείτε το καταστατικό της ΕΠΟ και το δικό σας.
Υ.Γ. 2. Τα «φάρμακα» γιατί δεν είναι στην ΕΣΠ Χίου για να περνούν οι ομάδες να τα παίρνουν από εκεί. Δεν υπάρχει χώρος; Μήπως η ΕΠΣ Χίου άνοιξε παράρτημα ή μήπως πρέπει οι ομάδες να δίνουν πρώτα τηλεφωνικό ραντεβού και να καταθέτουν ως ανταποδοτικό τέλος ευχαριστήρια επιστολή προς δημοσίευση συγκρεκριμένου μέλους της ΕΠΣ Χίου; Όταν έρθει η ώρα θα πούμε και για αυτό περισσότερα.
Υ.Γ. 3. Οι επαναστάτες «γιαλαντζί» της ΕΣΠ Χίου το χάνουν το παιχνίδι. Το χάνουν διότι δεν ξέρουν να το παίξουν. Μερικοί από σας εκτίθεστε συνεχώς και ανεπανόρθωτα. Μη μιλάτε καλύτερα. Σας πήρανε αμπάριζα.
Υ.Γ. 4. Να ετοιμαστεί η Πειθαρχική Επιτροπή διότι νομίζει ότι την ξεχάσαμε. Τα έχει κάνει κυριολεκτικά μαντάρα. Η Καθαρή Δευτέρα που πετάνε χαρταετό είναι 23 Φεβρουαρίου 2015 αν δεν το γνωρίζει.Ας κάνει λίγη υπομονή. 

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΘΙΓΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ

ΔΑΦΝΗ - ΚΑΛΑΜΩΤΗ 2-2 22/3/2014

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Βαθμολογία 9η αγωνιστική 2014-15


Καλαμωτή - Ατρόμητος 0-3



Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο μετά το 3-0 εκτός έδρας επί της αδύναμης Καλαμωτής των μυρίων προβλημάτων.

Ανώτερος σε όλο τον αγώνα από συμπτώσεις και αστοχία έμεινε στο 0-0 στο πρώτο ημίχρονο. Αν και η Καλαμωτή είχε λίγες ευκαιρίες, αυτές του Ατρομήτου ήταν «κραχτές».   

Στην επανάληψη όμως έστω και αργά (μετά το 75’) αποκαταστάθηκε η δικαιοσύνη. Βρήκε δίχτυα με τον Παντελή Σούκα (2 γκολ) και τον Α.Κυδωνάκη παίρνοντας τελικά ένα εύκολο τρίποντο.


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Παραίτηση Σαρρή; Σενάρια επιστημονικής φαντασίας.



Ο Γιώργος Σαρρής ξεκαθάρισε ότι δεν παραιτείται και ότι η ευθύνη που θα αναλάβει στο Δ.Σ. της ΕΠΟ αφορά μόνο για τον Ρανιέρι.

Είναι σαν αυτό που κάνουν οι πολιτικοί όταν τα κάνουν μπάχαλο και την πληρώνει ο απλός κοσμάκης. Βγαίνουν και δηλώνουν «αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη». Ή σαν αυτό που κάνουν οι προπονητές όταν μετά από ήττα αναλαμβάνουν την ευθύνη. Ε και; Κοστίζει τίποτα να την αναλάβεις; Είναι το πιο εύκολο και το πιο ανέξοδο από όλα. Η κλασική καραμέλα της ξύλινης γλώσσας. Την ουσιαστική ευθύνη, πότε και με ποιόν τρόπο την αναλαμβάνουνε να μας πουν; Αλλά και τι να πουν αφού βρίσκουν και τα κάνουν.

«Εγινε τεχνηέντως πρώτο θέμα», υποστήριξε μιλώντας στη Nova μετά το φιλικό της Εθνικής με τη Σερβία.

Οσοι εκτιμούν ή περιμένουν να παραιτηθεί ο Σαρρής πλανώνται πλάνη οικτρά. Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Θα σας πω μόνο έναν. Κανένα πρόσωπο το οποίο κατέχει μεγάλη θεσμική θέση και έχει μπλέξει σε δικαστικές υποθέσεις (δίκαια ή άδικα), δεν επιθυμεί να παρουσιαστεί σε δικαστήριο ως απλός πολίτης.

Αλλιώς να κουβαλάς μαζί σου την «καρέκλα» και αλλιώς να πας "ξυπόλητος στα αγγούρια". Ως θεσμικός έχεις ακόμα κύρος, συμμάχους, γνωριμίες, "εσωτερικές" πληροφορίες  και πολλά άλλα όπλα. Ως απλός πολίτης δεν έχεις απολύτως τίποτα, άσε που μπορεί να γίνεις και το εξιλαστήριο θύμα των πιο πονηρών από σένα. Εκτός αυτού, ως θεσμικός είσαι ακόμα εντός των κέντρων πληροφορίας και εξουσίας, οπότε οργανώνεις έγκαιρα πολύ καλύτερα  τις υποθέσεις και τις άμυνες σου, για παν ενδεχόμενο.


Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Βαθμολογία 8η αγωνιστική 2014-15


Ατρόμητος – Κανάρης 0-3



Επιστροφή στις ήττες για τον Ατρόμητο μετά το εύκολο 3-0 εντός από τον Κανάρη. Μόλις στο 6’ το 1-0 γεγονός που τον επηρέασε με αποτέλεσμα να έχει κακή απόδοση ως το τέλος του ημιχρόνου.

Το σκορ του ημιχρόνου που άφηνε περιθώρια στον Ατρόμητο να μπει ξανά στο ματς, τον έβγαλε περισσότερο κινητικό στην επανάληψη αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Γύρω στο 61’ και μετά από σύγχυση στην περιοχή του έγινε το 2-0. Ενώ λίγα λεπτά αργότερα μετά το 3-0, που μετέτρεψε το υπόλοιπο του αγώνα σε αγγαρεία για τους γηπεδούχους.

Ο Κανάρης που ήταν συντριπτικά ανώτερος και έχασε ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ, πέτυχε μία εύκολη και δίκαιη νίκη, με το τελικό σκορ μάλλον να τον αδικεί. Οι Αγιωργούσοι με τα κλασικά και άλυτα προβλήματα στην άμυνα (δέχονται 1.5 γκολ μέσο όρο σε κάθε ματς) σήμερα δεν είχαν καμία τύχη.

Ακολουθεί ο κρίσιμος αγώνας στην Καλαμωτή για μία ήρεμη συνέχεια.



Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Μένουν ελεύθεροι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μετά από πενταετία!


Σημαντικό θεμα που απασχολεί αρκετές ομάδες και ποδοσφαιριστές. Κάντε τα κουμάντα σας. 

Τομή από την ΕΠΟ, στο πρόβλημα της δέσμευσης ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από τα σωματεία. Μπορούν να μείνουν ελεύθεροι, οι ερασιτέχνες (και ακαδημιών ΠΑΕ) ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν δελτίο σε ομάδα για μια πενταετία.

Ακόμα ένα νόμο ετοιμάζεται να αλλάξει η ΕΠΟ στον κανονισμό για τις μεταγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Πέραν της απόφασης για την ιστορική αλλαγή των μεταγραφικών περιόδων, δηλαδή να μπορεί κάθε ποδοσφαιριστής να αλλάξει ομάδα και μεσούσης της σεζόν, θα προχωρήσει και σε μια ακόμα καινοτομία.

Όπως αναφέρει το xxsports.gr οποιοσδήποτε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής (και ποδοσφαιριστής ακαδημιών ΠΑΕ, που δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό ή ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο), ο οποίος είναι για πέντε συνεχόμενες σεζόν σε μια ομάδα, θα μπορεί να μείνει ελεύθερος χωρίς την συγκατάθεση της.

Αυτό βοηθά αρκετούς ποδοσφαιριστές που με τον ένα η τον άλλο τρόπο δεσμεύονται με ομάδες και παράγοντες, που δεν τους επιτρέπουν να αποχωρήσουν από αυτές.
Όσον αφορά τους πιτσιρικάδες στις ακαδημίες που συνήθως κάνουν δελτίο, όταν κλείσουν τα 12 χρόνια τους, αναλογικά μένουν ελεύθεροι με την συμπλήρωση των 17 χρόνων.

Αμφότερες οι δύο αυτές αλλαγές αναμένεται να ψηφιστούν σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΟ.

Γράψανε ιστορία



Η χτεσινή ξεφτίλα γράφτηκε στη ιστορία. Αρχισαν και τα ανέκδοτα για το διεθνές ρεζιλίκι μας. Φυσικά πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι και ποτέ εμείς.







Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Βαθμολογία 7η αγωνιστική 2014-15


Ένωση – Ατρόμητος 0-2



Ζευγάρωσε τις νίκες του ο Ατρόμητος μετά το δύσκολο 2-0 επί της Ενωσης.

Τι περισσότερες ευκαιρίες είχε η Ενωση, αλλά την ευστοχία και την ουσία που είναι και το ζητούμενο είχε ο Ατρόμητος.

Η ομάδα των Αγιοργούσων έφτασε στη νίκη στην πρώτη νίκη για φέτος εκτός έδρας, λόγω της  ικανότητας και την αποτελεσματικότητας του Παντελή Σούκα, που «καθάρισε» τον αγώνα με δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο.

Περισσότερα αύριο.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Ατρόμητος – Πύργος 2-1



Ηρθε επιτέλους η  πρώτη νίκη του Ατρομήτου στο πρωτάθλημα, ο οποίος νίκησε στο ντέρμπι τον Πύργο με 2-1.
Η σκοπιμότητα για το αποτέλεσμα έπαιξε τον μεγαλύτερο ρόλο στον αγώνα. Πιο εύστοχος τις κρίσιμες στιγμές ο Ατρόμητος, προηγήθηκε με 2-0 με τα γκολ των Κ.Νύκτα και Σ.Σούκα.
Ο Πύργος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 81’ χωρίς άλλη συνέχεια.